arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۴۴۳۶۶
تاریخ انتشار: ۲۶ : ۱۳ - ۰۳ دی ۱۳۹۴

لاریجانی: مصاف چند وجهی ایران درعرصه بین الملل/نیازمندبصیرت وفهم دقیق هستیم

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 مهر نوشت: رئیس مجلس با بیان اینکه شرایط در منطقه وعرصه بین‌الملل بسیار استثنایی است، گفت: شاید هیچ دوره‌ای مصاف ایران در این حوزه‌ها چندوجهی نبود،لذابرای مقابله با این وجوه مختلف نیازمندبصیرت هستیم.

علی لاریجانی که به بخش جعفریه شهر قم سفر کرده است، با حضور در جمع طلاب و روحانیون مدرسه علمیه امام رضا (ع) این بخش گفت: به طور حتم در همه شهرهایی که مدارس علمیه فعال و دایر است، آن مناطق از نظر فرهنگی به طور نسبی وضع مناسبی دارند، زیرا این مراکز موضوع اسلامی‌شناسی را در کشور تقویت و علاقه‌مندان به اسلام را هدایت می‌کنند.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: متاسفانه در عرصه منطقه‌ای ایجاد تفکراتی مانند داعش موجب شده که برداشت اشتباهی از اسلام در جهان ایجاد شود و قطعاً جریان‌های ترویستی نقش مخربی در عالم اسلام ایفا می‌کنند. در شرایط کنونی یکسری از کشورهای غربی با استفاده ابزاری از تروریست‌ها به دنبال تخریب اسلام و ایجاد اسلام‌هراسی هستند، اما قطعاً تفکرات ترویست‌ها هیچ ارتباطی با فرقه‌های اسلامی ندارد و تمام فرقه‌های مختلف اهل تسنن نیز، موضع و تفکرات داعش و گروه‌های تروریستی منطقه را رد و نفی می‌کنند و تنها وهابیت است، بنابراین نباید تفکر داعش را به پای اسلام گذاشت.

 

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: جریان‌های ترویستی در منطقه با اقدامات خود عملا تفکر اسلامی را تحقیر کرده‌اند، اما این اقدامات و اعمال آنها، آثاری را نیز همراه داشت، به طوری که با این اقدامات تفاوت میان تفکر اصیل اسلامی و شیعی با تفکر انحرافی تروریست‌ها مشخص شد. از سوی دیگر جمهوری اسلامی ایران در سال‌های گذشته خطر توسعه تروریست‌ها را به کشورهای مختلف گوشزد می‌کرد، اما غربی‌ها عملا نسبت به مواضع ایران بی‌تفاوت بودند و سکوت می‌کردند، از این‌رو جریانات تروریستی در افغانستان، سوریه و عراق با کمک غربی‌ها و برخی کشورهای منطقه حمایت شده و توسعه یافتند.

 

وی ادامه داد: حال که این گروه‌های تروریستی گسترش یافته و خطری جدی برای کشورهای غربی شده‌اند، همان کشورهای حامی تروریست‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که موضوع تروریسم مسئله مهمی برای منطقه و صحنه بین‌الملل است. البته غربی‌ها هنوز دست از شیطنت برنداشته‌اند و در ماه‌های اخیر ائتلاف به اصطلاح مبارزه با تروریسم را تشکیل داده‌اند اما جریان‌های تروریستی در سوریه مانند داعش از سلاح‌های مدرن غربی مانند موشک تاو استفاده می‌کنند! که این نشان‌دهنده آن است که غربی‌ها هنوز هم به دنبال حمایت از این گروه‌ها هستند.

 

لاریجانی بر لزوم تربیت اسلام‌شناسان متخصص تاکید کرد و گفت: با توجه به شرایط کنونی منطقه و عرصه بین‌الملل، کشور به علما و افرادی نیازمند است که بتوانند با افکار مختلف دنیای امروز مواجه شوند.

 

رئیس قوه مقننه افزود: در شرایط کنونی طبقات و افراد مختلفی در دنیا، خود را نیازمند تفکرات واقعی اسلام می‌بینند، لیکن کتب و آثار مربوطه زیاد در دسترس نیست، از این‌رو باید متناسب با شرایط، آمادگی‌های مربوطه ایجاد شود. از طرف دیگر در داخل کشور نیز ما درخصوص توسعه علوم دینی دارای کاستی‌هایی هستیم. به طور مثال در برخی از مساجد روستاها، روحانی مقیم وجود ندارد.

 

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه شرایط کنونی منطقه وعرصه بین‌الملل بسیار ویژه و استثنایی است، گفت: شاید هیچ دوره‌ای مصاف ایران در این حوزه‌ها چندوجهی نبود، از این‌رو این مسئله نشان می‌دهد که ما برای مقابله با این وجوه مختلف نیازمند فهم دقیق و بصیرت کافی به حوزه سیاست هستیم.

 

وی تصریح کرد: در حال حاضر برخی کشورهای منطقه سیاست اشتباهی را دنبال می‌کنند و برخی نیز به دنبال زنده کردن امپراطوری‌های گذشته خود هستند، اما قطعاً دوره امپراطوری‌گری به سر رسیده و این تفکر، تفکری واهی است، منتهی اینگونه سیاست‌ها هزینه‌های بسیاری را برای منطقه به دنبال دارد.

 

لاریجانی با اشاره به اهمیت مسائل اقتصادی در کشور گفت: قطعاً موضوعات و مسائل اجتماعی و فرهنگی نیز دارای اهمیت بسیاری است، اما مشکلات اقتصادی به ویژه مسئله بیکاری و تورم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. البته ایران در عرصه بین‌الملل و منطقه بسیار داهیانه عمل کرد، اما در بخش اقتصاد ما به علت سوءمدیریت،‌ اعمال تحریم‌ها و نواقص ساختاری دچار مشکلاتی هستیم، از این‌رو در ۳۶ سال انقلاب اسلامی شاهدیم که همواره تورم در کشور دو رقمی بوده و با اعمال تحریم‌ها این مسئله تشدید شده است.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: جمهوری اسلامی از نظر منابع نفت و گاز، کشوری غنی است، اما متاسفانه درآمدهای کشور خرج بودجه جاری و بخش اداری می‌شود و این درحالی است که کشورهای پرجمعیت‌تر از ایران یک‌هشتم کارکنان اداری ما را دارا هستند، اما متاسفانه بخش‌های اداری ما از کارمندان و افراد، فربه شده و تمام منابع خرج آنها می‌شود.

نظرات بینندگان