arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۸۷۵۰۶
تاریخ انتشار: ۴۸ : ۱۱ - ۳۱ مرداد ۱۳۹۵

۱۵ واقعیت فراموش شده از جنگ جهانی دوم؛ از ناکامی هیتلر در صعود از برج ایفل تا افسری که ۲۷ سال بعد تسلیم شد!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
با وجود گذشت بیش از هفت دهه از پایان جنگ جهانی دوم، برخی واقعیت های فراموش شده مربوط به آن دوران هستند که همچنان قابل تامل بوده و مرور آنها خالی از لطف نیست.

به گزارش شبکه خبری آر تی عربی روسیه، در حالی که بیش از ۷۰ سال از پایان جنگ جهانی دوم می گذرد، پیامدهای آن جنگ شش ساله که مرگبارترین نبرد طول تاریخ به شمار می آید، کم و بیش همچنان ادامه دارد با این حال برخی واقعیت های مربوط به جنگ هستند که تاریخ نگاران توجه چندانی به آنها نکرده و با گذشت زمان نیز تا حد زیادی به دست فراموشی سپرده شده اند.

بر اساس این گزارش، پایگاه اینترنتی «لایو ژورنال» روسیه در مطلبی تلاش کرده برخی واقعیت های فراموش شده جنگ جهانی دوم را مورد توجه قرار دهد و در این راستا نیز ۱۵ واقعیت را ذکر کرده که در ذیل می آیند:

۱- مکزیک تنها کشور جهان بود که به الحاق اتریش به آلمان نازی تحت رهبری «آدولف هیتلر» در سال ۱۹۳۸ میلادی اعتراض کرد.

این در حالی است که الحاق اتریش به آلمان، حمله ارتش نازی به سایر مناطق اروپا و آغاز جنگ جهانی دوم در ماه سپتامبر سال ۱۹۳۹ میلادی را به دنبال داشت.

۲- «هیرو اونودا»، افسر ارتش ژاپن زمانی تسلیم دشمن شد که ۲۷ سال از پایان جنگ گذشته بود، جایی که وی در یگان های شناسایی خدمت می کرد و آن همه سال را در یکی از جزایر اندونزی به سر برد به این دلیل که خبر شکست و تسلیم شدن کشورش در جنگ را تنها یک شایعه از سوی دشمن برای از بین بردن اراده و روحیه ارتش ژاپن می دانست.

اونودا تنها زمانی به ژاپن بازگشت که یکی از افسران پیشین ارتش این کشور راهی جزیره مذکور شده و برای وی خاطر نشان ساخت که جنگ به پایان رسیده و باید به کشورش بازگردد.

۳- بیش از ۸۰ درصد پسران متولد سال ۱۹۲۳ میلادی در اتحاد جماهیر شوروی سابق، در جریان جنگ جهانی دوم و در راه دفاع از کشور خود جان سپردند.

۴- «الیزابت دوم»، ملکه کنونی بریتانیا در دوران جنگ جهانی دوم به مدت پنج ماه در ارتش این کشور و به عنوان راننده خودروی اورژانس خدمت می کرد.

۵- شمار چینی های کشته شده به دست ژاپنی ها در شش سال جنگ جهانی دوم، بیشتر از شمار قربانیان کشتار دسته جمعی یهودیان به دست نیروهای آلمان نازی یا همان هولوکاست می باشد.

۶- مسجد بزرگ پاریس در جریان جنگ جهانی دوم به امدادرسانی یهودیان این شهر و جلوگیری از قتل عام آنها از سوی اشغالگران نازی کمک می کرد، جایی که اسنادی برای یهودیان صادر کرد که نشان می داد آنها مسلمان هستند.

۷- ۷۲۰ نیروی لهستانی موفق شدند از پیشروی سپاه نوزدهم ارتش آلمان نازی متشکل از ۴۲ نیروی نظامی مجهز به ۶۵۰ توپ و ۳۵۰ تانک جلوگیری کنند و به مدت سه شبانه روز کامل مانع پیشروی آنها شدند.

۸- «وینستون چرچیل» با وجود پیروزی بریتانیا در جنگ جهانی دوم در دوران نخست وزیری وی، در انتخابات سراسری سال ۱۹۴۵ میلادی شکست خورد و برای شش سال از پست نخست وزیری دور ماند.

۹- «تسوتومو یاماگوچی» ژاپنی که تنها فرد حاضر در شهرهای هیروشیما و ناگازاکی هنگام بمباران اتمی آنها به فاصله چند روز از سوی ارتش آمریکا به شمار می آید، از هر دو حمله جان سالم به در برد و تا سال ۲۰۱۰ میلادی نیز در قید حیات بود جایی که در سن ۹۳ سالگی به دلیل ابتلا به سرطان معده درگذشت.

۱۰- تندیس جایزه آکادمی علوم و هنرهای تصاویر متحرک آمریکا برای بهترین آثار صنعت سینمای جهان یا همان «اسکار» در دوران جنگ جهانی دوم به دلیل کمبود فلزات، از گچ ساخته می شد.

۱۱- هویج بر خلاف آن چه شایع شده که برای بهبود توانایی چشم بسیار مفید است، کمکی به بینایی افراد نمی کند و تنها به لطف حقه بریتانیا در سال های جنگ جهانی دوم چنین شهرتی برای خود دست و پا کرد، جایی که این کشور شایعه کرده بود که خلبانان بریتانیایی به دلیل مصرف زیاد هویج، می توانند بمب افکن های آلمان را در شب و در فاصله زیاد ببینند.

۱۲- ژاپن با وجود هم پیمانی با هیتلر، در سال های جنگ جهانی دوم پذیرای پناهجویان یهودی بود و به اعتراض آلمان نازی بر این مسئله نیز توجهی نکرد.

۱۳- امیل هاشا، رئیس جمهوری وقت چکسلواکی در جریان مذاکره با هیتلر برای تسلیم شدن کشورش، دچار سکته قلبی شد با این حال توافقنامه تسلیم چکسلواکی به آلمان نازی را امضا کرد.

۱۴- هیتلر پس از ورود نیروهای آلمان نازی به شهر پاریس، نتوانست از برج ایفل بالا رود چرا که فرانسوی ها از عمد آسانسور برج را از کار انداختند تا از صعود وی به بالای نماد کشورشان جلوگیری کنند.

۱۵- پس از حمله هوایی جنگنده های ارتش ژاپن به پایگاه دریایی آمریکا در بندر «پرل هاربر» در مجمع الجزایر هاوایی، کانادا پیش از خود آمریکا علیه ژاپن اعلام جنگ کرد.

*شفقنا
نظرات بینندگان