arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۹۰۸۶۲
تاریخ انتشار: ۰۴ : ۱۰ - ۱۸ شهريور ۱۳۹۵

نشریه انگلیسی: ایران اس-300 را در پایگاه پدافند هوایی اطراف تهران مستقر کرده است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
نشریه تخصصی امور نظامی انگلیس مدعی شد بر اساس تصاویر ماهواره‌ای ایران سامانه جدید موشکی برد بلند «اس-300» را در اطراف پایتخت مستقر کرده است.

 به گزارش فارس، نشریه انگلیسی «جینز دیفنس» ویژه امور نظامی در مطلبی مدعی شده است که ایران سامانه دفاع موشکی «اس-300» را در اطراف تهران مستقر کرده است.

جینز دیفنس مدعی شده است، بر اساس تصاویر ماهواره‌ای ایران سامانه برد بلند دفاع موشکی اس-300 را در تاسیسات اتمی فردو  مستقر نکرده، بلکه تصاویر کسب شده از ماهواره نشان می‌دهند که ایران دو آتشبار دفاع موشکی خود با چهار حامل پرتابگر، رادار موسوم به  «30N6» و رادار اصلی مدیریتی را در پایگاه پدافند هوایی در شرق پایتخت مستقر کرده است.

جیمز دیفنس نوشت: این رادار همراه با حامل‌های پرتابگر (TEL) و رادار 30N6 از سوی یک واحد مدیریت رادار مرکزی «64N6» پشتیبانی می‌شوند.

این نشریه انگلیسی همچنین ادعا کرد که تصاویر به نمایش درآمده در تلویزیون ایران و آب نمای موجود در تصویر در واقع متعلق به پدافند هوایی اطراف تهران در شرق پایتخت است.

جینز دیفنس نوشت: هنوز مشخص نیست که ایران اس-300 PMU1 یا PMU2 با موشک‌های برد بلندتر «48N6E2» را از روسیه گرفته است.

«سرگئی چموزوف» مدیرعامل شرکت روسی «روستک» در ماه مارس سال جاری در گفت‌‌وگو با نشریه آمریکایی «وال استریت ژورنال» مدعی شده بود که ایرانی‌ها تنها نیاز به نمونه S-300PMU1 دارند. هرچند که این شخص روسی در ماه ژوئن جملاتی متناقض با این سخنان را بیان داشت.

فارغ از ضد و نقیض‌های این ماجرا آنچه که مشخص است استقرار این سامانه دفاع موشکی موجب نگرانی رقبای ایران شده است به طوری‌که شبکه آمریکایی در گزارشی با ادعای این‌که ایران دنبال نقض برجام با ازسرگیری غنی سازی اورانیوم در کوتاه‌مدت یا میان‌مدت است نوشت استقرار سامانه «اس 300»در ایران حمله رژیم صهیونیستی به تأسیسات «فردو» را دشوار می‌کند.

فاکس نیوز نوشت: هواپیماهای رادار گریز آمریکا همچون بمب‌افکن «B-2» و جنگنده «اف-22 رپتور» می‌توانند، از سامانه اس-300 بگریزند، اما اگر تعداد این سامانه‌ها به تعداد کافی باشند، این هواپیماهای آمریکا هم در برابر آن آسیب‌پذیر خواهند بود.

به نوشته فاکس نیوز، سخنانی در زمینه تخریب تاسیسات فردو با بمب‌های بتن‌شکن از طریق بمباران مکرر یک نقطه واحد در این تأسیسات توسط اسرائیل به میان می‌آید. گرچه اسرائیل بمب بتن شکن «MOP» و بمب‌افکنی با قابلیت حمل این بمب را ندارد، اما بمب بتن شکن 5 تنی «GBU-28» را در اختیار دارد که جنگنده‌های «اف-15 ای» این رژیم می‌توانند آن را حمل کنند.

فاکس‌نیوز سپس نوشت: در مجموع، سامانه اس-300، تهدید جدی را برای جنگنده‌های نسل چهارم همچون اف-15 به همراه دارد.  

«عامری سرین» مدیر موسسه «اسرائیل پراجکت» که به طور تخصصی به تحلیل وقایع خاورمیانه مرتبط با منافع صهونیست‌ها و آمریکا می‌پردازد و در بیت المقدس اشغالی و واشنگتن دفاتری دارد، در تحلیلی پیرامون استقرار سامانه دفاع موشکی اس-300 در تاسیسات فردو نوشت: ایران درحال استقرار موشک‌های اس-300 در اطراف یکی از اصلی‌ترین تاسیسات اتمی خود است که در توافق ایران قرار بود غیر فعال شود. فردو، تاسیساتی زیرزمینی مستحکم است و حال نیز با این سامانه موشکی تقویت شده و ایران قادر است عملیات نیروی هوایی اسرائیل و به علاوه بخش عمده عملیات نیروی هوایی آمریکا علیه این تاسیسات را خنثی سازد.

بر این اساس، در حالی که متقاعد کردن روس‌ها در عدم استقرار سامانه اس-300 در ایران پیشتر یک موفقیت در سیاست خارجی دولت اوباما به حساب می‌آمد و به آن افتخار می‌کرد، اما بلافاصله بعد از این ‌که دولت اوباما تشخیص داد روسیه از دفاع از برنامه اتمی ایران جدی است به فراموشی سپرده شد. اینک‌ روس‌ها  تجهیزات دفاع هوایی خود را در ایران مستقر کرده‌ و در عین حال مدت هاست که در سوریه نیز همین کار را اجرا نموده‌اند. اقدامی که آشکارا شمال خاورمیانه را مبدل به هلال ایرانی‌ها می‌کند.

وبگاه آمریکایی «دیلی‌کالر» نیز  در این زمینه نوشت که نصب سامانه‌های اس- 300 موجب شده تا دفاع تاسیسات غنی‌سازی «فردو» تقویت شود.

بر اساس این گزارش، تاسیسات فردو که از پیشتر نیز در مقابل حملات نظامی مقاوم بوده است، هم‌اکنون با استقرار سامانه‌های اس- 300، در مقابل حملات مقاوم‌تر  و هدف قرار دادن آن سخت‌تر از قبل شده  و دفاع هوایی این تاسیسات با سامانه‌های اس 300 ارتقا یافته است.

«جاناتان شانزر» معاون اندیشکده دفاع از دموکراسی به «دیلی کالر» در این باره گفت، سامانه‌های اس- 300  به شدت عملیات‌های نظامی آتی علیه تاسیسات فردو را محدود می‌کنند.


نظرات بینندگان