پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : رسایی در جریان بررسی طرح الزام دولت به پیگیری جبران خسارات ناشی از اقدامات و جنایات آمریکا علیه ایران، خواستار ایجاد مانع برای تردد آمریکایی ها در تنگه هرمز شد که معاون پارلمانی دولت گفت: دولت نمیتواند به نیروهای مسلح، سپاه یا ارتش فرمان دهد.
به گزارش انتخاب، حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (سهشنبه) و در جریان بررسی طرح الزام دولت به پیگیری جبران خسارات ناشی از اقدامات و جنایات آمریکا علیه ایران و اتباع ایرانی، پیشنهادی برای الحاق به این طرح ارائه کرد.
در پیشنهاد رسایی آمده بود: دولت میتواند حسب شرایط از طریق ضبط اموال ایالات متحده که از تنگه هرمز عبور میکنند، نسبت به بازپسگیری حقوق ملت ایران اقدام نماید.
حمید رسایی به بیان توضیحاتی درباره این پیشنهاد پرداخت و اظهار داشت: آمریکاییها تاکنون 48 میلیارددلار حکم صادر کردند و 80 میلیارددلار هم در دست دارند، آنان برای ما برنامهریزی کردهاند، اگر ما بخواهیم به این شکل منفعلانه عمل کنیم، درست نیست.
وی با اشاره به غارت 2 میلیارد دلار از اموال بلوکه شده ایران توسط آمریکا، گفت: اگر قوانین اجرایی شوند، آنان جرأت نمیکنند چنین کاری انجام دهند، تا کی قرار است شعار دهیم، تا کی طرحهای سیاسی ارائه دهیم اما دولت عمل نکند؟ در جریان توافق ژنو، آمریکاییها گفتند ما به حرفهای مسئولان ایرانی کاری نداریم، دولت ایران هر چه میخواهد بگوید ولی ما نگاه میکنیم که به چه چیزی عمل میکنند.
رسایی با بیان اینکه ما بخواهیم یا نخواهیم آنان جنگ را با ما آغاز کردند، تصریح کرد: اگر قرار باشد مدام دست بر جیب ملت ایران ببرند و بخواهند ما را به صورت خرد خرد اموالمان را ضبط کنند، دیگر چیزی باقی نمیماند، امام میگفت آمریکا مثل سگ هار میماند و ویژگی سگ هار این است که اگر شما از او فرار کنید، او شما را دنبال میکند اما اگر به دنبال او بروی، او فرار میکند.
نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه فعلا سیاست حاکم این است ک در حال فرار از آمریکا هستیم و این سیاست جواب نمیدهد، به همین دلیل ما این پیشنهاد را مطرح کردهایم.
رسایی اضافه کرد: وقتی آمریکاییها دست در جیب ملت ایران میکنند و پول ملت ایران را به غارت میبرند آن هم بر خلاف همه مقررات و ضوابط بینالمللی، بنابراین چرا اموال شان باید ازکنار تنگه هرمز رد شود؟
نماینده تهران در مجلس ادامه داد: وقتی علمداران سپاه اینگونه متجاوزان آمریکایی به ایران را در خلیج فارس بازداشت میکنند که هیأت حاکمه آمریکا به هم میریزد و هنوز هم این زلزله در آنجا ادامه دارد، چرا نباید سیاست بهتری را در قبال غارت 2میلیارد دلار از اموال ملت ایران اتخاذ کنیم؟ باید از خودمان بپرسیم چرا رهبر انقلاب به علمدارانی که تفنگداران آمریکایی را بازداشت کردند، مدال میدهد؟ رهبر انقلاب میخواهند نشان دهند که باید با آمریکاییها همین گونه رفتار کرد، اگر ما آمریکا را دنبال نکنیم، آن سگ هار ما را دنبال میکند، باید بگویم اگر بخواهند آمریکاییها دست به اموال ملت ایران بزنند، تنگه هرمز به شکل منطقی و قانونی ناامن می شود و جلوی کشتیهای آمریکایی گرفته میشود.
رسایی ادامه داد: مطمئن باشید تنها سیاستی که در این زمینه پاسخ میدهد، سیاست خمینی کبیر است، ناو آمریکایی که وارد خلیج فارس شد، بزنید.
رسایی در پایان خاطرنشان کرد: وقتی آل سعود ملعون با حجاج ما آنگونه رفتار کرد، سیاست انفعالی ما در قبال آنها به گونهای انجام شد که آقایان در سفر سازمان ملل در نیویورک در برابر پادشاه کویت زانو زدند تا سعودیها به ما وقت بدهند اما آنان محل نمی دادند، مجلس باید این کار را انجام دهد و باید بدانیم این تصمیم، مشت محکم در دهان کسانی است که دست در جیب ملت ایران کردند.
ناامن کردن خلیجفارس به زیان ایران است
مجید انصاری معاون پارلمانی رئیسجمهور در جریان بررسی پیشنهاد حمید رسایی برای ضبط اموال ایالات متحده آمریکا در تنگه هرمز در واکنش به اقدام آنان در غارت 2 میلیارد دلار از اموال ایران، ضمن اعلام مخالفت دولت با این پیشنهاد، گفت: اینکه در این پیشنهاد آمده «دولت میتواند نسبت به ضبط اموال آمریکا در تنگه هرمز اقدام کند»، این نیازی به قانون ندارد.
وی افزود: دولت نمیتواند به عنوان قوه مجریه به نیروهای مسلح، سپاه و ارتش فرمان دهد که بروند در خلیج فارس عملیات انجام دهند، این موضوع از اختیارات فرمانده کل قواست، اگر بخواهد به مرحله عمل هم درآید در حوزه اختیارات شورای عالی امنیت ملی است.
معاون پارلمانی رئیسجمهور اضافه کرد: دشمنان ملت ایران در خلیج فارس تمایل دارند که این تنگه و آبراه را به محلی برای جنگ نفتکشها تغییر دهند، کشورهای دیگر خطوط انتقال نفتشان را با لوله به آن طرف خلیج فارس منتقل کردند، ناامن کردن خلیج فارس به زیان ایران و هدف صهیونیستهاست.
انصاری یادآور شد: اگر قرار باشد کاری انجام دهیم باید در شورای عالی امنیت ملی مطرح شود، دولت نمیتواند به نیروهای نظامی دستور دهد، پیشنهاد آقای رسایی علیرغم ظاهر انقلابی، علیه منافع ملی و خلاف قانون اساسی است.
وی با بیان اینکه این پیشنهاد بهانه دادن به دست افرادی است که خلیج فارس را ناامن میخواهند، گفت: با تصویب این پیشنهاد ممکن است خدایی ناکرده به دست افرادی، مستمسکی بدهند که در گذشته با چنین شعارها و مستمسکهایی بر خلاف منافع ملی به سفارت عربستان حمله کردند و بهانه به دست این رژیم دادند که علیه جمهوری اسلامی ایران در دنیا توطئه میکنند.
انصاری با بیان اینکه ما نباید بستر و مسیر را برای بدخواهان جمهوری اسلامی ایران به دست خودمان هموار کنیم، تصریح کرد: آیا حمله به سفارت عربستان سعودی با شعارهای انقلابی به نفع جمهوری اسلامی ایران بود؟ اگر منظورتان از دولت در این پیشنهاد نظام جمهوری اسلامی ایران است که باید بگویم این نظام میتواند چنین کاری انجام دهد و در این زمینه احتیاجی به مجوز مجلس ندارد، رهبر انقلاب طبق اصل 110 قانون اساسی اختیاراتی دارند که میتوانند از آن استفاده کنند.
معاون پارلمانی رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: اگر منظورتان از دولت «شورای عالی امنیت ملی» است، باز هم احتیاجی به مجوز مجلس وجود ندارد، منظورتان از دولت کیست؟ آیا منظورتان رئیسجمهور است؟ آیا منظورتان وزیر کشور، سپاه یا ارتش است؟
انصاری در پایان خاطرنشان کرد: پیشنهاد آقای رسایی بر خلاف منافع ملی و قانون اساسی است و بهانه به دست بدخواهان جمهوری اسلامی ایران میدهد که علیه ما توطئه کنند.