arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۳۰۴۰۶
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۱۶ - ۲۱ اسفند ۱۳۹۵

علت مور‌مور شدن کف دست چیست؟

با نگهداشتن مچ دست در حالت‌های ناصحیح در هنگام کار کردن، عصب مدین در این ناحیه دچار چسبندگی می‌شود و در این حالت، حرکت آن عصب مختل می‌شود و به این عارضه اصطلاحا سندروم تونل مچ دست یا CTS گفته می‌شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 علت مور‌مور شدن کف دستسندروم تونل مچ دست یا CTS باعث بی‌حسی در کف دست می‌شود.

یک متخصص ارتوپد گفت: در برخی از افراد امکان آن وجود دارد که در آن‌ها سندرومی بروز کند که در این سندروم در قسمت جلوی مچ دست که یکی از عصب‌های مچ دست بنام مدین عبور می‌کند، تحت فشار قرار می‌گیرد و یا دچار چسبندگی می‌شود.

دکتر اکبری در ادامه گفت: اگر این اتفاق بیفتد، در وهله‌ی اول فرد در قسمت کف دست خود در مقابل انگشتان شست، سبابه و انگشت موجود در کنار آن گز‌گز یا مور‌مور شدن و بی‌حسی دارد. اگر این سندروم پیشرفت کند، عضلات قسمت جلوی شست دچار لاغر‌ شدن می‌شوند و فرد قادر نیست که فعالیت‌های مرتبط با دست را به خوبی انجام هد.

گفتنی است که دلیل این عارضه عبارتند از:

1) بروز ادم در ناحیه‌ی تونل مچ که ممکن است در دوره‌های بارداری یا دیگر عواملی که منجر به ادم می‌شوند در این ناحیه اتفاق بیفتد.

2) با نگهداشتن مچ دست در حالت‌های ناصحیح در هنگام کار کردن، عصب مدین در این ناحیه دچار چسبندگی می‌شود و در این حالت، حرکت آن عصب مختل می‌شود و به این عارضه اصطلاحا سندروم تونل مچ دست یا CTS گفته می‌شود.

لازم به ذکر است: این افراد باید معاینه شوند تا علت بروز این علامت‌ها در عصب مدین مشخص گردد، این سندروم به دلیل افزایش فشار در این ناحیه اتفاق افتاده است و یا به دلیل چسبندگی عصب در این ناحیه است، و بسته به علت وقوع این سندروم روش درمان متفاوت است.

اکبری گفت: اگر علت وقوع آن ادم به دلیل بارداری باشد، تا حد امکان در حین حاملگی این ادم کاهش می‌یابد و بطور معمول بعد از دوره‌ی بارداری و رفع ادم این عارضه خوب خواهد شد.

وی متذکر شد؛ اگر در معاینه مشخص گردد که علت وقوع آن چسبندگی عصب در این ناحیه می‌باشد، اولین اقدام برای رفع آن معرفی این افراد به فیزیوتراپی است. در فیزیوتراپی از دستگاه‌های مختلف و روش‌های متحرک‌سازی عصب استفاده می‌گردد، اگر با انجام این عملیات چسبندگی برطرف نشود آن فرد به انجام عمل جراحی معرفی می‌گردد تا این چسبندگی برطرف گردد و پس از آن مجددا باید تحت فیزیوتراپی قرار بگیرند تا اختلال حس و نیروی عقلانی آنها بازگردد.

وی در پایان گفت: گاهی در طی این مسیر درمان، از وسایلی کمکی مانند: مچ‌بند‌ها استفاده می‌گردد تا از فشار بر روی عصب کاسته شود.
نظرات بینندگان