به گزارش انتخاب، علی ربیعی در دیدار صمیمی با تشکلهای کارگری، کارفرمایی، تعاونگران و سازمانهای مردم نهاد لرستان که در سالن اجتماعات بانک صادرات خرمآباد برگزار شد، اظهار کرد: دولت ساخت و سازی را به دولت ساز و کاری تبدیل کردهایم و بنای دولت این است که جای خادم و مخدوم عوض نشود.
وی با بیان اینکه سعی کردهایم همواره شما (تعاونیها و سازمانهای مردم نهاد) را در جایگاه کارفرمای دولت ببینیم و دولت تسهیلگر و حمایت گر را بنا داریم نه دولت مداخله گر، ادامه داد: رئیس جمهوری با مردم میثاق بسته و امروز دولت از شما در عرصه اقتصادی و اجتماعی بیش از گذشته حمایت میخواهد تا در راستای رونق اقتصادی در کنار هم بایستیم و مسائل را پیش برده و مطابق برنامه جلو برویم.
ربیعی با بیان اینکه امسال حداقل ۵ درصد رشد در صنعت را برای خود تعریف کردهایم، افزود: رشدی که در صنعت جدید رخ میدهد باید ۱۰۰ میلیارد تومان برای آن هزینه شود یعنی اگر بخواهیم به سالی ۸ درصد برسیم به بیش از ۷۰۰ هزار میلیارد تومان نیاز است.
وی گفت: میزان فروش نفت و قیمت آن مشخص است؛ همچنین بدخواهی قدرتمندان معلوم است و دولت در یک سیاستگذاری درست وارد شده و میخواهیم اقتصاد جامعه شکوفا شود.
وزیر دولت یازدهم گفت: نباید بگذاریم رژیم غاصب صهیونیستی فضای عمومی در دنیا را به گونهای رقم بزند که ما نتوانیم از مزایای دنیا استفاده کنیم. همچنین نباید بگذاریم عدهای افراطی در ایالات متحده امریکا توطئه کنند که ایران به حق خود نرسد قطعاً فعالیت برجام گرفتن حق ایران از نظام جهانی است و ما این مسیر را درست رفتهایم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه برای رسیدن به رونق اقتصادی به بازار سرمایه و سرمایههای کوچک نیاز داریم، اظهار کرد: باید جای پول را با کارگر و بهرهوری کارگر بپوشانیم و تدبیر، برنامه و تسهیلگری دولت در کنار شرکای اجتماعی خود نتیجه خواهد داد چراکه معتقدیم نه فقط در مسیر اقتصادی بلکه در فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی نیاز داریم در کنار هم باشیم.
ربیعی ادامه داد: زمانی دولت تدبیر و امید آغاز به کارکرد که با تورم ۴۰ درصدی، ۵۶ درصد کسری رشد و اقتصاد ضعیف مواجه بود و در این چند سال تلاش شده تا این موارد به کمترین حد خود برسد.
وی اضافه کرد: در کشور با موج ریزش نیروی کار مواجهایم که دولت با تدبیر و برنامهریزیها در جلسات کارگروههای اشتغال از ریزش بیش از ۳۰۰ هزار نیروی کار جلوگیری کرد.
ربیعی با تأکید بر اینکه باید به فکر ایران آینده باشیم و به قدرت اقتصادی منطقه تبدیل شویم، افزود: موضوع اقتصاد مقاومتی و تأکید مقام معظم رهبری بر این اساس است و نباید قدرت اقتصاد کشور، آب شود بلکه باید کسریها را جبران کنیم و با عقلانیت و سخت کوشی و مدارا و در کنار هم فعالیت کنیم و اجماع بزرگی برای حل مسائل ایران اتخاذ کنیم.
وی با طرح این سوال که چه بر سر ۷۵۰ میلیارد دلار پول در ایران آمد؟ آیا فقر کم شد؟ آیا اشتغال زیاد شد؟ آیا نابرابری لرستان نسبت به استانهای دیگر کم شد؟ تصریح کرد: دولت یازدهم در کنار سیاست اقتصادی، سیاست رفاهی منسجم را جلو برد و برای جلوگیری از فقر برنامه نوشته است.
این وزیر با بیان اینکه به جای سیاست رفاهی صدقه ای، سیاست رفاهی توانمندسازی را جایگزین کردهایم، بیان کرد: تاکنون ۱۱ میلیون نفر از فقرا، حاشیه نشین ها و کارگران غیررسمی را بیمه کردهایم.
ربیعی اضافه کرد: همچنین ۲۰۰ هزار نفر که در دوران نوزادی دچار سوء تغذیه شدند را تحت پوشش و ۱۷۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل در مناطق مرزی را به مدرسه برگرداندیم چراکه ثابت شده است بین جرم و ترک تحصیل رابطه مستقیم وجود دارد.
وی با بیان اینکه تخریب نکنیم، سنگ نیندازیم و کنار هم باشیم تا سفره کارگران را رنگین کنیم، افزود: تأمین اجتماعی صندوقی است که درآمد، منابع و مصارف دارد و در لرستان ۶۵۰ میلیارد تومان هزینه بیمهای و ۳۵۰ میلیارد تومان هزینه درمان است که در مجموع یک هزار میلیارد تومان میشود و این در حالیست که کل درآمد ما از لرستان ۶۷۰ میلیارد تومان است و مجبوریم ۳۳۰ میلیارد تومان را به لرستان یارانه داده و از استانهای دیگر به این استان تزریق شود.
وی گفت: یک میلیون و ۱۲۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه سلامت قرار گرفتند؛ همچنین ۹۲۰ هزار نفر غیر از تامین اجتماعی به صورت مجانی بیمه سلامت ایرانیان شدهاند.
ربیعی بیان کرد: همچنین ۶۹۰ روستایی و اخیرا نیز ۲۳۰ هزار کارگر غیررسمی اضافه شده است کمک مان کاهش هزینههای درمان برای افراد بوده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: تا پایان سال خانوادههایی که دارای بیش از دو معلول هستند خانهدار خواهند شد. همچنین دستور داده شده توانبخشی در خانه برای معلولین تأمین منابع شود.
ربیعی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه نمیخواهد یک ریال از منابع اتلاف شود، افزود: دولت تدبیر و امید فسادستیز است چراکه با شروع به کار خود سازمان برنامه و بودجه را احیاء کرد تا بتواند مدیریت و کنترل لازم را نجام دهد.
وی با تأکید بر اینکه دولت با هیچ کسی تعارف ندارد و در ذات خود را اصلاح میکند و اینها را بیرون میریزد، تصریح کرد: دولت اجازه میدهد که بر خودش نظارت داشته باشد چراکه معتقد است شفافیت با نظارت محقق میشود.
ربیعی یادآور شد: با این چشم انداز وظیفه داریم هر روز از درد و آلام مردم کم کنیم همچنین حوادث ناشی از کار را کاهش داده و نیازمندان را توانمند سازیم.
وی با اشاره به اینکه پول تنها حلال مشکلات نیست و باید کارآمدی، عقلانیت و سخت کوشی را مدنظر بگیریم، تصریح کرد: دولت برای از بین بردن نابرابریها گامهای موثری را در استانهایی نظیر لرستان برداشته است.
او اضافه کرد: لرستان قابلیتهای زیادی در پرورش گل و گیاه و تغییرات ژنتیک دام دارد و میتواند با این دو ویژگی کانون اصلی کشور باشد.
وی گفت: شهرستان دلفان در تولید حبوبات میتواند محور اشتغال و توسعه باشد و برنامهریزی شده که حبوبات در استان پس از بستهبندی به طور مستقیم در مراکز عرضه به فروش برسد.
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه سعی میکنیم پول بیشتری به لرستان تزریق کنیم، اضافه کرد: لرستان در بخش دوزندگی کفش و لباس میتواند صاحب برند شود.
وی گفت: سازمان اقتصادی کوثر ۱۰۰۰ میلیارد تومان پروژه در استان آغاز کرده است. در لرستان بهزیستی به بیش از ۶۰ هزار نفر خدمات ارائه میدهد و نیاز است که این افراد توانمندسازی و از چرخه حمایتی آن خارج شوند.
ربیعی افزود: همچنین صندوق حمایت از روستائیان و عشایر استان نیز به ۶۰ هزار نفر خدمات ارائه میدهد.