پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : بخش های تجاری، بازرگانی و صنعتی کره جنوبی امروز - یکشنبه - با انتشار بیانیه های جداگانه ای اعلام کردند که پس از تایید آژانس بین المللی انرژی اتمی و اجرایی شدن برجام و همچنین دستور ویژه دولت مرکزی این کشور، گسترش همکاری های تجاری با ایران را در دستور کار قرار داده اند.
به گزارش «انتخاب»، نهادهای اقتصادی کره اعلام کردند که با توجه به توافق نهایی، تمامی موانع برطرف و تحریم های بانکی و مالی لغو می شود و دیگر مشکلی برای آنان جهت تجارت گسترده تر با ایران وجود نخواهد داشت.
براساس این بیانیه ها؛ بانک مرکزی، وزارت تجارت و بانک صادرات و واردات کره نیز میزان اعتبارات بانکی برای تعاملات تجاری با ایران را افزایش داده و تمامی سامانه های محدود کننده را برطرف کرده اند.
همزمان یونهاپ خبرگزاری کره جنوبی نیز گزارش کرده است که شرکت های کره ای و دست اندرکاران شاخه های صنعتی این کشور چشمان خود را به بازار ایران دوخته اند.
این گزارش می افزاید: ایران چهارمین دارنده ذخایر بزرگ نفت و دومین دارنده ذخایر بزرگ گاز است و طبیعی است کره پس از رفع محدودیت ها درصدد توسعه روابط با تهران باشد.
شرکت های کره ای خاطرنشان کرده اند که دیگر فرصت سوزی نخواهند کرد و باید مانند سال های گذشته و بخصوص قبل از سال 2011 میلادی دوران رونق تجاری با ایران را رقم بزنند.
از سوی دیگر شرکت های فعال کره ای در حوزه انرژی نیز امروز از آمادگی خود برای فعالیت در بخش نوسازی تاسیسات نفتی کشورمان خبر دادند و اعلام کردند که آماده اجرای طرح های نو برای تهران هستند.
«یوم چی سونگ» از فدراسیون صنایع کره می گوید: ایران تا قبل از تحریم ها یکی از بهترین و مهمترین شرکای تجاری این کشور بود.
وی تاکید کرد که این فدراسیون به ایران و بازار آن نیاز دارد. می خواهیم با سرمایه گذاری و همکاری متقابل بار دیگر وارد بازار ایران شویم و نقش مهمی در اجرای طرح های زیربنایی این کشور بر عهده بگیریم. این فرصتی طلایی است که هیچ شرکت کره ای نمی خواهد از دست بدهد.
همچنین بر اساس نظرسنجی که توسط آژانس ارتقای سطح روابط تجاری کره از میان 521 شرکت بزرگ ایرانی انجام داده، 90 درصد این شرکت ها گفته اند که قصد دارند مناسبات تجاری با شرکای کره ای را افزایش دهند.
شرکت های ساخت و ساز در کره توانسته اند در چند دهه گذشته 12 میلیارد دلار قرارداد با ایران امضا کنند اما از سال 2010 میلادی با تشدید تحریم های ناعادلانه علیه کشورمان، تعداد این قراردادها بسیار اندک بوده است.
انجمن بین المللی تجارت کره هم اعلام کرده است که ارزش بازار ساخت و ساز و سازندگی ایران که در سال 2013 میلادی بیش از 88 میلیارد دلار بود و با لغو تحریم ها در سال 2016 میلادی این رقم از 154 میلیارد دلار فراتر خواهد رفت.
شرکت های نفتی «اس کی« و «هیوندا اویل بانک» کره نیز می گویند، قصد دارند میزان خرید نفت خود را از ایران افزایش دهند.
این در حالیست که پالایش کننده های نفتی این کشور هم اعلام کرده اند که دیگر نمی توان فقط به چند عرضه کننده نفت محدود بود. ایران با قدرت در حال ورود به عرصه صادرات نفت جهانی است و لازم است خطوط پالایشگاهی در کره به ایران اختصاص داده شود.
وزارتخانه های تجارت، دارایی و بانک مرکزی کره نیز در بیانیه هایی خواستار لغو فوری تحریم ها و محدودیت های تجاری برای همکاری با ایران شده اند.
شنبه شب با انتشار گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره انجام تعهدات هسته ای ایران در برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، اجرای تعهدات طرف مقابل (گروه 1+5) یعنی روند لغو تحریم های هسته ای غرب علیه تهران آغاز شد.
برای اعلام این رخداد بزرگ جهانی و ثبت آن در تاریخ محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، جان کری وزیر امور خارجه آمریکا و فدریکا موگرینی هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا به وین رفتند.