پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی 2.3 برابر بیشتر در معرض خطر سکته مغزی ایسکمیک هستند، که یک نوع سکته مغزی ناشی از لخته خون است. در این بیماران همچنین خطر افزایش ابتلا به نارسایی قلبی نیز بیشتر است.
یک متاآنالیز جدید نشان میدهد که اثرات ضربان نامنظم قلب میتواند در سراسر بدن بیمار مشکل ایجاد کند.
به گزارش ایسنا به نقل از لایو ساینس، نوع خاصی از ضربان قلب نامنظم که محققان دانشگاه آکسفورد در انگلیس به بررسی آن پرداخته اند، فیبریلاسیون دهلیزی نام دارد که یک علت شناخته شده از سکته مغزی است.
این مشکل همچنین خطر ابتلای فرد به عوارضی مانند نارسایی قلبی، بیماریهای کلیوی و مرگ به دلیل بیماریهای قلبی را افزایش میدهد.
محققان در این پژوهش 104 پژوهش که در مجموع شامل بیش از 9 میلیون بیمار، از جمله بیش از نیم میلیون نفری که مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی بودند را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
این محققان در بررسیهای خود تعیین کردند که داشتن فیبریلاسیون دهلیزی تا چه میزان میتواند خطر مشکلاتی مانند سکته مغزی، نارسایی قلبی و بیماری های کلیوی را افزایش دهد.
آنها دریافتند که افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی 2.3 برابر بیشتر در معرض خطر سکته مغزی ایسکمیک هستند، که یک نوع سکته مغزی ناشی از لخته خون است. در این بیماران همچنین خطر افزایش ابتلا به نارسایی قلبی نیز بیشتر است.
آنها دریافتند که فیبریلاسیون دهلیزی خطر ابتلا به نارسایی قلبی را تا پنج برابر افزایش میدهد.
علاوه بر این، در طول این پژوهش مشخص شد که افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی دو برابر بیشتر از دیگران در معرض مرگ ناشی از بیماریهای قلبی، 1.6 برابر احتمال ابتلا به بیماریهای کلیوی و 1.9 بار بیشتر در معرض ایست ناگهانی قلبی هستند.
نتایج این پژوهش میتواند به توسعه مدلهای بالینی برای پیشبینی عوارض خطر ابتلای این افراد به فیبریلاسیون دهلیزی منجر شود.