پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس کل بیمه مرکزی با اشاره به حادثه تاسف برانگیز ساختمان پلاسکو و خسارت زیادی که به واحدهای این ساختمان وارد شده تعداد واحدهایی که بیمه نامه داشتهاند را ۲۱۰ واحد اعلام کرد.
به گزارش انتخاب، عبدالناصر همتی در جمع خبرنگاران در رابطه با اقدامات بیمه مرکزی از زمان آغاز به کار دولت یازدهم اظهار کرد: با گذشت چهار سال از عمر این دولت، حدود ۱۰ اقدام مهم از جانب بیمه مرکزی صورت گرفت که میتوان مهمترین آن را توسعه سامانه سنهاب در نظر گرفت که توانست کنترل نظارتی بیمه را افزایش داده و اکنون در حال تکمیل است.
همتی در ادامه خاطرنشان کرد: ضریب نفوذ بیمه در کشور به حدود ۲.۱ درصد رسیده که نسبت به گذشته حدود ۰.۴ افزایش داشته که توانسته کمکحال زندگی مردم باشد و امیدواریم در سه سال آینده این ضریب افزایش یابد.
وی در رابطه با اصلاح و تصویب قانون بیمه شخص ثالث گفت: این بیمه توانست خلأهای قانون قبلی را پر کند و تحت عنوان قانون جدید بیمه شخص ثالث تصویب شد و با اجرای این قانون آسیب دیدگان در حوادث رانندگی میتوانند در کوتاهترین زمان به حقوق خود دست یابند و مقصران حادثه نیز در صورت تخطی نکردن از قوانین تکلیف بیمهای خود را به شرکتهای بیمه محول خواهند کرد و با اجرای این قانون هیچ مقصر حادثهای به زندان نمیرود.
وی با اشاره به پیشرفتهای صنعت بیمه پس از برجام ادامه داد: در دوران برجام با توجه به تمهیداتی که بیمه مرکزی اندیشیده بود و ایجاد حساب ویژه اتکایی توانستیم در برابر تحریمها شرایط خود را حفظ کنیم.
همتی در ادامه افزود: دستور ایجاد حساب ویژه اتکایی را ۱۰ سال پیش به دولت داده بودم که یک میلیارد دلار برای پوشش بیمه در زمان تحریمها در نظر گرفته شود که اکنون با بخشی از آن موافقت شده و این حساب ایجاد شد.
رئیس کل بیمه مرکزی به دستاوردهای برجام در صنعت بیمه اشاره کرد و گفت: پس از برجام و موفقیت در برقراری ارتباط با شرکتهای خارجی تقریبا تمام مشکل بیمه در حمل و نقل دریایی برطرف شد و در بیمه کشتیرانی و نفتکشی اکنون مشکلی وجود ندارد و قراردادهایی که اکنون با شرکتهای بیمه خارجی میبندیم به خاطر نگرانی آنها از جریمههای آمریکا به صورت محتاطانه پیش میرود، اما روند خوبی در پیش داریم.
رئیس کل بیمه مرکزی با اشاره به اینکه باید برای جلوگیری از سوخت ثروت ملی پوشش اتکایی خارجی داشته باشیم، ادامه داد: باید با توزیع ریسک و برقراری ارتباط با شرکتهای خارجی برای گرفتن پوشش اتکایی از حوادث پیشگیری کنیم.
همتی همچنین با اشاره به این که تعداد واحدهای بیمه شده در ساختمان پلاسکو بیش از ۱۶۰ واحد اعلام شده بود ادامه داد: پس از اطلاعات کاملتری که از واحدهای پلاسکو بدست آمد مشخص شد، حدود ۲۱۰ واحد دارای بیمه نامه بودهاند و این بیمه نامه ها از ۱۴ شرکت دریافت شده بود که تاکنون ۹ میلیارد تومان آن پرداخت شده و در کل ۴۹ میلیارد تومان خسارت برآورد شده است.
این مقام مسئول با بیان این که برای بیمه کردن ساختمانها باید ارزیابی ریسک را مدنظر قرار داد گفت: در این شرایط عاطفی کشور نمی توانم با شرکتهای بیمه برای پرداخت کردن خسارت واحد های پلاسکو برخورد کنم، اما در شرایط عادی چرا باید بیمه ها واحد های ساختمانی با این ضریب ریسک و حجم نا امنی را بیمه کنند؟
رئیس کل بیمه مرکزی در رابطه با اجباری کردن بیمه آتش سوزی گفت: بیمه نمیتواند این بیمه را اجباری کند و طرحی در این رابطه نیز ندارد. موافقت نکردن شورای نگهبان با بیمه زلزله میتواند به خاطر اجباری بودن آن باشد.
وی در رابطه با بیمه آتشنشانان نیز که در حادثه پلاسکو جانفشانی کردند، گفت: از این نظر نگاه کردن به این حادثه در شرایط فعلی صحیح نیست، اما این قهرمانان ملی از پوشش بیمهای لازم مانند بیمه مسئولیت برخوردارند که منوط به محرز شدن مسئولیت آتشنشانی در مقابل کارکنان است.
وی در رابطه با مشکلات بیمه ایران گفت: نیازی به نگرانی در رابطه با بیمه ایران وجود ندارد. زیرا شرکت بیمه ایران یک شرکت صد در صد دولتی است.