arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۵۱۳۷۴
تاریخ انتشار: ۱۷ : ۱۴ - ۱۸ بهمن ۱۳۹۴

قدردانی معصومه ابتکار از اقدامات فولاد مبارکه در بازچرخانی آب

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
معاون رئيس جمهور و رييس سازمان حفاظت محيط زيست کشور در همايش روز جهاني تالاب از اقدامات فولاد مبارکه در بازچرخاني آب قدرداني کرد. 

همزمان با برپايي جشن چهل و پنجمين سالگرد کنوانسيون رامسر که به منظور حفظ و سلامت تالابها در دنيا به ثبت رسيده است و با هدف حمايت از اقدامات انجام گرفته در جهت احياي تالاب گاوخوني، همايش روز جهاني تالاب با حضور معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست، دبيركل كنوانسيون بين المللي رامسر، كارشناسان داخلي، متخصصان علوم زيست محيطي و جمعي از ميهمانان كشورهاي خارجي و نمايندگان تشكل هاي زيست محيطي در محل برگزاري همايش هاي هتل عباسي اصفهان برگزار شد.

قدردانی معصومه ابتکار از اقدامات فولاد مبارکه در بازچرخانی آب

به گزارش انتخاب در حاشيه برگزاري اين همايش، محسن ستاري رئيس محيط زيست فولاد مبارکه درحضور دکتر ابتکار رييس سازمان محيط زيست کشور اقدامات فولاد مبارکه در جهت حفظ منابع طبيعي از طريق انجام پروژه هاي بازچرخاني آب در سيستم توليد و همچنين فرآيند سرمايه گذاري فولاد مبارکه در پروژه جمع آوري پساب هاي شهري شهرستانهاي مبارکه و لنجان و استفاده از آنها در سيکل توليد را تبيين نمود که مورد استقبال و قدرداني رييس سازمان محيط زيست کشور و ساير حاضرين قرار گرفت. 

در همين رابطه رييس سازمان محيط زيست کشور ضمن قدرداني از فعاليتهاي صورت گرفته از سوي فولاد مبارکه ، اعلام داشت، اينگونه فعاليتها بايستي براي ساير شرکتها نيز سرمشق و الگو قرار گيرد .

معصومه ابتکار در جمع حاضرين درهمايش گفت:  با توجه به شرايط آبي کشور و آثار تغيير اقليم هيچ چاره اي بجز اصلاح الگوي کشاورزي نداريم واين راهکار هم از جهت اقتصاد مقاومتي و هم از نظر مشاغل در بخش کشاورزي و نقش آن در رشد اقتصادي کشور تنها چاره ممکن است که شايد دشوار باشد و سختي هايي را براي ما بوجود آورد.

رييس سازمان حفاظت محيط زيست تصريح کرد: تطبيق شرايط آبي و اقليمي کشور با الگوهاي کشاورزي و حتي در بخش هاي صنعتي و شهري و اصول زيست محيطي، جزو سياست هاي جدي دولت و سياست هاي کلي مورد تأکيد رهبر معظم انقلاب است.

ايشان گفت: دولت، تسهيلات و امکانات بسيار خوبي براي تغيير الگوي آبياري و اصلاح الگوي کشت در اختيار قرار داده که اين مهم به همت مديريت استانها اتفاق مي افتد.

وي همچنين بر نگاه علمي به ارزش اقتصادي تالاب ها تأکيد کرد و گفت: در محيط زيست نگاه ويژه اي به موضوع تالاب ها در کشور شده است.

رييس سازمان حفاظت محيط زيست هشدار داد: اگر براي يک فعاليت اقتصادي تالابي خشک شود آگاه باشيد که چه ضررهاي اقتصادي بر بخشي وارد مي کنيد که خدمات اقتصادي و زيست محيطي آن چندين برابر است.

بنا بر اين گزارش در همين رابطه  دکتر زرگرپور استاندار اصفهان نيز در حضور معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست ضمن تأييد و قدرداني از اقدامات فولاد مبارکه در خصوص صرفه جويي در مصرف آب ابراز داشت: شرکت فولاد مبارکه در مصرف آب در صنعت در مقايسه با زمان راه اندازي عليرغم افزايش توليد، 66 درصد بر حسب شاخص مصرف آب بر تن توليد کاهش داشته و اميد است اين اقدامات در آينده نيز تداوم يابد.

دكتر رسول زرگرپور نيز در اين همايش ضمن تبريك تقارن روز جهاني تالاب ها با دهه ي فجر انقلاب شكوهمند اسلامي ايران، اظهارداشت: تالابها اگرچه سهم بسيار كوچكي از سطح زمين را تشكيل ميدهند اما داراي اهميت بالايي در محيط زيست هستند.

ايشان افزود :احياي تالاب گاوخوني بايد به عنوان يك پروژه ي بين المللي در نظر گرفته شود چرا كه احياي حوضه ي آبريز زاينده رود جز با احياي تالاب گاوخوني امكان پذير نيست.

رسول زرگرپور افزود: خوشبختانه امروز عموم مردم پذيرفته اند كه تالاب ها از جمله ارزشمندترين زيستگاه هاي طبيعي هستند كه نه تنها محل تأمين غذا و آب زيستمندان مختلف است بلكه محل پالايش آلودگي هاي آب بوده و به تغذيه ي سفره هاي زير زميني نيز كمك مي كنند و با نگهداشتن آب، فرسايش و سيلاب ها را مهار مي سازند.

ايشان اظهارداشت: از افتخارت ايران اين است كه نخستين معاهده ي جهاني محيط زيست در اين كشور شكل گرفت و پيمان جهاني حفاظت از تالاب ها از اين نقطه ي جهان آغاز شد.

وي اضافه كرد: در استان اصفهان نيز براي احيا و مديريت تالاب آسيب ديده ي گاوخوني طي دو سال گذشته اقدامات اصولي و بنياديني به عمل آمده است و از سوي مردم و دولت بطور همزمان در راستاي تأمين و تخصيص حقابه ي اين تالاب مهم كشور، اقدامات بزرگ و بي سابقه اي صورت گرفته است.

استاندار اصفهان يادآور شد: برنامه ي مديريت زيست بومي تالاب بين المللي گاوخوني نيز با مشاركت بخش هاي مختلف دولتي و مردمي در شرف تدوين و تكوين است كه در بهار سال آتي مراحل تصويب و اجرايي شدن آن آغاز خواهد شد.

رسول زرگرپور تصريح نمود: شكي نيست كه مهمترين عامل احياي يك تالاب آسيب ديده، تأمين آب مورد نياز آن است كه خوشبختانه با تصويب شوراي عالي آب براي نخستين بار در كشور حقابه ي اين تالاب بين المللي به ميزان 176 ميليون متر مكعب تخصيص يافته است و با اجراي برنامه ي زيست بومي در دست تدوين تالاب، تلاش مستمر و گسترده ي مردمي و بين بخشي براي بهره برداري پايدار از اين زيست بوم حساس فلات مركزي ايران ادامه خواهد يافت.

شايان ذكر است در اين همايش با حضور معاون رئيسجمهور و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست كشور، تفاهمنامه سه جانبه استانداري اصفهان، سازمان محيط زيست كشور و كنوانسيون بين المللي رامسر براي حفظ بيش از پيش تالابهاي موجود در كشور و استان اصفهان امضا شد كه مشاركت بين اين سازمان ها براي حفظ و حراست از تالابهاي جهان، ايران و استان اصفهان بهويژه تالاب گاوخوني، بخشهاي مهمي از اين تفاهمنامه بهشمار ميرود.
گفتني است: ديدار از تالاب گاوخوني و همچنين آشنايي با شيوه بهره برداري سنتي منابع آب در شرق استان اصفهان از ديگر برنامه هاي اين همايش بود.
نظرات بینندگان