arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۸۵۴۵۱
تاریخ انتشار: ۱۵ : ۰۹ - ۲۰ مرداد ۱۳۹۵

« ردصلاحیت» ترامپ

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

جمهوریخواهان علیه جمهوریخواهان. انتخابات ریاست‌جمهوری در امریکا هر روز متفاوت‌تر، جذاب‌تر و غیرقابل پیش‌بینی‌تر از قبل می‌شود.

به گزارش انتخاب، روز گذشته ٥٠ مقام ارشد حوزه امنیت ملی در حزب جمهوریخواه که بسیاری از آنها دستیاران ارشد سابق یا اعضای کابینه رییس‌جمهور جورج بوش بودند با نگارش و امضای نامه‌ای رسما اعلام کردند که دونالد تراپ فاقد شخصیت، ارزش و تجربه لازم برای ریاست‌جمهوری است و امنیت ملی و رفاه کشور را در معرض خطر قرار می‌دهد.

اين در حالي است كه ترامپ اعلام مي‌كند بي‌پرواترين رييس‌جمهور تاريخ امريكا خواهد بود. امضا‌كنندگان اين نامه كه اكثرا از مقامات سابق دولت‌هاي جمهوريخواه امريكا به حساب مي‌آيند در اين نامه نوشتند: ترامپ اقتدار اخلاقي ايالات متحده را تضعيف مي‌كند و درخصوص اعتقاد او به قانون اساسي كشور نيز ترديدهاي جدي وجود دارد. در اين نامه همچنين آمده است كه او بارها و بارها نشان داده كه درك كمي از منافع حياتي ملي، چالش‌هاي پيچيده ديپلماتيك، اتحادهاي ضروري و ارزش‌هاي دموكراتيك كشور كه امريكا بر اساس آن بنا شده دارد. اما اين جاي تاسف دارد كه تاكنون آقاي ترامپ هيچ علاقه‌اي براي آموختن در اين خصوص نشان نداده است.
در اين نامه همچنين تاكيد شده است كه هيچ كدام از امضا‌كنندگان به دونالد ترامپ راي نخواهند داد، هرچند كه در اين نامه عنوان شده است كه شك و ترديد در مورد هيلاري كلينتون مانند بسياري از امريكايي‌ها وجود دارد.

اين نامه در حالي منتشر شد كه مقامات ارشد سابق جمهوريخواه سعي مي‌كردند كمتر به صورت علني عليه ترامپ موضع‌گيري كنند و اين مواضع در حد صفحات شخصي و مجامع كوچك خلاصه مي‌شد. پيش‌تر در ماه مارس و در دوره رقابت‌هاي مقدماتي حزب چند تن از مقامات در سطوح مياني نامه‌اي خفيف‌تر را در همين خصوص منتشر كردند اما تعدادي از امضا‌كنندگان آن نامه ديگر اسم‌شان در ليست اين نامه نيست، ولي نامه‌اي كه روز گذشته منتشر شد شامل بسياري از مقامات ارشد سابق دولت‌هاي جمهوريخواه مي‌شود كه تاكنون در مورد سياست‌هاي دونالد ترامپ سكوت كردند اما اكنون كه خطر را احساس كردند سكوت را كنار گذاشته و رسما خود را در مقابل دونالد ترامپ قرار دادند و به صورت علني از نامزد رسمي حزب جمهوريخواه انتقاد كردند.

در ميان امضا‌كنندگان اسامي افرادي برجسته مانند مايكل هيدن مدير سابق سيا و آژانس امنيت ملي امريكا، جان دي نگروپونته معاون سابق وزير امور خارجه، رابرت بي‌زوليك يكي ديگر از معاونان وزير امورخارجه و نماينده رييس‌جمهور در بانك جهاني، دو وزير سابق امنيت داخلي تام ريچ و مايكل چرتوف، اريك ادلمن مشاور ديك چيني و رابرت گيتس ديده مي‌شود. همچنين رابرت بلكويل و جيمز جفري دو استراتژيست كليدي در شوراي امنيت ملي جورج بوش و ويليام اچ تفت معاون وزير دفاع نيز در ليست امضا‌كنندگان هستند كه گفته مي‌شود بلك ويل، دستيار سابق هنري كسينجر انتظار مي‌رود در اين هفته حمايت خود را از خانم كلينتون رسما اعلام كند. با اين وجود مي‌توان گفت كه اين نامه نشان از يك شكاف عميق در حزب جمهوريخواه و به ويژه در حوزه امنيت ملي دارد.

اگرچه بسياري از كساني كه در ماه مارس نامه اعتراضي به ترامپ را امضا كردند اسم‌شان در اين ليست ديده نمي‌شود اما از طرفي ديگر افراد جديدي به اين ليست اضافه شده است. خبرها حاكي از آن است كه درخواست ترامپ از روسيه براي هك كردن ايميل‌هاي هيلاري كلينتون و همچنين صحبت‌هاي او در خصوص عدم حمايت از ناتو موجب شده تا مقاماتي از حزب جمهوريخواه كه پيش از اين در دولت نيز حضور داشته‌اند دست به كار شوند تا در برابر ترامپ بايستند.

ترامپ در سراسر مبارزات انتخاباتي خود نگاهي متفاوتي را از سياست خارجي كلي جمهوريخواهان به نمايش گذاشت و ديدگاه سنتي حزب را در رويارويي با مسائل خارجي زير سوال برد. او از سياست‌هاي ولاديمير پوتين و تجارت آزاد با روسيه حمايت كرد و الحاق كريمه به روسيه را نيز مورد تاييد قرار داد.

مجموعه اين مسائل باعث شده تا در زمينه سياست خارجي و سازماندهي سياست‌هاي حزب با مشكل روبه‌رو شوند و رفتارهاي ترامپ نيز موجب شده تا اين شكاف عميق‌تر از گذشته شود.

 مقامات حزب نيز تاكنون بارها اشتباهات او را محكوم كردند اما رويه ترامپ تغيير نكرده است. هرچند تيم ترامپ از نظر سياست‌هاي اقتصادي و نظامي تا حدودي از افراد مناسبي برخوردار است اما نيمكت تيم ترامپ از مشاوران سياست خارجي بسيار ضعيف و كم تجربه برخوردار است.

با اين حال شانسي كه ترامپ آورده اين است كه پنج وزير امورخارجه جمهوريخواه پيشين امريكا كه زنده هستند از امضا‌كنندگان اين نامه نبودند هرچند كه هيچ يك از آنها نيز هنوز از ترامپ حمايت رسمي نكردند. چند ماه پيش دونالد ترامپ با هنري كسينجر و جيمز بيكر ديدار كرد و در مصاحبه‌اي با نيويورك تايمز اعلام كرد كه دانش زيادي از آنها آموخته است اما هيچ يك از اين دو حاضر نشدند به تيم سياست خارجي ترامپ ملحق شوند يا حداقل از او حمايت كنند.

ترامپ: چيزي بيش از نخبگان شكست خورده نيستيد
دونالد ترامپ اما پس انتشار اين نامه بلافاصله در بيانيه‌اي پاسخ منتقدان خود را داد. در بيانيه ترامپ آمده است، امضاكنندگان اين نامه همان كساني هستند كه مردم امريكا بايد از آنها بپرسند چرا وضع جهان چنين به هم ريخته است؟ ما از آنها متشكريم كه پا پيش گذاشته‌اند تا همه مردم در كشور بدانند چه كسي مسوول اوضاع خطرناك فعلي جهان است. اين افراد چيزي بيش از نخبگان شكست خورده واشنگتن كه قصد چسبيدن به قدرت را دارند نيستند و وقت آن است به خاطر اقدامات‌شان مسوول شناخته شوند. ترامپ همچنين در بيانيه خود اين ٥٠ نفر را عامل آغاز حمله امريكا به عراق، به وجود آورنده داعش و همچنين حمله داعش به كنسولگري امريكا در ليبي دانست. او عنوان كرد كه در زمان حمله به كنسولگري امريكا بسياري از منتقدان سياست خارجي جمهوريخواه يا در اتاق‌هاي فكر بودند، يا مشاور شركت‌هاي خصوصي يا در حال مشاوره دادن به نامزدهاي حزب جمهوريخواه بودند.

حمله توييتري ترامپ به كلينتون
اعدام شهرام اميري به عنوان جاسوس امريكا در ايران روي مبارزات انتخاباتي امريكا نيز سايه انداخته و تبديل به موضوعي شده است كه دونالد ترامپ به رقيب خود يعني هيلاري كلينتون با توسل به آن حمله كند. ترامپ در توييتر خود عنوان كرد كه افشاي ايميل‌هاي شخص كلينتون و نام برده شدن اسم شهرام اميري در اين ايميل‌ها موجب اعدام او در ايران شده است. ترامپ در توييتر خودنوشت، بسياري از مردم مي‌گويند كه افشاي نام شهرام اميري در ايميل‌هاي هك شده هيلاري كلينتون به كشته شدن او كمك كرده است.

اشاره ترامپ به بخشي از ايميل‌هاي محرمانه هيلاري كلينتون بود كه سال گذشته هك و منتشر شد. هيلاري متهم است كه ايميل‌هاي محرمانه را از طريق سرور شخص خود در خانه ردو بدل مي‌كرده و اين موضوع امنيت اطلاعات محرمانه او در دوره تصدي وزارت امورخارجه را به خطر انداخته است. با اين حال كمپين هيلاري در بيانيه‌اي در پاسخ به ترامپ عنوان كرد: ترامپ انرژي فزاينده‌اي را براي حمله به هيلاري كلينتون گذاشته و اتهامات پوچ و بي‌اساسي را عليه هيلاري كلينتون مطرح مي‌كند كه هيچ جايي در ذهن مردم امريكا ندارد. گفتني است وزارت امورخارجه امريكا روز دوشنبه در بيانيه‌اي اعلام كرد كه هيچگونه ارتباطي ميان اعدام شهرام اميري و افشا شدن ايميل‌هاي هيلاري كلينتون وجود ندارد.

مقامات امريكايي همچنين عنوان كردند كه اميري در سال ٢٠١٠ با ميل و رغبت خود در امريكا پناهنده شد اما به ناگاه تغيير ذهنيت داد و بازگشت به ايران و همراهي با خانواده را انتخاب كرد. با اين وجود كلينتون در كنفرانس خبري در جولاي ٢٠١٠ عنوان كرده بود كه آقاي اميري در ايالات متحده آزاد است. با اين حال ايميل‌هاي منتشر شده نشان مي‌دهد كه هشدارهايي به كلينتون در خصوص ترديدهاي اميري براي ماندن در امريكا ارسال شده بود و تنها چند روز بعد از آن در امريكا خود را به دفتر حفاظت از منافع ايران مي‌رساند تا به ايران بازگردد. سناتور تام كاتن از آركانزاس نيز هيلاري كلينتون را به‌شدت مورد خطاب قرار داد و گفت: افشاي ايميل‌هاي كلينتون نشان مي‌دهد كه او چگونه در تصميم‌گيري بي‌پروا و بي‌دقت بوده است كه اين نوع اطلاعات محرمانه را در سرور شخصي خود نگه داشته و به نظر من قضاوت او براي امن نگه داشتن كشور مناسب نيست.
نظرات بینندگان