پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : دبير كل مجمع محققين و مدرسين حوزه علميه قم گفت كه اصلاح طلبي جز از راه انتخابات آزاد و طرفداري از آن پيش نميرود و كسي كه به دموكراسي معتقد است بايد به انتخابات آزاد هم معتقد باشد.
به گزارش انتخاب؛ حسين موسوي تبريزي رئيس خانه احزاب در گفتو گو با ايلنا، با اشاره به آيه "وامر شورابينهم" تصريح كرد: قرآن كريم هم به مشورت كردن و اداره امور كشور اعم از سياست و حكومت از روشهاي گروهي توصيه كرده است.
وي افزود: كشور براي همه است و بايد مردم عدهاي را انتخاب كنند و از طريق آنها كشور اداره شود.
دبير مجمع محققين و مدرسين حوزه علميه قم با اشاره به اينكه اسلام هم به امر مشاركت عمومي و احترام به عقايد مختلف تاكيد كرده است، تصريح كرد: دموكراسي بدون عيب نيست اما بهترين روش براي اداره كشور احترام به دموكراسي است و امام هم به اين مسئله بسيار تاكيد داشتند و به همين دليل پس از انقلاب، رفراندوم و انتخاباتهاي بسياري برگزار شد كه يكي از افتخارات انقلاب ما محسوب ميشود.
موسوي تبريزي اظهار داشت: حقيقت انتخابات در واژه انتخابات وجود دارد يعني مردم بايد در كانديدا شدن و يا انتخاب كانديداي مورد نظر خود آزاد باشند.
موسوي تبريزي ضمن تاكيد بر اجراي قانون، تصريح كرد: شايد اتفاقات گذشته اطمينان و اعتماد مردم را نسبت به انتخابات كمرنگ كرده باشد اما اكنون بايد اين اعتماد نسبت به انتخابات آزاد و سالم به مردم بازگردانده شود.
رئيس خانه احزاب گفت: آزادي مردم در كانديدا شدن و اطمينان مردم به كيفيت برگزاري انتخابات ميتواند شرايط حضور مردم در عرصه مشاركت عمومي را بهبود بخشد.
وي با اشاره به تلخيهاي به وجود آمده در دوران گذشته، اظهار داشت: تنها با آزادي احزاب و مطبوعات و همچنين از بين بردن خطكشيهاي غير منطقي ميتوان به شرايط مطلوب رسيد.
دبير مجمع محققين و مدرسين حوزه علميه قم اضافه كرد: اصولگرايان هم به دليل اختلافات به وجود آمده نگران عدم برگزاري انتخابات سالم هستند و اين ترس كه در بين مردم، اصلاحطلبان و اصولگرايان به وجود آمده است بايد از بين برود، چرا كه تحقق اين مسئله به نفع مردم و به نفع كشور تمام خواهد شد و اين حق مردم است كه فضاي اعتماد به جامعه باز شود.
حضور در عرصه هاي انتخاباتي حق همهي ايرانيان است حجت الاسلام والمسلين دعاگو امام جمعه شميرانات، حق آزادي، فعاليت سياسي و حضور در عرصه هاي انتخاباتي را حق همهي ايرانيان دانست.
به گزارش انتخاب؛ امام جمعه شميرانات در گفتوگو با ايلنا، تاكيد كرد كه
انتخابات از عرصههاي اساسي براي استمرار و تقويت حيات سياسي است و مسئولين
جريانهاي سياسي بايد مسائل را در سطح ملي ببينند.
وي افزود: كاربرد نگرشهاي نظامي و مناسبات دستوري انعطافپذير فقط در
ميدانهاي نظامي و نبرد با دشمنان اسلامٌ، ايران، انقلاب اسلامي و جمهوري
اسلامي است و مردم در برابر قانون تسليم هستند ولي هرگز با زبان زور همراه و
همرنگ نميشوند.
حجت الاسلام و المسلمين دعاگو با اشاره به مواضع برخي از اصلاحطلبان
نسبت به وقايع دو سال اخير، گفت: اعلام پاكيزگي عرصه انديشه رفتار و مواضع
شخصيتهاي موثر در جريانهاي سياسي از قانون شكني، ساختارشكني، دروغ
پردازي و توهين و تهمت پراكني، روشن سازي افكار عمومي به اعتماد سازي و
جاذبه آفريني ميانجامد و به فضاي همگرايي و تفاهم و تعامل كمك ميكند.
وي اضافه كرد: اصلاحطلبان حقيقي را اصولگرا و اصولگرايان واقعي را
اصلاحطلب ميدانم و مجموع جريانهاي اصلاحطلبي و اصولگرايي را در مقابل
جريان موسوم به انحرافي يكصدا و متحد ميبينم.
امام جمعه شميرانات تصريح كرد: طبق موازين شرعي و قانوني همه وفاداران
به نظام ديني، از حق حضور در عرصههاي سازندگي و نقشآفريني در رشد و
شكوفايي ايران اسلامي برخوردارند و بايد در چارچوب قانون و بر اساس
شايستگيشان مورد استقبال قرار گيرند و در پيشبرد اهداف مندرج در برنامه
بيست ساله جمهوري اسلامي ايفاي نقش و اداي سهم كنند.
حجت الاسلام دعاگو با اشاره به شرايط حضور اصلاح طلبان در عرصه
انتخابات تصريح كرد: انتخابات از عرصههاي اساسي براي استمرار و تقويت حيات
سياسي است و مسئولين جريانهاي سياسي بايد مسائل را ملي جهان اسلامي و
جهاني ببينند و در همه عرصههاي سياسي و انتخاباتي با همه توان فعال شوند.