arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۹۶۷۴۴
تاریخ انتشار: ۵۷ : ۰۸ - ۱۷ مهر ۱۳۹۵

انتقاد نخست‌وزیر کانادا از اقدام دولت قبلی این کشور در قطع روابط با ایران

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
نخست‌وزیر کانادا روز جمعه اقدام دولت قبلی این کشور در قطع روابط دیپلماتیک با ایران را مورد انتقاد قرار داد.

«جاستین ترودو»، نخست‌وزیر کانادا روز جمعه از اقدام دولت قبلی این کشور در قطع روابط با ایران انتقاد کرد.

وی گفت: «دولت قبلی به دلایل سیاسی و ایدئولوژیکی روابط دیپلماتیک ما با ایران را قطع کرد.»

ترودو در پاسخ به سوالی درباره «آلیسون آذر»، مادر کانادایی که گفته می‌شود کودکانش ربوده شده و در حال حاضر در ایران به سر می‌برند، این اظهارات را مطرح کرد.

رسانه‌های کانادایی می‌گویند «آلیسون آذر» در ماه‌های گذشته از دولت کشورش خواسته به بازگرداندن چهار فرزندش که به ادعای وی ربوده‌ شده‌اند کمک کند. 

«آلیسون آذر» ادعا کرده همسر سابقش به نام «صلاح‌الدین محمودی‌آذر» («سارن آذر») که یک پزشک و شهروند کُرد ایران است، چهار فرزند وی را ربوده است. پلیس کانادا، ماه اوت، در پی سفر بدون بازگشت محمودی‌آذر به اروپا همراه با فرزندانش، دستور جلب وی را صادر کرد.    

رسانه‌های کانادا فروردین‌ماه سال جاری با انتشار عکسی مدعی شدند آقای محمودی‌آذر در مراسم خاکسپاری یکی از استادان بازنشسته دانشگاه در شهر مهاباد دیده شده است. مهاباد شهر زادگاه دکتر محمودی‌آذر است و گفته می‌شود که مادر و چهار خواهر و چهار برادر وی نیز در این شهر زندگی می کنند.

«آلیسون آذر» چند ماه پیش در دیدار با جاستین ترودو خواستار بازگرداندن فرزندانش از ایران شد. ترودو گفته که پیگیری این پرونده را در اولویت دستور کار دولتش قرار خواهد داد. 

جاستین ترودو در کنفرانس خبری روز جمعه گفت که دولت او، سخت در تلاش برای حل این «پرونده دشوار» است. وی علی‌رغم این تصریح کرد که اقدامات دولت قبلی کانادا در این تلاش‌ها اخلال ایجاد کرده است.

ترودو گفت: «اگر دولت قبلی این تصمیم را به دلایل سیاسی و ایدئولوژیکی اتخاذ نکرده بود حل این پرونده آسان‌تر می‌بود.»

روابط ایران و کانادا از سال 2012، پس از آنکه دولت وقت اتاوا به نخست‌وزیری «استفان هارپر» با متهم کردن ایران به حمایت از دولت سوریه، عدم پایبندی به قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل و ایجاد تهدید برای اسرائیل، دیپلمات‌های خود را از تهران خارج کرد، قطع شد.

کانادا همچنین تحریم‌های مالی گسترده‌ای علیه ایران وضع کرده و در سال‌های گذشته همواره پایه‌گذار قطعنامه‌های ضد ایرانی به بهانه مسئله حقوق بشر بوده است.

 روابط دو کشور از پارسال با روی کار آمدن حزب لیبرال به ریاست «جاستین ترودو»، تا حدی بهبود یافته است. اتاوا با بیان اینکه تحریم‌های یکجانبه کانادا را از بهره‌مند شدن از منافع بازار ایران محروم می‌کند، این تحریم‌ها را لغو کرده است.

هم ترودو و هم دیون در ماه‌های گذشته از تصمیم خود برای احیای روابط دیپلماتیک با تهران صحبت کرده‌اند. دیون در ماه مارس سال جاری میلادی در یک سخنرانی در دانشگاه اتاوا گفت قطع روابط با ایران «هیچ اثر مثبتی برای هیچ‌کس نداشته است.»

وزیران خارجه ایران و کانادا شهریور ماه سال 1395 برای اولین بار از زمان قطع روابط، در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل دیدار کردند.

با وجود این تغییرات، دولت کانادا همچنان از فعالیت‌های منطقه‌ای ایران، مخالفت تهران با موجودیت رژیم صهیونیستی، برنامه موشکی ایران و وضعیت حقوق بشر، ابزار نگرانی کرده است. همچنین تحریم‌های اتاوا علیه برنامه موشکی ایران همچنان پابرجا مانده است.

انتهای پیام/ *  

منبع: فارس
نظرات بینندگان