arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۰۷۷۹
تعداد نظرات: ۱۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۱۸ - ۱۵ تير ۱۳۹۰

نامه سرگشاده علی مطهری به رئیس جمهور: آیا حکم اسلام سطحی و غیر عالمانه است؟!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
علی مطهری با ارسال نامه سرگشاده ای به محمود احمدی نژاد به اظهارات صبح امرو ز وی دال بر مخالفت با تفکیک جنسیتی پاسخ داد.

به گزارش خبرآنلالین، فرزند شهید مطهری به رئیس جمهور نوشته است: به هر حال یا این سخن را از روی اعتقاد گفته اید و یا با اهداف سیاسی، در هر دو صورت قابل توجیه نیست .

متن کامل این نامه که در اختیار خبرآنلاین قرار گرفته است را در ادامه بخوانید:

جناب آقای دکتر احمدی نژاد

ریاست محترم جمهوری اسلامی             

با اهداء سلام، در نامه ای خطاب به وزرای علوم و بهداشت نوشته اید:"شنیده شده است که در برخی دانشگاه ها رشته ها و کلاسهای تک جنسیتی بدون لحاظ تبعات اعمال می گردد. ضروری است فوری  از این اقدامات سطحی و غیر عالمانه جلوگیری شود".

        این که عدم اختلاط دختر و پسر در دانشگاه ها و غیر دانشگاه ها بر اختلاط اولویت دارد و تا آنجا که عسر و حرجی در کار نباشد باید محیطهای علمی ما محیط های جداگانه باشد مورد اتفاق فقهای عظام است، همچنان که حوزه های علمیه ما محیطهای مختلط نیستند و اگر تاسیس دانشگاهها هم از همان ابتدا به دست ما بود و به تقلید از غرب نبود دانشگاه ها نیز به صورت دانشگاههای دخترانه و پسرانه تاسیس می شدند. اکنون که این راه کج را از سال 1313 تا به امروز پیموده ایم بهترین راه ، تاسیس دانشگاههای دخترانه است، کاری که رژیم شاه نیز به آن توجه داشت و دانشگاه فرح آن روز و الزهرای امروز را تاسیس کرد و متاسفانه ما در طول سی و دو سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی هیچ دانشگاه معظم دخترانه ای تاسیس نکرده ایم، در حالی که امروز در آمریکا نیز دانشگاه دخترانه مورد استقبال قرار گرفته است.

         بدیهی است امروز که دانشگاههای دخترانه به اندازه کافی نداریم باید در حد امکان از اختلاط جلوگیری کنیم و تلاشهایی که وزیر محترم علوم و همکارانشان انجام می دهند در مسیراسلامی کردن دانشگاه ها از نظر ظاهر و محتواست، گرچه اینجانب به برخی از آنها گفتم سرانجام آقایان مشائی و احمدی نژاد تحمل نخواهند کرد و این طرح را نیز مانند قانون عفاف و حجاب معلق خواهند نمود و امروز این پیش بینی به حقیقت پیوست.

      اگر بناست اختلاط آزاد باشد باید روابط جنسی هم مانند دنیای غرب آزاد باشد والا عوارض روحی و روانی در پی خواهد داشت. نمی توان بخشی از نظام خانوادگی و روابط زن و مرد را از اسلام گرفت و بخشی را از غرب . یا باید نظام اسلامی را در این حوزه پیاده کنیم یا نظام غربی. روش امثال جناب عالی مصداق« کج دار و مریز» است.

        این که حکم اسلام یعنی اولویت عدم اختلاط دختر و پسر را علی رغم نظرات چند مرجع تقلید، امری سطحی و غیر عالمانه نامیده اید بسیار مایه تاسف است و دلیل دیگری بر لیبرال بودن این دولت در حوزه فرهنگ است. از آنجا که جناب عالی اظهار علاقه به شهید آیت الله مطهری می کنید، چند جمله از ایشان در این خصوص نقل می کنم. در کتاب مسئله حجاب می فرمایند:

اگر دختران در اجتماعات عمومى لباس ساده بپوشند، کفش ساده به پا کنند، با چادر یا با مانتو و روسرى کامل به مدرسه و دانشگاه بروند، آیا در چنین شرایطى بهتر درس مى‏خوانند یا با وضعى که مشاهده مى‏کنیم؟ اصولًا اگر التذاذهاى جنسى و منظورهاى شهوانى در کار نیست چه اصرارى است که بیرون رفتن زن به این شکل باشد؟ چرا اصرار مى‏ورزند که دبیرستانهاى مختلط به وجود آورند؟.

من شنیده‏ام در پاکستان معمول بوده است- نمى‏دانم الآن هم معمول هست یا نه- که در کلاسهاى دانشگاه بخش پسران و دختران به وسیله پرده‏اى از یکدیگر جدا باشد و فقط استادى که پشت تریبون قرار مى‏گیرد مشرف بر هر دو باشد. آیا بدین طریق درس خواندن چه اشکالى دارد؟

 و در کتاب آینده انقلاب اسلامی ایران می فرمایند:

صراط مستقیم باریک است. کمى از این طرف برویم پرت مى‏شویم، کمى از آن طرف برویم هم پرت مى‏شویم. اندکى به نام عفت و عصمت و پاکى، زن را به گوشه صندوقخانه‏ها بکشانیم پرت شده‏ایم، یک ذره به نام دخالت خانمها در اجتماعات و فعالیتها حریم را بشکنیم نیز از آن طرف افتاده‏ایم. شرکت در اجتماعات ملازم با اختلاط نیست. شرکت، ملازم با نوعى التذاذ جنسى از یکدیگر بردن نیست. پیغمبر اکرم در مسجد مدینه، زنها را اجازه مى‏داد مى‏آمدند، مردها را هم اجازه مى‏داد مى‏آمدند. زنها را منع نکرد. ولى یک دفعه فرمود: اى کاش ما براى خانمها درِ دیگرى از مسجد باز کنیم (دلش نمى‏خواست که زنها و مردها از یک در داخل و خارج شوند؛ به یکدیگر تنه مى‏زنند، فساد از همین جا پیدا مى‏شود) که بعد «باب النساء» را ساختند و الان هم در همان محل در مسجد مدینه درى هست به نام «باب النساء» که مخصوص زنهاست. زنها و مردها مى ‏آمدند در مسجد پیغمبر پاى وعظ پیغمبر مى‏نشستند، وقتى که خارج مى‏شدند چون کوچه‏هاى مدینه تنگ بود ازدحام جمعیت مى‏شد، زن و مرد با یکدیگر مخلوط مى‏شدند، مردِ جوان بود زن جوان بود، احیانا به یکدیگر تنه مى‏زدند. فرمود: بهتر این است که زنها از کنار حرکت کنند، مردها از وسط. پیغمبر اکرم خوش نداشت که این حرکت به صورت اختلاط باشد. منطق صحیح همین است.

به هر حال یا این سخن را از روی اعتقاد گفته اید و یا با اهداف سیاسی، در هر دو صورت قابل توجیه نیست .

با تقدیم احترام

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۴
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۰۲ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۵
0
0
لجبازی کار خوبی نیست
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۰۶ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۵
0
8
نظر امام خمینی با آقای مطهری کاملا متفاوته
mgh
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۵
0
11
دانشگاه محل تعليم و توليد علم است ، علم هم جنسيت نمي شناسد اين حرفهاي آقاي مطهري آدم را ياد طالبان مي اندازد. ايشان از پاكستان مثال آورده كشوري كه در آن فقر و بدبختي ، قاچاق و... بيداد مي كند. اگرچه احمدي نژاد خيلي هم روشنفكر نيست و لي مطلبي كه گفته كاملا صحيح است. آقاي مطهري اگر از لحاظ سياسي با احمدي نژاد مشكل داري چرا پاي دانشگاه و دانشجو را وسط مي كشيد. واقعا اگر عقيده شما در خصوص دانشگاه و دانشجو چنين است بايد به حال اين مملكت گريست كه نماينده مجلسش اينقدر عوامانه فكر و حرف مي زند واي به حال بقيه!!!!!!!!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۵
0
6
شما کدوم قسمت پیازی؟ ما که نفهمیدیم!!!!!!یه بار اینوری یه بار اونوری !!!!!
مهران
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۰۶ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۵
0
1
با تمام احترامی که برای آقای مطهری قائلم اماا باید بگم داستان دانشگاه فاطمیه قم را از سرکار خانم لباف و دکتر نجابت و محمد یزدی و افتضاحی که به بار اورد را پرس و جو کنند حتما نظر ایشون هم عوض میشه!ما نباید چون با ریس جمهور مشکل داریم یک بار هم که حرف صحیحی زده به باد انتقاد بگیریم.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۰۶ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۵
0
0
يک نصيحت به مطهري: خداوند رحمت کند کسي را که حد خودش را بداند.
برادر خيلي شلوغ بازي در نيار
نا شناس
|
United States
|
۰۰:۴۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۶
1
0
بايد با مسايل عالمانه بر خورد كرد، حتماً دلايلي دارند كه بخشي را عنوان كردند، شما هم اگر دليلي بر مزيتهايش داريد بيان كنيد!؟ مثلاً اينكه اگر مخلوط باشند اين حسن دارد و از نظر علمي اين جهش بوجود ميايد و يا از نظر اخلاقي به اين مقم دست پيدا خواهند كرد!!!!! لذا تا دليلي نداريد،بي جهت وبي مبنا بر سخنان جناب مطهري نتازيد كه نشانه عالمانه تفكر كردن نيست!؟.
ایرانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۶
0
0
سلام، کاش توی این دعوایها نظر قشر دانشجوهارو هم راجع این طرح می پرسیدند! وبعد تصمیم نهایی می گرفتیم.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۶
0
0
در جواب آقای مطهری، بله!
بهلول
|
Malaysia
|
۰۹:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۶
0
0
با شما کاملا مخالفم آقای مطهری و فکر میکنم شما هم مثل خیلیهای دیگه جو گیر شده ای بدون اینکه به عواقب حرفهات فکر کرده باشی.چه ربطی هست بین اخطلاط کلاسهای درس با آزادی روابط نامشروع؟ اگر دانشگاهی که مثلا افرادی که طالب علم هستند و محیط آن و لباس پوشیدن دانشجویان کاملا تحت نظترت است باید به زعم شما جدا شود پس با کوچه و خیابان، بازار، همایش وووو چه میکنید. دست از این رفتار غلط بردارید و این تفکرات خود را لطفا به پای اسلام نگزارید. اسلام شریف تر و پر محتوا تر از این است که اینقدر کوته بینی در آن باشد. بروید و به جای این خود شیرینها فکری برای وضعیت نابسامان جوانان بکنید بروید دنبال ارتقای علمی دانشگاهها بروید دنبال ارتقای روحی و ارتقای عزت نفس دانشجویان در پایان متسفم که دانشگاههای ما رد با پاکستان مقایسه کرده ای با این حرف عمق تفکر و سطح فکر شما مسخص میشود.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۴۶ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۶
0
0
حق بامطهری است چه اشکالی دارد دانشگاههایی بانام زنان متدین مانند الزهرا یا زینبیه یا فاطمیه یابانام بزرگ زنان ایرانی داشته باشیم ومخصوص دختران دانشجو باشد
نظرات بینندگان