arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۷۷۴۸۱
تاریخ انتشار: ۲۹ : ۲۳ - ۰۵ تير ۱۳۹۵

وقتی مخابرات مردم را مسخره می کند ؟!

حتما برای شما هم پیش آمده که برای ثبت نام خط جدید تلفن و یا خرابی آن سرو کارتان به اداره مخابرات نزدیک محل زندگیتان افتاده و از نزدیک با صف طولانی انتظار برای پاسخگویی و رسیدگی به مشکلتان مواجه شده باشید
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
حتما برای شما هم پیش آمده که برای ثبت نام خط جدید تلفن و یا خرابی آن سرو کارتان به اداره مخابرات نزدیک محل زندگیتان افتاده و از نزدیک با صف طولانی انتظار برای پاسخگویی و رسیدگی به مشکلتان مواجه شده باشید

به گزارش انتخاب به نقل از شمانیوز، در تهران و برخی نقاط دیگر ایران مردم همواره از این انتظارهای طولانی گلایه هایی داشته اند؛ این مسئله باعث شد تا برای حل این معضل به چاره اندیشی بیفتیم و آن را پیگیری کنیم.

این درحالی است که چندی پیش، مدیر عامل مخابرات استان تهران عنوان کرده بود: به هیچ عنوان چنین موضوعی را قبول ندارم که رسیدگی به امور روند کندی دارد بلکه مناطق ما به‌طور مرتب بازرسی می‌شوند و به شخصه به تازگی از مرکز 20117 که مخصوص خرابی تلفن است بازدید داشته‌ام و اصلا چنین بحثی را قبول ندارم که به طور کلی عملکرد این مرکز دچار مشکل است.

از سوی دیگر با بررسی شکایات و نارضایتی مردم از عملکرد مخابرات به ضدو نقیض گویی هایی برمی خوریم که شایان توجه است . به طور مثال شهروندی که از عملکرد مخابرات به دلایل گوناگون چون اتلاف وقت از طرف این شرکت ، پاس کاری های بی مورد به سازمان های مختلف و عدم ارائه اطلاعات صحیح و اخذ پول های بی مورد گله مند بود و اذعان می کرد یک موضوع بسیار پیش پا افتاده ای چون درخواست خط تلفن 7 ماه او را سرگردان و حتی کار او را به مراجع قضایی کشانده است .

ماجرا از این قرار بوده است که در تاریخ 25 آبان سال گذشته جهت خرید خط تلفن به مرکز مخابرات توحید مراجعه کرده و مسئول فروش مخابرات در حین ثبت نام گفت: این خبر که مدیران مخابرات گفته اند وصل کردن خط تلفن 24 الی 72 ساعت به طول می انجامد ، جنبه تبلیغی دارد و در واقعیت 2 ماه زمان نیاز دارد.

همچنین هزینه خط تلفن که در رسانه ها و از زبان مسئولین 50 هزار تومان اعلام می شد در عالم واقع با 10 هزار تومان اختلاف یعنی 60 هزار تومان از مردم اخذ می شود.

بعد از 2 ماه ( دی ماه 94) که مسئول مخابرات وعده به وصل تلفن داده بود به مخابرات مراجعه کردم، باز با جملات عجیبی روبه رو شدم که نیازی به پیگیری ندارد و هرزمان وصل شود مطلع می شوید . جالب اینجاست که سال 94 تمام شد و باوجود پیگیری های مکرر هم به نتیجه نرسیدم .

اردیبهشت 95 از سوی مخابرات نامه ای آمد مبنی بر اینکه به دلیل داشتن ممانعت آیین نامه ای امکان وصل تلفن نمی باشد . وقتی برای علت این مسلئه را جویا شدم مسئولین مخابرات گفتند بین جعبه تقسیم مخابرات و ملک شما یک مغازه حائل است بنابراین ما نمی توانیم کابل کشی کنیم مگر آنکه خودتان با صاحب مغازه به توافق برسید که تابلوی مغازه اش را باز کند و ما از این طریق برای شما خط تلفن را کابل کشی کنیم.

وی در ادامه گفت: وقتی به مسئولین مخابرات اعتراض کردم که کابل کشی وظیفه شماست و مغازه جنب خانه ما چه ربطی به ما دارد در جوابم به صورت کاملا غیرمسئولانه برخورد کرده و این موضوع را مشکل مخابرات ندانسته و از حل و فصل این موضوع امنتاع کرده و حتی تهدید کردند که اگر موضوع را تا ظرف 30 روز حل و فصل نکنید خط ثبت نامی باطل خواهد شد.

شهروند شاکی در ادامه توضیح داد که وقتی با مغازه دار به نتیجه نرسیدم موضوع را به شورای حل اختلاف برده و آنها نیز بعد از بررسی های به عمل آمده و اعلام نظر کارشناسی از شهرداری در این مورد اعلام کردند که مسئله کابل کشی خط تلفن هیچ ربطی به مغازه ندارد و مشکل از خود شماست که مخابرات مسئول رسیدگی به آن می باشد .

بالاخره بعد از پیگیری های 7 ماهه و نظر شورای حل اختلاف و شهرداری در این باره ، مخابرات این بار خط تلفن را بدون هیچ مشکل فنی که قبلا از آن گرفته بودند وصل کردند و حتی زحمت کابل کشی خط تلفن را هم به خود ندادند زیرا قبلا سیم کشی شده بود اما چون ساختمان یک سال فاقد سکنه بود ، خط تلفن قطع شده بود و فقط نیاز به وصل مجدد داشت .

بنا به گزارش خبرنگار شما نیوز این شهروند که از عملکرد ضعیف و غیرمسئولانه مخابرات بسیار ناراحت بود در ادامه توضیحات فرد شاکی پرده از بسیاری تخلفات دیگر هم برمی دارد .

این فرد عنوان کرد : نه تنها برای وصل خط تلفن مشکلات زیادی را متحمل شدم بلکه مامورانی که برای وصل خط تلفن آمده بودند برای هرخط 20 هزارتومان و نیز 40 هزار تومان بابت هزینه کابل از من دریافت کردند درصورتی که قبلا این کابل کشی برای ساختمان انجام شده بود ولی برای سه خط تلفن مجموعا 100 هزار تومان به صورت نقدی از من دریافت کردند.

زیر ذره بین سوالات

باتوجه به مشکل مطرح شده از سوی این شهروند ، به نظر می رسد این مشکل می تواند به شکل های دیگر برای مردم نیز اتفاق بیفتد سوالی که در اینجا مطرح می شود این است

1- مخابرات با پول مشترکانی که در صف انتظار برای خدمات رسانی هستند در این مدت چه کار می کند؟ با یک محاسبه ساده به مبلغ قابل توجهی می رسیم که نیازمند توجه و بازنگری است. به طور مثال اگر در تهران حدود 10میلیون جمعیت داشته باشیم و حداقل یک درصد این افراد این مشکل برایشان پیش آمده باشد حدود 100000 نفر و هرشخص از قرار 60000 تومان بابت هزینه خط تلفن پرداخت کنند ، در مجموع رقمی بالغ بر 6000000000 تومان می شود که در حساب مخابرات ذخیره می شود .

این پول کلان در حساب مخابرات ذخیره می شود درحالیکه خدمات دهی به مشتریان به دلیل عدم وصل تلفن به هیچ وجه انجام نمی شود.

2- عدم رعایت تکریم ارباب رجوع از سوی مسئولین مخابرات با مردم

3- چرا باید برای وصل کردن یک خط تلفن ، 100 هزار تومان اخذ شود؟؟

4- چرا مخابرات وظایف خود را محول به افراد می کند و یا درزمینه مشکل پیش آمده راهنمایی صحیح به عمل نمی آورند تا کار به مراجع قضایی کشیده شود؟

باتوجه به اظهارات مدیر عامل مخابرات استان تهران مبنی بر انجام به موقع و سریع روند پیگیری امور و اطمینان داشتن از عملکرد مثبت مخابرات در سرویس دهی به مردم و از طرف دیگر شکایات مردم از نحوه پاسخگویی و تاخیر های طولانی در نصب خط تلفن و یا تعمیرات این پارادوکس پیش می آید که به راستی این شکاف بین حرف تا عمل چه زمانی قرار است پر شود؟

آیا مدیران ارشد مخابرات از مشکلاتی که مردم با این سیستم دارند اطلاع ندارند یا فقط به تعریف از خود کردن بسنده کرده و چشمشان را به روی واقعیت ها بسته اند؟

این سوالات که در زیر ذره بین به آنها اشاره شد سوالات بسیاری از مردم است که در ذهن آنها بی پاسخ مانده است و چنانچه پاسخی قانع کننده برای آن وجود نداشته باشد مردم را بدبین و بی اعتماد خواهد کرد.
برچسب ها: مخابرات ، مردم ، پاسخگویی
نظرات بینندگان