پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رئیس مجلس شورای اسلامی در جمع فرماندهان نیروی انتظامی از آنان خواست در راستای سخنان اخیر رهبری دو مقوله امنیت اجتماعی و امنیت اقتصادی را در دستور کار جدی خود قرار دهند.
علی لاریجانی در بیستویکمین همایش فرماندهان، روسا و مدیران ناجا گفت: بیانات روز گذشته مقام معظم رهبری در جمع فرماندهان ناجا مجموعهای منسجم و دقیق از منشور حرکتی ناجا برای آینده بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی توجه جدی ناجا به امنیت اجتماعی را مورد تاکید قرار داد و افزود: این مساله را باید به صورت یک پروژه طراحی و از صفر تا صد آن را خودتان مدیریت و اجرا کنید. اولین بخش از این مساله امور کلان امنیتی است نظیر برخورد با جریانات تروریستی و اشرار.
اهم اظهارات رییس مجلس را بخوانید؛
*امنیت اجتماعی دومین مقوله این بحث است که مردم به صورت مجموع با آن سرکار دارند مثل سرقتها، تجاوز به عنف و سایر ناهنجاریهای اجتماعی. این پدیدهها برای مردم نگرانیهای زیادی به وجود آورده است.
*نیروی انتظامی در طول سالهای پس از انقلاب یک روند رو به تکاملی را طی کرده است چراکه از شرایط پراکنده آن زمان به تشکیلاتی منسجم و کارآمد تبدیل شده است البته نقش فرماندهان در ساماندهی این امر بسیار برجسته است.
*در زمینه انضباط رانندگی در کشور شرایط نامطلوبی داریم، با تلاشهای همچنین در عرصه انضباط و رانندگی کشور شرایط نامطلوبی داریم تصریح کرد: با تلاشهای نیروی انتظامی در این زمینه پیشرفتهایی داشتیم. برای همین که مردم کمربند ایمنی ببندند تلاشهای زیادی شد. امروز در این زمینه وضعیت ما خیلی بهتر شده است.
*در زمینه تصادفات و رعایت ضوابط رانندگی به ویژه در این شرایط ترافیکی در راهها کار نیروی انتظامی سختتر است که تا حد زیادی نرخ تصادفات و آمار تلفات کمتر شده است لذا در این زمینه روند صعودی از نظر بهبود داریم.
*راهها باید از نظر ساخت شرایط بهتری پیدا کنند ولی در عین حال نیروی انتظامی کمک کرد تا این آسیب بزرگ کاهش چشمگیری داشته باشد. در عید نوروز نیز عملکرد نیروی انتظامی در این زمینه بسیار خوب بود البته این مسیر باید به سرانجام برسد.
*{ خطاب به فرماندهان نیروی انتظامی}: شما خود صاحب تجربه هستید ولی باید از تجربیات سایر کشورها در حوزه امنیت اجتماعی استفاده کنید. در مقابل ناهنجاریهای اجتماعی باید حساسیت در مدیران ارشد نیروی انتظامی به وجود آید. اقدامات ناجا در این بخش باید در قالب پروژه تعریف شود تا ابعاد آن سامان یابد. اگر ناجا در این زمینه پیشقدم نشود و بقیه دستگاهها را هماهنگ نکند یقیناً در حوزه امنیت اجتماعی یکجای کار میلنگد.
* نمیخواهیم برای هر فرد شرور 10 تا 20 نیروی پلیس گذاشته شود بلکه باید از وقوع جرم پیشگیری شود که عمدتاً همه کشورها در این حوزه سرمایهگذاری کردهاند. وقتی پلیس در حوزه امنیت اجتماعی به طور قاطع و به موقع برخورد کند و قوه قضاییه نیز به سرعت مجرمان را محاکمه و مجازات کند در حوزه معضلات اجتماعی پیشگیری اتفاق میافتد.
* اگر نیاز به قوانین برای شتاب بخشیدن برای سامان معضلات اجتماعی نیاز باشد مجلس از شما حمایت میکند البته ناجا باید این مساله را به صورت پروژه تعریف و ابعاد کار را به مجلس ارائه کند. این را بدانید وقتی رهبری در این حوزه ورود کردهاند همه دستگاهها شما را همراهی خواهند کرد؛ حتی اگر ستادی مستقل برای دنبال کردن کار لازم باشد، مشکلی نیست.
* ماموریت دوم ناجا تامین امنیت اقتصادی است، اگر همه در برابر قانون یکسان نباشند و امنیت کاری به وجود نیاید سرمایهگذاری نمیشود.
*{ با اشاره به قاچاق 20 میلیون دلاری کالا}: قاچاق مثل خوره به جان اقتصاد مقاومتی افتاده است. با 20 میلیون دلار قاچاق سالانه هیچ کارخانهای نمیتواند رقابت کند و اقتصاد مقاومتی به سرانجام نمیرسد. قاچاقچیان سوخت، اجناس بنجل به کشور وارد میکنند که هم استانداردها را زیر پا میگذارند و هم تولید کشور را گرفتار بحران میکنند. اگر ناجا در این زمینه به صورت فعال وارد شود اقدام بزرگی خواهد کرد.
* موتور تولید با برخورد با قاچاق روشن میشود. اگر در این حوزه نیز احتیاج به اختیارات و کمکهای جدیدی داشته باشید، حرفی نیست.
* اینکه مردم حس میکنند کشور دارای امنیت پایدار در مقابل جریانهای تکفیری و تروریستی است، دستاورد بزرگی برای نیروهای مسلح به ویژه ناجاست. آرامش روانی امروز کشور در این حوزه مدیون همه نیروهای مسلح میباشد.
* باید ارزیابی شود که چرا جریانهای تروریستی طی سالهای اخیر هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی رشد کرده است. طبعا هر کشوری که اشغال میشود یا دچار بحران امنیتی توسط کشورهای اشغالگر میشود، چندین جریان تروریستی در این کشورها به وجود میآید. اگر آمریکا، کشورهای زورگو و برخی کشورهای منطقه سایه خود از افغانستان، عراق و سوریه عقب بکشند بسیاری از مشکلات امنیتی این کشورها حل میشود.
* ما در حد توان در لایحه بودجه 95 رقم قابل توجهی به بودجه نیروهای مسلح افزودیم.
*امنیت عمومی کشور در مقابل جریانهای ضد انقلاب و شرور در منطقه دارای وضعیت استثنایی است. هیچ گاه منطقه ما از نظر اقدامات امنیتی تا این حد شلوغ نبوده است. متاسفانه کل منطقه دچار یک به هم ریختگی امنیتی شده است. جریانهای تروریستی یک طرف و دخالت کشورهای منطقه از طرفی دیگر منطقه را دچار یک به هم ریختگی امنیتی کرده است که نتیجه آن مشکلات امنیتی برای سایر کشورها است.
*مسائلی از قبیل اشرار و تروریست که معلوم است منشا آن از کجاست مشکلاتی را در منطقه ایجاد کرده است بیشتر کشورهای منطقه این مشکل امنیتی را پیدا کردهاند. خوشبختانه در این میان ایران از ثبات خوبی برخوردار است لذا نقش نیروی انتظامی در این زمینه بسیار پررنگ است. در حقیقت این وظیفه ذاتی نیروی انتظامی است.
*اینکه ایران امروز از امنیت پایداری در مقابل جریان تکفیری برخوردار است در وهله اول فضل الهی بوده و در مرحله بعد مرهون تلاشهای نیروی انتظامی هستیم که در این زمینه نیازمند برنامهریزیهای متعددی هستیم. این آرامش روانی که امروز در کشور میبینیم را مرهون زحمات نیروی انتظامی و سایر نیروهای مسلح هستیم.