arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۶۳۳۵
تاریخ انتشار: ۲۹ : ۱۳ - ۰۱ خرداد ۱۳۹۰

محمد علی انصاری: فضایی در جامعه ایجاد شده است که حتی افرادی که پنجاه سال با امام بوده اند متهم به عدم شناخت امام می شوند

محمد علی انصاری در این نشست، در جمع بیش از 50 خبرنگار و عکاس خبری، ضمن گرامیداشت سالروز فتح خرمشهر اظهار داشت: در آستانه بیست و دومین سالگرد ارتحال جانسوز امام خمینی، خداوند را سپاسگذاریم که توفیق برگزاری 21 مراسم بزرگداشت رهبر کبیر انقلاب را به ما ارزانی داشته است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
محمد علی انصاری در این نشست، در جمع بیش از 50 خبرنگار و عکاس خبری، ضمن گرامیداشت سالروز فتح خرمشهر اظهار داشت: در آستانه بیست و دومین سالگرد ارتحال جانسوز امام خمینی، خداوند را سپاسگذاریم که توفیق برگزاری 21 مراسم بزرگداشت رهبر کبیر انقلاب را به ما ارزانی داشته است.

به گزارش سرویس سیاسی انتخاب، وی با تبریک ولادت حضرت زهرا(س) و رهبر کبیر انقلاب اسلامی، با بیان اینکه ضرورت برگزاری مراسم بزرگداشت امام، امری مسلم و نهادینه شده است، گفت: در بیست و دومین سالگرد بزرگداشت امام خمینی باید به این سوال پاسخ بدهیم که ویژگی های یک بزرگداشت مطلوب چیست؟ به اعتقاد من بزرگداشت مطلوب باید دارای جهار ویژگی تجلیل شایسته، تبیین شایسته، تسهیل شایسته و تحکیم شایسته باشد.

دبیر ستاد بزرگداشت حضرت امام (س) با اظهار تاسف از اینکه فضایی در جامعه ایجاد شده است که حتی افرادی که پنجاه سال با امام بوده اند متهم به عدم شناخت امام می شوند، نسبت به تبیین و تسهیل شایسته در معرفی امام تاکید کرد .

به گزارش انتخاب به نقل از پایگاه جماران، حجت الاسلام و المسلمین محمد علی انصاری، پیش از ظهر امروز با حضور در نشست خبری خود با اصحاب رسانه های گروهی به سوالات آنها در ارتباط با مراسم سالگرد حضرت امام پاسخ گفت.
 وی در ابتدا با تبریک میلاد حضرت فاطمه و امام خمینی و نیز گرامیداشت فتح خرمشهر با بیان اینکه قطعاً ضرورت برگزاری مراسم و تجلیل از امام برای همه علاقه مندان به ایشان یک امری مسلم و نهادینه شده است ، اظهار داشت: در بیست و دومین سالگرد بزرگداشت حضرت امام جا دارد به این سوال پاسخ بدهیم که مراسم بزرگداشت مطلوب چیست ؟ به نظر من بزرگداشت مطلوب مراسم حضرت امام به این است که چهار هدف را در این مراسم محقق کنیم .
وی تجلیل ، تبیین ، تسهیل و تحکیم شایسته را از جمله اهداف بزرگداشت حضرت امام عنوان کرد و در خصوص تجلیل شایسته از امام گفت: همه علاقه مندان به حضرت امام باید بتوانند در منظر جهانیان حساسیت خودشان را از شخصیت امام به نمایش بگذارند و این یک امری طبیعی است .
انصاری با بیان اینکه ملتها به شخصیت های تاریخی خودشان احترام می گذارند و روزهایی را به نام آنها نامگذاری می کنند ، خاطر نشان کرد: حقیقتاً امام شخصیتی زیبا، برجسته و هنرمند فرزانه بود. ابعاد وجودی امام آنقدر زیاد است که ما می توانیم در مناسبت سالگرد حضرت امام، به همه جهانیان اعلام کنیم که شما بیائید لحظه گرفتگی خورشید را نظاره کنید .
 به گفته دبیر ستاد بزرگداشت حضرت امام، رهبر کبیر انقلاب یک طلوع داشت مانند روز سوم خرداد و یک کسوف و غروب داشت به مانند روز چهارده خرداد و یک سری حوادث و مناسبت هایی در طول زندگی داشت که برای همه زیباست .
وی با تاکید بر اینکه اوج تجلیل شایسته از امام این است که حس کنجکاوی و سوال از جامعه درباره شخصیت امام ایجاد شود، اظهار داشت: وقتی این حس کنجکاوی ایجاد شد رسالت ما در تبیین شایسته شکل می گیرد که امام را چگونه معرفی کنیم و چه فضائی بسازیم که همه انسانها نیازها و سوالات خودشان را از امام بیان کنند .
انصاری در همین زمینه ادامه داد : من آرزو می کنم که مراسم سالگرد امام خارج از جناح بندی های متداول کشور، فضائی را ایجاد کند که همه اقشار جامعه ومردم و همه طیف ها بتوانند با اطمینان خاطر برداشت های خود را از امام بگویند و حتی نقدهای عالمانه ای هم اگر دارند مطرح کنند و هیچ کس در مراسم بزرگداشت امام در تبیین شخصیت ایشان دچار نرس، واهمه و نگرانی از اظهار نظر درباره شخصیت امام نشود.
وی افزود : ما در کشور، تریبون ها، رسانه ها و پایگاه های اطلاع رسانی فراوانی داریم. مساجد ، تکایا ، ائمه جمعه ، دانشگاها، هنرمندان ، متفکران و احزاب سیاسی همه در حقیقت فرصت ها وامکاناتی هستند که می توانند از امام تبیین شایسته داشته باشند . من فکر می کنم فراتر از این امکانات ما باید به همه آحاد جامعه از کودکان و نوجوانان و جوانان گرفته تا باسوادان و بی سوادان بخواهیم که از امام حکایت کنند .
انصاری خاطر نشان کرد: لازم نیست در مناسبت سالگرد امام فکر کنیم با بمباران خبری و تبلیغات وسیع در سطح شهر رسالت تبـیین آرمـان ، اندیـشه و مکتـب سیاسـی امام را به انجام رسانده ایم . مناسبت سالگرد امام برای همه مردم ایجاب  می کند که حداقل یک ساعت برای بازگو کردن دریافت های خودشان از امام سخن بگویند  و بیان کنند که امام چه می خواست و چه تحولی در جامعه ایجاد کرد و وجه تمایز امام با دیگر شخصیت ها چیست ؟ دلیل ماندگاری امام چیست و چرا بعد از سی  و دو سال از نهضت امام، ایشان بر دلها و جانها عاشقانه حکم می راند ؟
وی در توضیح تسهیل شایسته ، گفت : تسهیل شایسته کلید حل معمای بسیاری از مسائل جامعه و نظام ماست که امام را چگونه به مردم معرفی کنیم؟ درست است که امام دارای ابعاد بزرگی بوده است اما من فکر می کنم نقطه معرفی امام و نقطه تسهیل در معرفی ایشان در این نیست که ما از امام و از الفاظ و تعابیری سخن بگوئیم که از این تعابیر وتفاسیر یک گروه خاصی استفاده بکنند .
دبیر ستاد بزرگداشت حضرت امام با طرح این پرسش که از امام چگونه تجلیل کنیم که جامعه امام را به آسانی درک کنند؟ ، اظهار داشت : درک امام به این است که ما امام را به مانند انبیاء البته در سطحی نازل‌تر به مردم معرفی کنیم. معرفی امام در این رهگذر در این است که ما باید به مردم بگوئیم که امام فقیه و اسلام شناسی بودند که برای همه اقشار جامعه پاسخ گو بودند .
وی در همین زمینه خاطر نشان کرد : یک فقیه جامع الشرایط مانند امام که در مسند حکومت قرار می گیرد از این زوایه با مردم سخن می گوید که من در کنار شما هستم . امام این برجستگی را داشتند که علاوه بر نیازهای معمول جامعه به نیازهای سیاسی مردم هم پاسخگو بودند .
انصاری ادامه داد : وقتی امام را بعنوان رهبر ، حاکم ، پیشوا بطور آسان در خانه های مردم و نیازهای فردی ، سیاسی و اجتماعی آنها ساری و جاری کردیم، دیگر هیچ نیازی نیست برای تبیین امام از الفاظ و تعابیری ثقیل به کار ببریم که هضم آنها برای جامعه مشکل باشد .
به گفته دبیر ستاد بزرگداشت امام، رمز نفوذ پیغمبر (ص) و امام این بود که در جامعه ای خودشان را مطرح و نهادینه کردند و همه توهمات و ترسها از نزدیک شدن انسانها به این بزرگواران درهم شکست و این هنر امام بود .
وی دوران یازده ساله عمر امام بعد از انقلاب را دوران نورانی و باشکوه رهبری امام دانست که تا امروز هم ادامه دارد .
انصاری با بیان اینکه همه افراد و گروههای سیاسی بدون هیچ ترس و واهمه ای با امام ملاقات کرده و مسائل خود را با امام مطرح می کردند، نسبت به نحوه برخورد با افرادی که برداشتهای متفاوت از امام دارند، هشدار داد و گفت: نباید به گونه ای در جامعه تلقی شود که اگر هر کسی برداشت دیگری از امام داشت بگوئیم کافر است و یا خارج از خط توحید است . برای تبیین ولایت فقیه که رکن اصلی مکتب سیاسی امام است نباید جامعه را از نزدیک شدن و تحقیق کردن درباره مکتب امام دچار ترس و واهمه کنیم .
وی با یادآوری حضور اقشار مختلف مردم در راهپیمائی های قبل از انقلاب گفت : در این راهپیمائی ها که بعنوان پیروی از امام صورت می گرفت، افرادی بودند که حتی نسبت به دین و اسلام شناخت کافی نداشتند ولی جاذبه امام به گونه ای بود که حتی انسان های شراب خوار و لاابالی که تقید کافی به مسائل دینی نداشتند، آغوش خود را برای جانفشانی در راه امام باز کرده بودند .
انصاری تاکید کرد: من تاسف می خورم از اظهار نظر برخی از مبلغین و کسانی که دل در گرو اندیشه و آرمان های امام دارند که تصور می کنند که هر مقدار راه پیروی از امام را مشکل تر کنند به امام و انقلاب خدمت کرده اند. این یک اشتباه محض است .
وی با بیان اینکه رمز ماندگاری مکتب امام و ولایت فقیه این است که راه مردم را برای رسیدن به این قله هموارتر کنیم، نسبت به برخورد حذفی با افرادی که برداشتهای متفاوت از امام دارند هشدار داد و گفت : برخی افراد آنقدر فضا را محدود می کنند که حتی فردی که پنجاه سال با امام بود و اظهار نظر متفاوتی با آنها داشت، می گویند امام را نمی شناسد. این چه تجلیلی از امام است که در جامعه ما هر کس بر خلاف نظر ما بود اینگونه با او برخورد کنیم و به او بگوئیم درکی از امام ندارد در حالیکه که می توانیم در عرصه منازعات سیاسی سالم اختلافات خود را بازگو کنیم .



نظرات بینندگان