پیش کشیدن پای یک وزیر در کنار رفتن مقتدایی از استانداری
استاندار سابق خوزستان در مراسم تودیع خود گفت: پدرخواندههایی که به صورت اژدهای اقتصادی بر گنجهای خوزستان چنبره زدهاند در برکناری من نقش داشتند. او با انتقاد از برخی اظهارات درباره برکناری خود گفت: من اول آذر ماه آتی بازنشسته میشوم بنابراین عنوان کردن این مساله که من بازنشسته شدهام منتفی است. در نامهای که به وزیر کشور نوشته بودم این مساله را عنوان کردم و گفتم هفت ماه نیز مرخصی استفاده نشده دارم که میتوانم بعد از انتخابات استفاده کنم.
وی اضافه کرد: در ابتدا تصورم بر این بود که این مساله به عزل و نصبهایی که انجام دادم بازمی گردد اما بعد از دفاع رحمانی فضلی وزیر کشور این مساله برایم منتفی بود. احتمالا اراده رئیس جمهوری بود که من از این سمت کناره گیری نمایم.
مقتدایی با اشاره به دست داشتن یکی از وزرا به جریان برکناری خود گفت: ما با یکدیگر اختلافات استراتژیک داریم البته دولت در خوزستان کارهای بزرگی همچون ایجاد امنیت، توسعه منطقه آزاد و طرح کشاورزی ۵۵۰ هزار هکتاری را اجرا کرده است.
وی گفت: بعد از اینکه چهار فرماندار را جابجا کردم بهانهای برای کنار زدنم فراهم شد این در حالی است که همزمان در استانهای دیگر برخی استانداران احکام مشابه صادر کردند و حتی تا ۱۰ مدیر و فرماندار را تغییر دادند و اتفاقی هم نیفتاد.
وی تاکید کرد: قهر، بازنشستگی، استعفا و عزل و نصبها هیچکدام دلیل برکناری من نبوده است و من با داشتن تخصص «سزارین سیاسی» برای نجات مادر (خوزستان) و فرزند آن دست به کار شدم تا این اتفاق قبل از تیر ماه رخ دهد و استان دچار مشکل نشود.
رد شایعه دخالت رئیسجمهور در عزل استاندار
این سخنان مقتدایی باعث شد، قائم مقام وزیر کشور روند سخنانش را به سمت پاسخگویی به استاندار سابق بکشاند. حسینعلی امیری تصمیم داشت در خصوص سیاستهای دولت در کشور و به ویژه در خوزستان به طور مفصل صحبت کند، اما تصمیم گرفت از حق رئیس جمهور دفاع کند. او شایعه دخالت رئیسجمهور در عزل استاندار خوزستان را کاملاً بیاساس خواند.
قائم مقام وزیر کشور با بیان اینکه اگر مسالهای توضیح داده نشود ممکن است شبههای ایجاد و یا حق مسئولان نظام تضییع شود، گفت: آقای مقتدایی از زمانی که به عنوان استاندار خوزستان منصوب شدند، انسانی پاکدست و پرتلاش بوده و هستند اما از مطالبی که مطرح کردهاند، فکر کردم که داوری ایشان بر اساس ذهنیت شکل گرفته و به همین دلیل اگر این مسائل را توضیح ندهم، ممکن است حق رئیسجمهور تضییع شود.
امیری ادامه داد: رئیس جمهور، وزرا را به رسمیت میشناسد و به استقلال عمومی وزارتخانه احترام میگذارد و همواره در مسائلی که مطرح میشود، به نظر کارشناسان و وزرا عمل میکند؛ اینکه گفته شود مقتدایی با تدبیر رئیسجمهور عزل شده است، کاملاً بیاساس است.
وی بیان کرد: در سطح ملی وزرا و معاونان رئیسجمهور در تعاملات استانی با استاندار سابق گلهمند بودند اما اشهدبالله رئیسجمهور و وزیر کشور و یا کس دیگری نگفته مقتدایی استعفا دهد یا کنارهگیری کند و این تصمیم را شخص آقای رحمان فضلی وزیر کشور اتخاذ کرد.
امیری: مقتدایی پاسخ تلفن مقیمی را نمیداد
آنگونه که خبرگزاری ایسنا نوشته، سخنگوی وزارت کشور با اشاره به مسائل پیشآمده در آخرین روز کاری استاندار سابق عنوان کرد: شخصاً یک روز و نیم تلاش کردم که این وضعیت پیش نیاید اما در نهایت و با توجه به ناهماهنگیهایی که در انتصابات آذرماه سال گذشته انجام شده بود و انتصابات بعدی و آخرین مجموعه انتصاباتی که انجام شد، این موضوع رخ داد. در انتصابات اخیر، استاندار سابق خوزستان قرار بود که بیست فرماندار ابلاغ شده از سوی وزیر کشور را تغییر دهد، در حالی که نیازی به این تغییرات نبود و ضرورت نداشت این تنش در استان ایجاد شود.
امیری ادامه داد: وزیر کشور شخصاً به من گفت که استاندار خوزستان پاسخ تلفن معاون سیاسی را نمیدهد. و از من درخواست کرد که با آقای مقتدایی صحبت کنم. به استاندار سابق گفتم که این تغییرات به صلاح و درست نیست و از لحاظ قانونی نیز وزیر قبول نمیکند. از وی بسیار درخواست کردم که انتصابات را انجام ندهد و مخالفت وزارت کشور را نیز به او اعلام کرده بودم اما استاندار این موضوع را قبول نمیکرد.
وی ادامه داد: اعتقاد معاونان آقای مقتدایی نیز همانند ما بود و معتقد بودند که نیازی به این چنین تغییراتی نبود و البته از لحاظ حقوقی و قانونی نیز این امکان وجود نداشت که ابلاغ وزیر لغو شود. با این حال وزیر کشور گفت که ما ناچار هستیم و میخواهیم کشور را اداره کنیم. مجموعه وزارت کشور در برابر گلهمندی وزرا به شدت از استاندار دفاع کردند اما وزیر کشور حریمی دارد و به همین جهت با نامه استعفای آقای مقتدایی موافقت شد و از آقای مقیمی خواست مراسم تودیع و معارفه استاندار خوزستان را برگزار کند و در نهایت آقای خبیر به عنوان سرپرست استانداری انتخاب شد. آنچه که برای ما مهم است، توسعه استان و کشور است و شرایط منطقه نیز شرایط حساسی بود. بنابراین توان ورود به تنشها را نداشتیم.
مقتدایی: مجسمه طلای مرا بسازید و جلوی هیات دولت بگذارید
مقتدایی صحبت هایی که از قول او در رسانهها منعکس شده را کافی ندانست، از همین رو پس از جلسه به سراغ خبرگزاری تسنیم رفت تا بیشتر وصریح تر در این باره سخن بگوید. استاندار برکنار شده خوزستان در این گفتوگو گفت: مقصر اصلی در رفتن من از استانداری آقای زنگنه وزیر نفت و آقای روحانی هستند و شکی در این زمینه نیست که این دو نفر خواستند بنده برکنار شوم. تاسف من از این است که چرا کسانی که بیخ گوش آقای رئیسجمهور بودند اطلاعات استان را غلط به ایشان دادند.
عبدالحسین مقتدایی خاطرنشان کرد: اینکه میگویند دلیل برکناریام عزلو نصبها بوده، اشتباه است؛ معادل عملکرد من در خوزستان در برخی استانهای دیگر دو برابر بنده عزل و نصب کردهاند. بنده حتی در دوران ورودم به استانداری 14 عزل و نصب داشتم، پس چرا در آن دوران بنده را برکنار نکردند؟
استاندار پیشین استان خوزستان با اشاره به اظهارات سخنگوی وزارت کشور مبنی بر اینکه دلیل برکناری آقای مقتدایی انتصاب 8 بخشدار زن بوده است، گفت: صحبتهای آقای امیری اشتباه بوده، گفتند چرا 8 زن را بخشدار کردید؟ خب این در اختیار من بود. بعداً گفتند که شما عزل و نصب کردید از اختیارات وزیر بوده و من هم گفتم سال 92 که آمدم و عزل و نصب کردم آن وقت هم در اختیار وزیر بود، چرا آنموقع عکسالعمل نشان ندادید؟
وی ادامه داد: من هم در جلسه امروز تودیع و معارفه گفتم که اگر قرار باشد آقای ظریف در بعد خارجی وزیر طلایی دولت باشد به لحاظ موفقیت در کل 31 استان کشور مجمسه مقتدایی را طلا بسازید و آن را جلوی هیئت دولت بگذارید و هر روز کلاهتان را برای احترام بردارید.
وی با رد برخی اظهارنظرها مبنی بر اینکه استاندار خوزستان پس از عزل و نصبها جواب تلفنش را نمیداد و خودسرانه به روند تغییرات در استان ادامه میداد، اظهار داشت: اتفاقاً برعکس بوده، بروند از مخابرات آمار بگیرند که چه کسی تماس گرفته و چه کسانی جواب تلفن ندادند! من و معاون سیاسیام 4 روز دنبال آقای مقیمی میگشتیم، اما مطلقا جواب نمیدادند.
مقتدایی در پایان تاکید کرد: اظهارات آقای امیری سخنگوی وزارت کشور را 100 درصد رد میکنم؛ من با رئیسجمهور در مجلس سوم و چهارم همکار بودم؛ ایشان را خوب میشناسم، اما متاسفانه کسانی که خوزستانی هستند اطلاعات غلط به ایشان دادند و گناه من این بود که پایم را بر گلوی اژدهاهای استان گذاشتم و باج به شغال ندادم.
شریعتی: هم استاندار نمازشبخوانها و هم استاندار کاهلالصلاةها هستم
مراسم امروز یک سخنران دیگر هم داشت. کسی که بی تفاوت نسبت به این اختلافات از برنامه هایش برای توسعه خوزستان حرف زد. او غلامرضا شریعتی استاندار جدید خوزستان بود. شریعتی با بیان اینکه خوزستان باید گلستان شود، گفت: در استان آسیبها و مشکلات بسیاری از جمله بیکاری، گردوخاک، مشکل آب شرب، وضعیت آموزشوپرورش وجود دارد که در مرحله نخست باید به سوی اصلاح سیاستها پیش برویم.
وی تصریح کرد: اجماع نخبگان، علما، اساتید، روزنامهنگاران، سازمانهای مردمنهاد و اقشار مختلف مردم میتواند توسعه استان را رقم بزند.
شریعتی گفت: نهاد استانداری منادی شعار اعتدال است و انشاءالله عامل به آن هم خواهد بود. باید آستینها را بالا بزنیم و همتها را بهکار ببندیم؛ در استان مشکلات بسیاری وجود دارد. بیکاری، گردوخاک، مشکل آب شرب، وضعیت آموزشوپرورش و ... آسیبهای استان هستند. در مرحله نخست باید به سوی اصلاح سیاستها پیش برویم.
وی با بیان اینکه اگرچه مشکلات روزافزون و بسیار زیاد است اما فرصتها نیز بسیار است، عنوان کرد: با دعوت نخبگان و صاحبان اندیشه در بخش خصوصی باید به سوی برطرف کردن مشکلات پیش برویم؛ بهعنوان عضو کوچک جامعه دانشگاهی اعتقاد دارم که مطالعات علمی باید مدار حرکت ما باشد.
استاندار جدید خوزستان اظهار کرد: رفاه، حق مردم کشور و استان است و مدیران دستگاههای اجرایی نباید در این خصوص از هیچ تلاشی دریغ کنند. تردیدی ندارم که آینده بهتری در انتظار جوانان است و خوزستان باید گلستان شود.
شریعتی با اشاره به لزوم همگرایی نیروهای سیاسی گفت: همکاری میان نیروهای اصلاحطلب و اصولگرا با هدف مشترک که همان توسعه استان است، باید وجود داشته باشد. خاضعانه دست یاری را به سوی همه دراز میکنم تا بتوانیم با همفکری و هماندیشی، استان را پیش ببریم.
استاندار خوزستان گفت: از امروز استاندار تمام استان، هم نمازشبخوانها و هم کاهلالصلاةها هستم.