arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۱۲۸۳۱
تاریخ انتشار: ۵۰ : ۱۶ - ۰۶ دی ۱۳۹۵

ایران ایر به دلیل خرید مدل ۷۷۷ مشمول تخفیف است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
میدل ایست نیوز در گزارشی با بیان اینکه علی رغم اعتراض‌های ایران به آمریکا درباره نقض برجام توسط طرف غربی توافق بویینگ قبل از روی کار آمدن ترامپ نهایی شد. ایران ایر مدعی است که به دلیل خرید عمده از بویینگ مشمول تخفیف های بزرگی خواهد شد.
 
به گزارش انتخاب، پایگاه خبری «میدل ایست نیوز» نوشت: علی رغم اینکه حسن روحانی رییس جمهور ایران آمریکا را به نقض توافق هسته‌ای و عدم ورود بانک‌های بزرگ بین المللی به تجارت با ایران متهم می‌کند اما ایران توافقی به قیمت ۶. ۱۶میلیارد یورو با بویینگ به امضا رسانده که بر همین اساس شرکت هواپیمایی آمریکایی قرار است تعداد زیادی هواپیما را در ازای این قرارداد به ایران بفروشد.
 
این گزارش به قرداد با ایرباس نیز اشاره کرد و گفته با این وضع خطوط هوایی فرسوده ایران ایر، دوباره زنده خواهد شد. قرارداد با ایرباس حداقل ۱۰ میلیارد دلار ارزش دارد.
 
این پایگاه خبری با بیان اینکه بویینگ اعلام کرده این قرارداد ۶. ۱۶ میلیارد دلار بوده نوشت: با این حال مقامات تهران اصرار دارند که به دلیل خرید عمده از این شرکت هواپیمایی مشمول تخفیف‌های بزرگی شده‌اند. آن‌ها می‌گویند خرید مدل ۷۷۷ بویینگ یکی از دلایل بهره‌مندی از این تخفیف هاست. ایرانی‌ها همچنین این توافق را قبل از روی کار آمدن ترامپ نهایی کردند چرا که او بار‌ها در خلال تبلیغات انتخاباتی‌اش توافق هسته‌ای را به عنوان زمینه ساز قراردادهای بزرگ تجاری با ایران تهدید به نابودی کرده است.
 
به گزارش ایلنا، طبق قرارداد ایران ایر و بوئینگ، ۸۰ فروند هواپیما از مدل‌های MAX-۷۳۷، ۷۷۷-۳۰۰ و ۷۷۷ X هستند و ارزش اسمی این قرارداد چیزی حدود ۶. ۱۶ میلیارد دلار است.
 
قرارداد بویینگ و ایران ایر در حالی منعقد می‌شود که بسیاری از رسانه‌های مخالف دولت مدعی بودند؛ برجام نمی‌تواند کارکردی برای خرید هواپیماهای نو داشته باشد و با بر سر کارآمدن ترامپ به عنوان رییس جمهوری جدید دولت آمریکا، خرید هواپیما از آمریکا را منتفی می‌دانستند.
 
هر چند که به نظر می‌رسید از آنجایی که مذاکرات با شرکت اروپایی- آمریکایی ایرباس زود‌تر انجام شده، قرارداد خرید از این کمپانی زود‌تر از بویینگ به سرانجام برسد و قطعی شود اما پیشتازی بویینگ نشان داد، این معامله نه یک جریان سیاسی بلکه یک رقابت کاملا اقتصادی بین شرکت‌های بزرگ دنیا است و این شرکت‌های بزرگ جهانی در رقابت برای دست یافتن به بازار ایران هستند.
 
مهر ماه امسال بود که اوفک مجوز فروش هواپیما به ایران را به شرکت‌های ایرباس و بویینگ داد. طبق این مجوز قرار است که بویینگ ۱۰۰ فروند هواپیما و ایرباس ۱۱۸ فروند هواپیمای نو به ایران‌ایر (شرکت هواپیمایی ملی ایران) به صورت غیر نقدی و لیزینگ بفروشد. گفته می‌شود؛ قرارداد خرید هواپیما از ایرباس هم به زودی قطعی خواهد شد.
 
چندی پیش فخریه کاشان، قائم مقام وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد؛ توافق‌ها با موسسات مالی خارجی برای خرید ۷۷ فروند هواپیمای جدید به صورت لیزینگ انجام شده است.
 
همچنین فرهاد پرورش، مدیرعامل ایران ایر چندی پیش به ایلنا خبر داده بود که اضافه کردن بند جریمه در قرارداد برای شرایط احتمالی، جزو شروط ایران در مذاکرات برای خرید هواپیما است.

منبع: ایلنا
نظرات بینندگان