پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : به دنبال حمله اخیر آمریکا به کمپ داعش در لیبی که به هلاکت 50 تروریست از جمله عامل حمله به موزه "باردو" تونس انجامید، ارتش الجزایر در مرز با این کشور به حالت آماده باش درآمد. همزمان مسئولان الجزایری اعلام کردند به تلاشهای دیپلماتیک خود برای ممانعت از مداخله نظامی خارجی در لیبی ادامه میدهند.
به گزارش انتخاب، به نوشته روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط، حمله اخیر آمریکا به پادگان داعش در شهر "صبراته" لیبی و انتشار اخباری از وجود 20 تندروی الجزایری در میان کشته شدگان در این حمله موجب نگرانی مسئولان الجزایر شده است.
به دنبال این حمله ارتش الجزایر نیروهای خود در 48 ساعت گذشته در حالت آمادهباش قرار داده است تا برای احتمال افزایش حملات هوایی علیه تروریستها در داخل لیبی آماده باشند.
الجزایر که داعش در لیبی را یکی از بزرگترین چالشهای پیش روی خود در سال 2016 میداند اکنون تمام توجه خود را به این مسئله معطوف کرده و نگران این است که مبادا تعداد بیشتری از تروریستها به دلیل فشار حملات هوایی آمریکا وارد الجزایر شوند.
وجود 20 تندروی الجزایری از جمله چهار زن در میان تروریستهایی که در حمله هوایی آمریکا کشته شدند و همگی از سوریه وارد لیبی شده بودند موجب نگرانی عمیق مقامات الجزایر شده است.
منابع الجزایری بعید ندانستند که تروریستهای الجزایری که عضو داعش هستند، قصد بازگشت به الجزایر برای تشکیل باندهای تروریستی را داشته باشند. به ویژه اینکه ساکنان مناطق نزدیک به استان "الیزی" در الجزایر- که از مرزهای لیبی دور نیست- شاهد تحرکات غیرعادی سربازان و خودروهای نظامی بودهاند.
این منطقه که دارای تأسیسات نفتی و گازی است اهمیت زیادی برای اقتصاد الجزایر دارد و در سال 2013 در معرض حمله گروهی مسلح قرار گرفت که به کشته شدن 29 مهندس فنی خارجی منجر شد.
منابع امنیتی الجزایر اعزام نیروهای ارتش به خارج از مرزها برای هدف قرار دادن تروریست ها را بعید دانستند؛ چراکه ارتش و دولت الجزایر بر این باورند که مأموریت آنها در محافظت از مرزهای کشور از خطرات محدود میشود.
احداث 100 مرکز نظارتی مدرن در مرز الجزایر با لیبی
نیروهای الجزایری همچنین 100 مرکز نظارتی پیشرفته را در مرز با لیبی و برخی مناطق مرزی با مالی ایجاد کردهاند تا حضور نیروهای امنیتی در مرزهای جنوبی را تقویت بخشند. این نشان دهنده درک خطری است که از جانب لیبی الجزایر را تهدید میکند.
وزارت دفاع الجزایر روزانه اخبار مربوط به بازداشت تروریستها و قاچاقچیان سلاح در مرزها و سلاحهای جنگی را که منبع آن لیبی است منتشر میکند.
تلاشهای دیپلماتیک الجزایر برای ممانعت از مداحلات خارجی در لیبی
همزمان با آمادهباش ارتش الجزایر در مرز با لیبی، مسئولان الجزایری نیز تحرکات دیپلماتیکی را برای ممانعت از مداخله نظامی خارجی علیه داعش در این کشور که بیتردید پیامدهایی برای الجزایر خواهد داشت، آغاز کردهاند.
عبدالقادر مساهل، وزیر امور مغرب و اتحادیه آفریقا در الجزایر درباره نشست کشورهای همجوار لیبی در تونس گفت: امنیت لیبی بر امنیت منطقه تأثیر میگذارد و ثبات در این کشور مسئلهای ضروری است.
الجزایر به تماسهای خود با کشورهای منطقه و از جمله کشورهای ابرقدرت برای ممانعت از سناریوی "فاجعه بار" مداخله نظامی خارجی در لیبی ادامه میدهد؛ چراکه به نظر رهبران الجزایر این مداخله خطری علیه امنیت این کشور است. مرزهای زمینی میان دو کشور به طول بیش از 900 کیلومتر وجود دارد و تأمین و نظارت بر مرزها از یکسو مأموریت سنگینی روی دوش الجزایر است و از سوی دیگر ادامه تلاش برای کنترل امنیت در مرزها مسئله ای پیچیده است و احتمال نفوذ تروریست ها و نقض امنیتی وجود دارد.
الجزایر معتقد است که حل بحران باید در داخل خود لیبی صورت بگیرد چراکه قدرت نظامی نمیتواند مشکلات را حل کند. مداخله نظامی تنها به افزایش تندروی منجر میشود و فرصت عضوگیری را به تروریستها برای حمله علیه نیروهای خارجی را میدهد و این موجب وخیم تر شدن بحران در منطقه خواهد شد. درنتیجه الجزایر همواره با مداخله نظامی خارجی در لیبی مخالف است هرچند که اروپا العام کرده که منتظر درخواست دولت مشروع لیبی برای مداخله در این کشور است.