arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۴۴۴۵۲
تعداد نظرات: ۶ نظر
تاریخ انتشار: ۰۹ : ۱۲ - ۰۴ دی ۱۳۹۴
وزیر کشور:

اگر کسی احساس می‌کند شرکت کنندگان در انتخابات پشت پرده ای دارند باید آن را به وزارت اطلاعات ارجاع دهد؛ من نگرانی ندارم

وزیر کشور گفت: من از افزایش حضور داوطلبین اظهار نگرانی ندارم اگر کسی فکر می‌کند که افرادی پشت پرده ای دارند به نهادهای مربوطه مثل وزارت اطلاعات ، اطلاع دهند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
وزیر کشور گفت: من از افزایش حضور داوطلبین اظهار نگرانی ندارم اگر کسی فکر می‌کند که افرادی پشت پرده ای دارند به نهادهای مربوطه مثل وزارت اطلاعات ، اطلاع دهند.

به گزارش «انتخاب»، عبدالرضا رحمانی فضلی پس از بازدید از ستاد انتخابات وزارت کشور در نشست خبری اظهار کرد: ترافیک حضور داوطلبان در وزارت کشور برای مجلس خبرگان 22 درصد و برای مجلس شورای اسلامی 20 درصد بوده است. بخشی از این ترافیک مربوط به حضور خبرنگاران در این ستاد است که ذوق و شوقی برای داوطلبان ایجاد می‌کنند. به طور کلی از همه همکارانی که برای حضور در این انتخابات احساس مسئولیت کردند تشکر می کنم.

وی با بیان آماری درباره ثبت‌نام‌های داوطلبین مجلس خبرگان رهبری گفت:‌در دور قبلی 493 نفر ثبت‌نام کردند. این دوره داوطلبین به 801 نفر رسیدند.

وی در ارتباط با آمار مجلس شورای اسلامی نیز تصریح کرد:‌ برای انتخابات مجلس نهم شورای اسلامی 5 هزار و 283 نفر ثبت‌نام کرده بودند تا 9 صبح امروز در دهمین دوره این انتخابات 8 هزار و 736 نفر ثبت‌نام کردند این عدد بیش از 65 درصد به نسبت به دوره قبل است. یعنی برای هر کرسی مجلس 30 نفر رقابت خواهند کرد. مشارکت زنان نیز به طور کلی از دوره قبل که 8 درصد بوده به 11 درصد رسیده است. همچنین 73 درصد از ثبت‌نام کنندگان زیر پنجاه سال هستند. این رقم دور قبل 67 درصد بوده . نشان می‌دهد که جوانگرایی در این دوره تقویت شده است. بیست نفر از اقلیت های مذهبی نیز تاکنون ثبت‌نام خود را به اتمام رسانده اند.

وی با بیان اینکه از فردا وارد بررسی صلاحیت ها می شویم گفت: بررسی صلاحیت داوطلبین مجلس خبرگان توسط شورای نگهبان به مدت 30 روز از تاریخ 10/6/ 94 تا 11/5/ 94 انجام خواهد گرفت. این شورا نظر نهایی خود را پس از اتمام بررسی ها به وزارت کشور اعلام می‌کند. اعلام رد صلاحیت‌ها و دریافت بررسی مجدد پنج روز است که تا تاریخ 11/10 ادامه پیدا خواهد کرد. رسیدگی مجدد به درخواست داوطلبین رد صلاحیت شده از تاریخ /94/11/11 به مدت ده روز انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه اسامی داوطلبی صلاحیت تائید شده هر استان توسط وزارت کشور و فرمانداری های آن استان اعلام خواهد شد، تصریح کرد: تبلیغات انتخاباتی مجلس خبرگان 14 روز است و از 22 بهمن تا 5 اسفند می‌توانند تبلیغ کنند اما از تاریخ 6 اسفند ممنوعیت تبلیغات آغاز شده و در 7 اسفند انتخابات برگزار خواهد شد .

وزیر کشور در ارتباط با روند بررسی صلاحیت های داوطلبین مجلس شورای اسلامی گفت:‌بررسی صلاحیت داوطلبین مجلس شورای اسلامی توسط شورای نگهبان و مراجع چهارگانه خواهد بود . استعلام نهایی از شورای نگهبان را 9 دی خواهیم گرفت. از تاریخ 94/10/5 تا 10/14 94/صلاحیت ها در هیات های اجرایی بررسی می‌شود. مراتب رد صلاحیت توسط فرمانداری در 15 دی ابلاغ می‌شود. موضوع شکایت داوطلبان رد صلاحیت شده به هیأت های نظارت استان و بررسی مجدد آن تا 26 دی ماه خواهد بود.

وی گفت:‌ دریافت شکایت از داوطلبان رد صلاحیت شده از 94/10/27 تا 11/16 94/خواهد بود . دریافت شکایت داوطلبانی که در دور اول تائید شده اند اما شورای نگهبان صلاحیت آن‌ها را رد کرده ، دو روز است. همچنین رسیدگی به شکایت داوطلبان توسط شورای نگهبان هفت روز خواهد بود و در 94/11/27 روز اعلام رسمی داوطلبان پذیرفته شده است و در 94/11/28 اسامی آن‌ها انتشار خواهد یافت.

رحمانی فضلی خاطر نشان کرد: برخلاف مجلس خبرگان رهبری که تبلیغاتش دو هفته است تبلیغات مجلس شورای اسلامی یک هفته یعنی از تاریخ 11/29/ 94تا 94/12/5 خواهد بود. روز ششم اسفند ماه روز ممنوعیت تبلیغات و روز هفتم نیز روز برگزاری انتخابات است.

وی با اشاره به آمادگی همه هیأت های اجرایی و نظارتی این دوره از انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان یادآورشد: همه مقدمات برگزاری یک انتخابات خوب آماده شده است . هیأت های اجرایی با هماهنگی کامل بدون هیچ گونه اعتراض و ارجاع مجدد تشکیل شده است با نشست هایی که آقای مقیمی و آقای امیری با شورای نگهبان داشته اند به نتایج خوبی رسیدیم. مبنا هم این بوده است که برای هیأت های اجرایی افرادی مومن،‌ معتقد و بی طرف انتخاب شوند. امیدوارم به برکت این روزها که هفته وحدت است بتوانیم با وحدت و انسجام و تبعیت از قانون انتخاباتی باشکوه برگزار کنیم.

وزیر کشور در ادامه یادآور شد: کشور نیاز دارد که اقتدار سیاسی خود را با زبان رای نشان دهد. احزاب و گروه‌ها از طرح برخی مسائلی که شبهه برانگیز است و می‌تواند ناامیدی ایجاد کند بپرهیزند. ما در کنار همه این توصیه به یقین با همه کسانی که از مسیر قانون خارج شوند و خلاف مقررات عمل کنند و بخواهند با اظهارنظرهایشان افکار عمومی را مشوش کنند برای حفظ حق مردم برخورد می‌کنیم. در این رابطه هماهنگی های لازم نیز با قوه قضاییه انجام شده و شعبه هایی نیز برای برخورد با این متخلفان در نظر گرفته شده است.

رحمانی فضلی همچنین گفت:‌همه مسئولین حول محور قانون به مسئولیت خود خواهند پرداخت، اما اگر در این مسیر بررسی‌هایی انجام شود که نشان دهد عده‌ای خارج از قانون عمل کرده‌اند هم خود کاندیداها می‌توانند پیگیر حقوق قانونی خود باشند و هم ما در وزارت کشور پیگیر آن هستیم. شورای نگهبان تاکید کرده است که رای مردم حق الناس است و باید رعایت شود. امیدواریم نقش خود را در ایفای قانون به خوبی اجرا کنیم.

وی با اشاره به لایحه شفاف سازی انتخابات که هنوز در دستور کار مجلس قرار نگرفته است یادآور شد: اگر عده ای در مورد پول های کثیف یا دست های پشت پرده اظهار نظر می‌کنند باید به ما یا نهادهایی مثل وزارت اطلاعات اطلاع دهند تا ما با آن افراد متخلف در مرحله تائید نهایی برخورد کنیم. امیدواریم مجلس در این مدت دو ماه باقی مانده تا انتخابات لایحه شفاف سازی را با یک فوریت در دستور کار خود قرار دهد اما آنچه که در حال حاضر به عنوان قانون داریم ممنوعیت خرید و فروش رای و تتمیع و تهدید رای دهندگان است.

رحمانی فضلی در پاسخ به اظهارنظر یکی از علماء که درباره افزایش داوطلبان انتخابات اظهار نگرانی کرده بود نیز تصریح کرد:‌اگر من هم نگران بودم از کسانی که در این انتخابات شرکت کرده‌اند تشکر نمی کردم. هر چه تعداد کاندیداها بیشتر باشد امکان انتخاب مردم بیشتر می‌شود. اصل و نص شرکت در انتخابات کار خوبی است اگر کسی احساس می‌کند که اشخاص شرکت کننده در انتخابات پشت پرده ای دارند باید آن را به دستگاه های مربوطه مثل وزارت اطلاعات ارجاع دهد.

وی همچنین در ارتباط با برگزاری تجمعات قانونی و عدم برخورد غیرقانونی با آن‌ها گفت: برخی از تجمعات در مکان هایی مثل دانشگاه برگزار می‌شود که مجوز و امنیت اش با نهادهای داخل دانشگاه است . مابقی برنامه ها با مجوز وزارت کشور است و نباید با آن‌ها برخورد غیرقانونی شود.

رحمانی فضلی در پایان در ارتباط با تبلیغات مسئولین دولتی یادآورشد:‌مانع قانونی برای تبلیغات مسئولین دولتی در صورتی که در حوزه وظیفه خودشان نباشد و از امکانات و ملزومات دراختیارش استفاده نکند، نیست به جز وزارت کشور،‌ صدا و سیما و شورای نگهبان بقیه می‌توانند به عنوان یک فرد عادی در مجامع حضور پیدا کنند.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۲۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۳ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۴
4
78
دمت گرم.
مهران
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۳ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۴
2
78
با سلام
مردم بسیار فهیم و آگاه هستند و جواب خود را پای صندوق های رای خواهند داد
ناشناس
|
United States of America
|
۱۳:۱۰ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۴
3
68
احسنت!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۲۲ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۴
صدای رسا و بلند گوی قاطع مردم صندوق های رأی است. 7 اسفند نزدیک است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۰ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۴
3
42
ما هم مثل شما نگران نیستیم
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۲۰:۳۴ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۴
منکه اصلا نگران نیستم
نظرات بینندگان