arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۱۴۷۵۶
تاریخ انتشار: ۳۳ : ۱۷ - ۱۵ دی ۱۳۹۵

کسب رتبه 3 دانشگاه ایران در خاورمیانه

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دفتر علم سنجی مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی اعلام کرد: دانشگاه های تهران، علوم پزشکی تهران و صنعتی شریف در رتبه بندی SIR در سال 2016 از بین 235 موسسه آموزش عالی خاورمیانه به ترتیب رتبه های هشتم، دهم و دوازدهم منطقه را به دست آوردند.
 
SIR یک رتبه ‌بندی معتبر بین ‌المللی برای موسسه های علمی و دانشگاه‌ ها است که با استفاده از اطلاعات اسکوپوس و بر اساس یک شاخص ترکیبی حاصل از سه شاخص عملکرد تحقیقاتی، خروجی نوآوری و تاثیر اجتماعی که بر اساس رویت پذیری وب اندازه ‌گیری می ‌شود، به رتبه ‌بندی بیش از پنج هزار دانشگاه و موسسه از سراسر جهان می‌ پردازد.
در این رتبه ‌بندی موسسه ها به پنج دسته دولتی، سلامت، آموزش‌عالی، خصوصی و سایر تقسیم می شوند.
 
به گزارش ایرنا از دفتر علم سنجی مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، از بین 235 موسسه آموزش عالی خاورمیانه 92 موسسه ایران در این رتبه بندی حضور دارند که دانشگاه تهران، دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه صنعتی شریف به ترتیب رتبه های هشتم، دهم و دوازدهم خاورمیانه را در اختیار دارند.
 
براساس این گزارش در میان 17 موسسه دولتی که در این رتبه بندی مورد ارزیابی قرار گرفته اند، پژوهشگاه پلیمر پتروشیمی ایران، پژوهشگاه دانش های بنیادی و موسسه پژوهشی علوم فناوری رنگ و پوشش در رتبه های اول تا سوم در سطح کشور و سوم تا پنجم در میان کشورهای خاورمیانه قرار گرفتند.
 
در میان این موسسه های دولتی خاورمیانه نام هفت موسسه ایرانی به چشم می خورد که پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران یک پله و پژوهشگاه دانش های بنیادی دو پله نسبت به سال گذشته ارتقا داشتند و موسسه پژوهشی علوم و فناوری رنگ و پوشش که سال گذشته در این رتبه بندی حضور نداشت، رتبه پنجم خاورمیانه را به دست آورده است.
بر اساس این گزارش 25 موسسه برتر حوزه سلامت نیز از خاورمیانه در این رتبه بندی حضور دارند که از ایران، انستیتوپاستور و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به ترتیب در رتبه های 12 و 18 خاورمیانه قرار گرفتند.
 
از ایران هیچ موسسه خصوصی نتوانسته است شرایط لازم برای حضور در این رتبه ‌بندی را کسب کند، اما از کره‌ جنوبی چهار موسسه خصوصی از جمله سامسونگ و ال‌جی حضور دارند.
 
معیار حضور موسسه ها اعم از دولتی و خصوصی و سایر در این رتبه بندی انتشار صد مقاله در فاصله سال های 2010 تا 2014 میلادی است.
 
99 موسسه، دانشگاه و پژوهشگاه از ایران در این رتبه ‌بندی حضور دارند که تنها 2 مورد از آنها در میان هزار موسسه نخست قرار گرفته اند؛ در حالی که بر اساس نسبت موجود در کل باید حدود 20 درصد از موسسه های ایرانی در بین موسسه های نخست این فهرست قرار می‌ گرفتند.
 
نرخ موسسه های حاضر در میان هزار مورد اول برای ترکیه، مالزی، کره‌جنوبی، آلمان و آمریکا به ترتیب برابر 0، 14، 27، 41 و 36 درصد است که می‌تواند کیفیت نسبی بهتر موسسه های ایرانی به ترکیه و ضعف کیفی آنها را در مقابل سایر کشورهای نام برده نشان دهد.
منبع: ایرنا
نظرات بینندگان