پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : دادستان عمومی و انقلاب تهران اعلام کرد که دوشنبه شب مدیرعامل سابق بانک ملت در یک پرونده اقتصادی بازداشت شده است.
به گزارش انتخاب به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، عباس جعفری دولت آبادی در جلسه دادستان و رئیس کل دادگستری استان تهران با قضات دادسرا و مجتمع کارکنان دولت، در دادگستری استان تهران با تأکید بر این که دادسرا و دادگاه در قبال جرایم و فساد کارگزاران به عملکرد واحد و هماهنگ نیاز دارند، تصریح کرد: موفقیت در مبارزه با کارگزارانی که گرفتار جرم و فساد شده اند فقط با صدور احکام قوی و متقن امکان پذیر خواهد بود.
دادستان تهران با اشاره به اظهارات یکی از محکومانی که در حال حاضر حکم صادره در موردش اجرا می شود، حاضر نبود برای انجام تحقیقات در دادسرا حضور یابد گفت: مردم باید بدانند قوه قضائیه و دادستانی تهران چنین افرادی را تعقیب کرده اند.
جعفری دولت آبادی خطاب به قضات دادگاه ها تأکید کرد که سیاست کیفری ما در قبال جرایم کارگزاران و متهمان فساد اقتصادی، باید دارای عملکرد و خروجی واحد باشد. ما معتقدیم در قبال این دسته از مجرمان به عکس مردم مستضعف، سیاست کیفری اثرگذار است.
دادستان تهران تأکید کرد: قضات در رسیدگی به پرونده های اتهامی قضات در سه حوزه مالی، اخلاقی و مواد مخدر، قاطع برخورد کنند که چنین اقدامی، بزرگ ترین خدمت به حفظ سلامت و کارآمدی دستگاه قضایی است.
وی با بیان این که قاضی در جمهوری اسلامی نماد عدالت است از قضات سالم خواست که صف خود را از قضات ناسالم جدا کنند.
جعفری دولت آبادی با خاطر نشان کردن این که یکی از رهنمودهای مقام معظم رهبری در دیدار اخیر با مسؤولان عالی قضایی، مبارزه قاطع با قضات ناسالم بود، خطاب به قضات محاکم گفت: در صدور آراء متقن تردید به خود راه ندهید. زیرا احکام متقن در مبارزه با جرم و فساد کاملاً تأثیرگذار است.
وی با تأکید بر این که مردم قوه قضائیه را یکپارچه می دانند و دادسرا و دادگاه را جدا از هم نمی دانند. اظهار داشت باید به نحوی برنامه ریزی کنیم تا رضایت مردم و مراجعین، فراهم شود.
دادستان عمومی و انقلاب تهران ادامه داد: بخشی از نارضایتی مراجعین به عملکرد مراجع قضایی اعم از دادسراها و محاکم مربوط می شود و باید برای رفع آن اقدامات لازم انجام گیرد تا قضاوت مردم نسبت به قوه قضاییه تغییر یابد.
وی با خاطرنشان ساختن این مطلب که دادگاه ها نباید اقدامات دادسرا در پرونده ها را خنثی کنند، ضرورت اتخاذ راهبرد پرهیز از تضعیف طرفین را مورد تأکید قرار داد و گفت: اگر با دستور دادسرا، مرکزی که محل اشاعه فساد و ارتکاب جرم است بسته شد. اما به سرعت و با حکم دادگاه باز شود، نتیجه آن، تضعیف طرفین است. و نباید بدون دلیل موجه بازگشایی شود.
جعفری دولت آبادی اعاده برخی پرونده های مهم از سوی محاکم به دادسرا برای رفع نقص را از جمله مشکلات موجود عنوان کرد و افزود: نباید پرونده های مهم با ایراد نقص های جزیی به دادسرا اعاده شود.
وی با اشاره به این که چنین اقداماتی پرونده ها را دچار اطاله دادرسی می کند، تصریح کرد: دادسرا برای این که برخی متهمان را تعقیب کند، زحمات زیادی را متقبل می شود، در حالی که دادگاه ها می توانند این گونه نواقص را برطرف کنند. اگرچه روش محاکم، عمل وفق قانون است؛ اما می توانند در پرونده های مهم و مربوط به جرایم و فساد کارگزاران، ضمن هماهنگی با مقامات دادسرا بخشی از پرونده که نقص دارد اعاده شود اما در مورد بخش هایی که کامل است، رسیدگی کرده و رای صادر کنند.
وی با اشاره به پیچیدگی پرونده های اتهامی پرونده های مهم و جرایم کارگزاران در دادسرا، ضرورت تسریع در به نتیجه رسیدن این قبیل پرونده ها را مورد تأکید قرار داد و یادآور شد: وقتی روند رسیدگی به پرونده های مهم طولانی شود، مردم ممکن است تصور کنند برای رسیدگی به این گونه پرونده ها عزمی وجود ندارد.
دادستان عمومی و انقلاب تهران افزود: ما باید پرونده های مهم را با سرعت و دقت به نتیجه برسانیم تا مردم فکر نکنند که ضعفا را محکوم اما صاحبان قدرت را رها می کنیم.
دادستان تهران با تأکید بر لزوم همراهی و هماهنگی دادسرا و محاکم در مقابله با فساد اظهار کرد: اگر قوه قضائیه می خواهد در مبارزه با فساد موفق باشد، باید متهمان اقتصادی را سر جایشان بنشاند و هماهنگی و همراهی محاکم در مبارزه با مفاسد، تأثیر به سزایی در کاهش فساد خواهد داشت.
دادستان تهران در بخش دیگری از سخنان خود کمبود نیروی انسانی را به عنوان عمده ترین مشکل دادسرا عنوان کرد و گفت: با توجه به کمبود قاضی حجم کاری قضات فعلی بسیار زیاد است؛ و رسیدگی به پرونده هایی که متهمان آن کارگزاران و برخی افراد ذی نفوذ هستند، هزینه بردار است به همین دلیل قضات دادسرا نیازمند حمایت بیشتری هستند. وی تأکید کرد نظارت مداوم بر عملکرد و اقدامات قضات دادسرا صورت می گیرد. وی افزود مهم ترین نشانه حمایت محاکم از قضات دادسرا، صدور احکام متقن و قاطع در پرونده های ارسالی است.
جعفری دولت آبادی با اشاره به کارنامه موفق دادسرای تهران در رسیدگی به پرونده های اقتصادی مانند امیرمنصور آریا، برادران روز چنگ، بابک زنجانی و نظایر آن، گفت: دادستان تهران کیفرخواست های پرونده هایی چون مهدی هاشمی، رحیمی و بابک زنجانی را امضاء کرد تا در تاریخ ثبت شود که دادستان این گونه پرونده ها را پیگیری کرده است.