پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: وقتی وارد مذاکره شدیم همواره برهم خوردن برجام را مد نظر داشتیم و چنانچه روزی برهم بخورد به اعتبار اینکه نمیشود به طرف مقابل اعتماد کرد، پیش بینیهای لازم را کردیم، اما نمیتوانیم این مسائل را علنی مطرح کنیم.
به گزارش انتخاب، علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی در حاشیه مراسم سالگرد شهید شهریاری از دانشمندان هستهای کشورمان،در خصوص تصویب قانون تمدید تحریمهای 10 ساله جمهوری اسلامی ایران در کنگره آمریکا گفت: این قانون باید به تایید سنا و امضای رئیس جمهور آمریکا برسد که در صورت طی شدن این مراحل درباره عملیاتی و اجرایی شدن آن قطعاً نقض برجام شکل خواهد گرفت.
وی گفت: در کمیتهای که به ریاست آقای روحانی در این خصوص برگزار شد، پیش بینی لازم در این زمینه صورت گرفته و در زمان مقرر و لازم قرار شد بنابر ارزیابی و رصدی که میشود و تحلیلها راجع به این اقدام کنگره آمریکا نظر کمیته اعلام شود. فعلاً در حال ارزیابی بوده و بطور جد، این موضوع را مدنظر قرار دادهایم.
رئیس سازمان انرژی اتمی در مورد سوال خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در خصوص بازگشت پذیری فعالیتهای صلح آمیز هستهای جمهوری اسلامی ایران در صورتیکه طرف مقابل نقض برجام کند، تاکید کرد: ما پیش بینیهای لازم را در این خصوص کردهایم.
وی تصریح کرد: وقتی وارد مذاکره شدیم همواره این موضوع را مد نظر داشتیم و چنانچه روزی برجام برهم بخورد به اعتبار اینکه نمیشود به طرف مقابل اعتماد کرد ما پیش بینیهای لازم را کردیم، اما نمیتوانیم این مسائل را علنی مطرح کنیم.
صالحی تصریح کرد: همانطور که رهبر معظم انقلاب گفتند ما در فاصله یک و نیم ساله میتوانیم به حجم قابل توجهی از ظرفیت غنی سازی برسیم، ولی دلمان نمیخواهد به برجام خدشهای وارد شود که ما بخواهیم واکنش نشان دهیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی از برجام بعنوان تحول در یک پارادایم جدید در تعاملات بینالمللی یاد کرد و گفت: همه از آن بهره مند شدند، هم جمهوری اسلامی ایران، هم طرف مقابل، هم منطقه و هم دنیا، اگر طرف مقابل بخواهد بدعهدی و بدقولی کند، طبق فرمایش صریح رهبر معظم انقلاب با تدبیر و هوشیاری و توانمندی این کار را پیش میبریم و امیدواریم که طرف مقابل وارد این عرصه نشود چرا که بازنده اصلی آنها خواهند بود و افکار عمومی جهان متوجه خواهد شد که آنها نقض برجام کردهاند.
وی همچنین با اشاره به اینکه امیدواریم رئیس جمهور جدید آمریکا در چارچوب واقعیتها و حقایق موجود حرکت کند، تصریح کرد: آنها نمیتوانند یک معاهده بینالمللی را که حمایت شورای امنیت را دارد نقض کنند. از طرفی، برجام یک قرارداد دو جانبه هم نیست بلکه یک تفاهم نامه بینالمللی است بویژه آنکه قطعنامه 2231 در این زمینه صادر شده و جنبه بینالمللی پیدا کرده است. آنها سر عقل بیایند و به تعهدات خود عمل کنند.
وی همچنین در پایان به فروش آب سنگین جمهوری اسلامی ایران اشارهای هم کرد و گفت : 11 تن آب سنگین را به عمان فرستادیم و منتظر نامههای دیگری از شرکتهای بعدی برای عرضه و فروش به خریداران بینالمللی هستیم.