arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۱۵۳۹۷
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۶ - ۱۹ دی ۱۳۹۵

وزير نفت احمدي‌نژاد: برجام در فروش نفت تاثير داشته است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رستم قاسمي، وزير نفت دولت احمدي‌نژاد كه از قضا در سخت‌ترين روزهاي اقتصادي ايران و در بحبوحه دور زدن تحريم‌ها بر صدر اين وزارتخانه نشسته بود توضيح داده كه هيچ علاقه‌اي براي رفتن از قرارگاه خاتم به وزارت نفت نداشته و چهارماه براي وزير نشدن لابي كرده است! اما در نهايت پذيرفته كه راهي وزارت نفت شود. او در گفت‌وگوي مبسوط خودش با خبرگزاري فارس از تحريم‌ها و دور زدن آنها تا دكل‌هاي نفتي گمشده و حتي موضوع كانديداتوري‌اش در انتخابات سخن گفته است. در ادامه اهم اظهارات او را بخوانيد:

واقعا در اين جنگ اقتصادي ما پيروز شديم. دشمن با همه ابزارهاي پيچيده اقتصادي و بسترهايي كه در اختيار داشت به جنگ آمده بود و لشكرهايش را براي اين كار بسيج كرده بود. اينكه گفته شده در تاريخ بي‌سابقه است تاكنون بانك مركزي هيچ كشور تحريم نشده است، بايد بگويم وزارت نفت نقش اول در عبور از تحريم داشت. اينكه مي‌گفتند فقط تحريم نفتي و بانكي است يك دروغ بزرگي است، وقتي نمي‌شد صدهزار دلار جابه‌جا شود چگونه مي‌شد دارو بخريم، چگونه مواد غذايي بخريم، تحريم‌ همه‌جانبه عليه ملت ايران بود. خوب تحريم چيز خوبي نيست، پديده شومي است و هيچ‌كس از آن استقبال نمي‌كند و روزهاي اوليه تحريم بسيار سخت بود، راه‌هاي دور زدن آن را بلد نبوديم، اما خيلي زود راه‌هاي آن پيدا شد: دنيا بزرگ است و راه‌ها فراوان.

 ‌ اساسا هسته‌اي بهانه تحريم بود و حتما بزرگان نظام، تشخيص دادند كه بايد مقابله كنيم... اگر مقابله اقتصادي ايران نبود بايد طور ديگري پشت ميز مذاكره مي‌نشستيم. واقعا براي عبور تحريم ريسك‌هاي زيادي شد. كشور در هر سال حدود 100 ميليارد دلار واردات و صادرات دارد و اگر كشور بخواهد بچرخد براي مبادلات مالي بايد تصميماتي خارج از روال جاري گرفته شود. اقدامات زيادي در دوره عبور از تحريم انجام شد كه منافع ملي اجازه نمي‌دهد گفته شود، ولي به‌هرحال هزينه‌هايي هم داشت. مگر دوران جنگ با عراق همه عمليات‌ها موفق بود؟ مگر هزينه جاني و مالي كمي داشتيم؟ به‌هرحال در اين پيروزي اقتصادي هزينه‌هايي هم داشتيم.
 ‌ بدعهدي شديد امريكا و غربي‌ها نمي‌گذارد برجام به نتيجه برسد.

  (در پاسخ به اينكه گفته مي‌شود در دوره وزارت رستمي در وزارت نفت حقوق‌هاي نجومي وجود داشت): فكر نمي‌كنم در وزارت نفت كسي بيشتر از بيست ميليون حقوق دريافت كرده باشد و من از وزارت نفت هيچگونه حقوقي و هيچ نوع دريافتي نداشتم. آخرين حقوق من يعني مرداد 92 به‌عنوان وزير نفت 7 ميليون و دويست هزار تومان بوده كه از وزارت نبوده است.

 ‌ در اوايل شكل‌گيري تحريم‌ها اوايل سال 90 مقام معظم رهبري به عسلويه تشريف آوردند. در جلسه‌اي كه در خدمت ايشان بوديم مسوولان شركت نفت اعلام كردند كه مشكل اصلي، نداشتن دكل حفاري است و دكل‌هاي اجاره‌اي هم كه تعدادشان خيلي كم است در تحريم‌ مي‌روند قرار شد اقداماتي انجام شود. پارس‌جنوبي براي رسيدن به برنامه زمان‌بندي 25 دستگاه دكل حفاري لازم داشت كه حدود 5 دكل اجاره‌اي در آن تاريخ كار مي‌كردند. در شرايط تحريم فروش دكل به شركت‌هاي ايراني به‌كلي ممنوع بود و كسي جرات نمي‌كرد دكل به ايران بفروشد. وزارت نفت نيز به دليل اجراي اصل 44 خودش دكل خريداري نمي‌كرد و ضرورتي هم نداشت. شركت‌هاي پيمانكاران ايراني ازجمله خاتم، اوپك و... را جمع كرديم و از آنها خواستيم دكل خريداري و به ايران بياورند؛ قطعا بايد با واسطه‌هاي مختلفي خريداري مي‌شد تا مرداد 92، 20 دكل حفاري در پارس‌جنوبي وارد شد و انصافا كار بزرگ و تاريخي شد، بخش عمده آنها را شركت‌هاي ايراني خريدند.

 ‌ درباره دكلي كه گفته شد گم شده است، مربوط به شركت تاسيسات دريايي بوده و به وزارت نفت ارتباطي نداشت، بعد از دوران وزارتخانه بنده متوجه شدم كه در خريد، مشكلاتي داشته‌اند و گويا واسطه خريد كه معلوم است چه كساني بوده‌اند، تخلف و خيانت كرده‌ و بخشي از پول را به حساب خودشان واريز كرده‌اند كه خوشبختانه قوه‌قضاييه به‌موقع وارد شد و ضمانت‌هايي نيز از اموال و امكانات آنها در اختيار گرفته است.

 ‌ به‌هرحال برجام در فروش نفت تاثير داشته است. فروش نفت با مشكلاتي مواجه بود و در مقطعي صادرات ما كم شد، اما با مسافرت به كشورهاي خريدار و نيز با ملاقات با روساي جمهوري آن كشورها، فروش نفت خيلي زود افزايش يافت.

 ‌ قرارگاه، تعامل بسيار خوبي با بخش خصوصي دارد و هيچگاه جاي بخش خصوصي را تنگ نكرده است، بلكه مكمل بخش خصوصي بوده است و سال‌هاست قرارگاه در پروژه‌هاي كوچك و متوسط بوده است، ان‌شاءالله در اين خصوص هم موقع مناسب صحبت خواهم كرد.

  (در پاسخ به سرانجام ائتلاف اصولگرايان براي انتخابات 96): تا آنجا كه مطلع هستم اصولگرايان تلاش مي‌كنند كه ائتلاف و انسجام خود را تقويت كنند به‌زودي معلوم خواهد شد. جبهه يكتا هم هنوز به جمع‌بندي نرسيده‌اند، چند نفر مطرح هستند.

 ‌ مطرح شدن نام من به عنوان يكي از كانديداهاي جبهه يكتا و اصولگرايان شايعه و گمانه زني رسانه‌اي است.

نظرات بینندگان