سرویس بین الملل «انتخاب»؛ هافینگتن پست نوشت: آمریکا کمربندهایت را ببند. دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا شده و هیچ کس نمی داند قرار است چه کار کند و تصمیمات ابداعی و جدید او قرار است چه تبعاتی داشته باشد. بر اساس داده های صفحه وبسایت کاخ سفید ترامپ دیپلماسی را در آغوش خواهد کشید نه اینکه به دنبال دشمن تراشی باشد و زمانی خوشحال خواهد بود که همه دشمنانش به دوستانش تبدیل شده باشند. این ها اهداف ارزنده ای است اما خطر رفتن ترامپ به سمت جنگی هزینه بر بسیار بالاست و این جنگ با ایران خواهد بود.
به گزارش «انتخاب»؛ خوشبختانه ترامپ دوره ریاسترجمهوری اش را به عنوان فرمانده کل قوا بدون مواجه با جنگی فوری و تصمیم به صلح در برابر برنامه هسته ای ایران آغاز کرده است. این به لطف تلاش های زیاد دولت اوباما برای مذاکره با این کشور به دست آمده است. ایران به اجرای تعهدات هسته ای اش در برجام مشغول است و همین مساله این سوال را به وجود می آورد که آیا دولت ترامپ یا کنگره جدید قرار است با از بین بردن برجام به طور یکجانبه خطر ایجاد یک بحران امنیتی جهان را به جان بخرند؟
ترامپ میتواند بر اظهارات ضد مداخله جویانه اش در تبلیغات انتخاباتی پایبند بماند و به نظارت بر توافق هسته ای ادامه دهد. بسیاری از افراد که چشم و گوش امنیت ملی ترامپهستند نظیر ژنرال متیس وزیر دفاع او یا باب کروکر عضو کمیته روابط خارجی سنا او را نسبت به عقب نشینی از برجام هشدار داده اند.
البته اظهارات ضد مداخله جویی ترامپ در تبلیغات انتخاباتی اش به حمایت او از برجام قابل تسری نبوده است. او بارها این توافق را یک توافق بد خواند و در تجمعی در بیرون ساختمان مجلس آمریکا در خلال بررسی های کنگره در سپتامبر 2015 گفته بوداین بدترین توافق تاریخ است.
در آن زمان ترامپ گفته بود شاید او این توافق را نابود نکند اما مورد بازبینی قرار خواهد داد و در مذاکرات جدید با ایران به مواردی خارج از مساله هسته ای نیز خواهد پرداخت. او قول داده بود که کشتی های ایرانی را که بارها ناوهای آمریکایی مستقر در خلیج فارس را متوقف کرده اند، غرق خواهد کرد و همین مساله می تواند جرقه جنگ با ایران را حتی بدون به خطر انداختن توافق هسته ای با این کشور روشن کند.
علاوه بر این، آنهایی که معتقدند کابینه ترامپ و ساختارهای امنیت ملی جمهوری حواهان بیش از حد با افراد ضد ایرانی و کسانی که اطلاعات کمی از برجام دارند پر شده است درست فکر میکنند. تام کوتون نویسنده نامه به ایران در سال 2015 نسبت به روی کار آمدن رییس جمهور جدید آمریکا که میتواند توافق اوباما را نابود کند هشدار داده بود. او اخیرا گفته به اعتقاد من توافق هسته ای یک توافق مرده است چرا که با فشارهایی که قرار است ترامپ بر ایران وارد کند ایرانی ها به زودی از توافق هسته ای خارج خواهند شد. او همچنین گفته من معتقدم ترامپ به دنبال درگیری با ایران در برابر رفتارهای تهاجمی این کشور در منطقه است. او همچنین به برنامه ایران برای صدور انقلاش به سایر کشورها اشاره کرده و گفته ترامپ کابینه اش را با مردانی که به شدت مشتاق رویارویی و مقابله با ایران هستند پر کرده است.
اگر توافق هسته ای یک توافق مرده شود آن طور که کوتون پیش کرده برنامه هسته ای ایران از قید و بند رها خواهد شد و نظارت های بین المللی بر تاسیسات هسته ای ایران به شدت کاهش خواهد یاقت و فشار تحریم ها برایران به طور قطع بدتر از پیش خواهد شد.
در حالی که ترامپ قول یک مذاکره دیگر را داده است باید گفت این مذاکره باید با رضایت و اعتماد دو طرف صورت بگیرد. هیچ یک از سران ایران مجددا در مذاکرات هسته ای با دولت ترامپ وارد نخواهند شد که در نهایت بخواهد به توافقی ختم شود که به نفع آمریکاست. این مساله میتواند تجار را در تگنای تصمیمات سخت قرار دهد.
هافینگشتن پست در ادامه نوشت: آیا او می خواهد قبول کند که ایران از قیود برنامه هسته ای آزاد شود و به طور بالقوه به یکی از کشورهای دارای سلاح هسته ای تبدیل شود؟ علی رغم قول های او مبنی بر عدم دشمن تراشی در خارج ترامپ میتواند اشتباهات اخلاف خود یعنی ورود به جنگ با عراق را این بار با ایران تکرار کند.
این باعث خواهد شد که برا یهمیشه قانون گذاران کنگره آمریکا که مخالف حمایت آمریکا از برجام بودند قانون بدی را برای نگه داشتن این توافق امضا کنند و به مشاوران ترامپ فشار بیاورند که بر تعهداتشان در برجام عمل کنند. اگر تنش میان ایران و آمریکا ایران را به شرایط قبل از برجام بکشاند دلال کمتری برای جنگ جود دارد و مشاوران ترامپ هرگز حتی تمایلی به نمایش خودشان نداشته اند.