arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۲۳۱۶۴
تاریخ انتشار: ۴۹ : ۱۱ - ۲۵ بهمن ۱۳۹۵

یار اردوغان در راه تبدیل شدن به یک سلطان؛ شاهزاده خانم عثمانی!

رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه اشتیاقش را برای ایجاد امپراطوری عثمانی که توسط کمال آتاتورک از هم پاشید و دولت جمهوری مدرن را تاسیس کرد کتمان نمی کند. منتقدان می گویند این نوستالژی و عطش سیری ناپذیر اردوغان برای قدرت نشان دهنده این است که او می خواهد سلطانی به تمام معنی با همه شکوه و اقتدار یک سلطان باشد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سرویس بین الملل «انتخاب»؛ المانیتور نوشت: رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه اشتیاقش را برای ایجاد امپراطوری عثمانی که توسط کمال آتاتورک از هم پاشید و دولت جمهوری مدرن را تاسیس کرد کتمان نمی کند. منتقدان می گویند این نوستالژی و عطش سیری ناپذیر اردوغان برای قدرت نشان دهنده این است که او می خواهد سلطانی به تمام معنی با همه شکوه و اقتدار یک سلطان باشد.

به گزارش «انتخاب»؛ او در دوران تبلیغات انتخاباتی اش قدرت اجرایی را تقدیس می کرد و بسیاری سیستم پیشنهادی او را حکومت تک نفره میخواندند. این تبلیغات مورد تشویق نهان عثمان اغلو شاهزاده واقعی عثمانی قرار گرفت.

وجود یک رفراندوم در پکیج پیشنهادی اصلاحی قانون اساسی اردوغان به این معناست که راه او به سمت نظام ریاست جمهوری در ماه آپریل هموار خواهد شد. اما نظر سنجی های اخیر رای منفی به این اصلاحات را پررنگ تر از رای مثبت نشان داده است. تردیدهایی درباره امید به کسب پیروزی و حمایت از ایده اردوغان از سوی جامعه وجود دارد.

در هر حال اردوغان از اینکه عثمان اغلو که مدعی است از نوادگان مستقیم سلطان عثمانی عبدالحمید دوم است از او حمایت میکند و اعلام کرده که او طبعا در رفراندوم پیش رو رای مثبت خواهد داد.

در کنفرانسی که به اجداد عثمان اغلو اختصاص یافته بود نهان سخنرانی پرشوری علیه بی عدالتی ناشی از سیستم فعلی مجلس ترکیه داشت. او مجلس را مسئول اعدام عدنان مندرس نخست وزیر اسبق دانست و رفتار بیمارگونه با دانشجویان زنی که حجاب اسلامی بر سر دارند و از ورود به دانشگاه منع می شوند تقصیر مجلس انداخت. او گفت: ما به اندازه کافی سیستم پارلمانی داشته ایم.

ازگور اوزل یکی از اعضای پارلمان که با حزب عدالت و توسعه در تضاد کامل است به شاهزاده عثمان اغلو یادآور شده که امپراتوری عثمانی در زمان عبدالخمید دوم بیش از هر زمان دیگری قلمروهای خود را از دست داده است. اگر آتاتورک نبود بی شک هنوز عبدالحمید زنده بود اما در کجا و چطور معلوم نیست. 

دیگران نیز گفته اند که این جوان 29 ساله از اعتبار امپراتوری برای منافع خودش استفاده کرده و جواهرات سبک عثمانی بر گردن می اندازد ودکور خانه و شالش را بر اساس مدل عثمانی ها چیده است.

سبک زندگی اشرافی فزاینده در مجموعه ریاست جمهوری 1100 اتاقه ای که اردوغان برای خودش در آنکارا ساخته، مشخص است. این فسادها انتقادات شدیدی را میان منتقدان او ایجاد کرده است. عثمان اغلو این رفراندوم را تضادی بین مشروطه خواهان سکولار و سلطنت طلبان ارتجاعی خواهند است.

اردوغان درست مانند عبدالحمید دوم که از سال 1876 تا 1908 حاکم بود و توسط انقلابیون جوان ترک سرنگون شد چهره ای تفرقه انداز است. هر دو بزرگ و مخرب بودند. همان طور که تاریخ نگار عثمانی کارولین فینکل گفته دو دیدگاه متضاد درباره قلمرو عبدالحمید وجود دارد. منتقدین کمالیست او سالهای آخر امپراتوری او را گذشته ای تاریک و شرم اور برای ترکیه می دانند به آتاتورک به ارث رسیده است. برای طرفداران راست افراطی و اسلام گرا ها عبدالحمید شخصیتی اسلامی بوده که از مسامانان در مقابل مردم دیگر در امپراتوری دفاع می کرده است.

اما از دیدگاه فینکل هیچ کدام از این دیدگاه ها دقیق نیست. سلطان نظیر اردوغان از اسلام برای وحدت استفاده می کرد و برخلاف اردوغان، سلطان موسیقی اروپایی را تحسین میکرد و از هیچ چیز به اندازه ماجرراهای شرلوک هلمز لذت نمی برد.

عثمان اغلو ممکن است وارث برخی از این پارانویاهایی که نام بردیم باشد. در ماه فوریه، بیانیه ای صادر شد که در آنها او اعلام کرد که از همه نقشه های شوم و حملات سیستماتیک برای بی اعتبار کردن خودش با خبر است.

این رویدادها ممکن است باعث شود اردوغان رای از دست دهد، اما مطمئنا توجه ها را بیشتر به سمت شاهزاده خانم جلب خواهد کرد.


نظرات بینندگان