پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس گروه جذب و نگهداری اهداکنندگان انتقال خون تهران جزییات طرح "نذر خون" در ماه محرم را تشریح کرد و در عین حال ضمن توضیح عوارض قمهزنی از سوی برخیها، از آنها خواست تا به جای این کار، خون اهدا کنند.
دکتر مجید مسلمی در گفتوگو با ایسنا، درباره طرح "نذر خون" که هر سال در ایام محرم در سازمان انتقال خون برای داشتن اهدای خون کافی در کشور، برگزار میشود، گفت: در سالهای اخیر شاهد بودیم که مردم در ماه محرم نذوراتی دارند. به عنوان مثال نذر کردند تا در ماه محرم و تاسوعا و عاشورا خون اهدا کنند. بر این اساس بود که طرح نذر اهدای خون در سازمان انتقال خون راهاندازی شد.
وی با اشاره به احتمال ازدحام جمعیت در روزهای تاسوعا و عاشورا برای اهدای خون، افزود: بنابراین برای اینکه با ازدحام جمعیت در این روزها مواجه نشویم و بتوانیم به صورت مرتب و یکنواخت در تمام طول سال اهدای خون داشته باشیم، این طرح را پیش میبریم. بر این اساس برای پیشگیری از اهدای خون بیش از ظرفیت مراکزمان در یک روز و نداشتن اهدای خون در روزهای دیگر، یک سیستم نوبتدهی برای نذر خون در ماه محرم راهاندازی شد تا در برخی زمانها که نیازمند اهدای خون هستیم، افراد به میزان کافی به مراکزمان مراجعه کنند.
رئیس گروه جذب و نگهداری اهداکنندگان انتقال خون تهران با بیان اینکه امسال نیز طبق روال سالهای گذشته این کار انجام میشود، ادامه داد: روند کار در این طرح به این صورت است که از افرادی که نذر خون دارند، ثبت نام میشود و به این افراد برای روزهای آتی و حتی برای بعد از ماه محرم، نوبت داده میشود.
مسلمی با بیان اینکه این اقدام از دهه اول محرم آغاز میشود، گفت: بر این اساس زمانیکه مردم به مراکز اهدای خون مراجعه کنند، اگر نیاز به اهدای خون داشته باشیم، خون میگیریم و در غیر اینصورت به افراد نوبت میدهیم تا در روزهای آتی برای اهدای خون مراجعه کنند.
وی همچنین اظهار کرد: بویژه در روزهای عاشورا و تاسوعا که میزان مراجعه سنگین است، این کار را انجام میدهیم و به مردمی که به مراکزمان مراجعه میکنند، نوبت میدهیم.
به جای قمهزنی خون اهدا کنید
رئیس گروه جذب و نگهداری اهداکنندگان انتقال خون تهران در ادامه به موضوع قمهزنی در برخی نقاط کشور در ایام محرم اشاره کرد و گفت: باید توجه کرد که اولا این کار از جانب بزرگان دینی ما کاری مذموم شناخته شده و اعلام کردند که مردم این کار را انجام ندهند.
مسلمی افزود: از طرفی ما هم به عنوان بخشی از متولیان بهداشت کشور به مردم توصیه میکنیم قمه نزنند، چرا که این کار باعث انتقال بیماریهای شدید ویروسی در فرد میشود و کاری غیر بهداشتی است.
وی ادامه داد: بنابراین ما به مردم توصیه میکنیم به جای قمهزنی، خون اهدا کنند. البته باید توجه کرد که برای اهدای خون حتما باید از قمه زدن افراد یکسال گذشته باشد. چراکه اگر دوره پنجره بیماریهای ویروسی را در نظر بگیریم، برای پیشگیری از انتقال این بیماریها باید یکسال از این کار گذشته باشد، تا افرادی که در گذشته این اقدام را انجام دادهاند، بتوانند خون اهدا کنند.