پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : عضو هیأت علمی دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان گفت: افسردگی بعد از ارتوپدی، بیشترین علت از کار افتادگی افراد جامعه است.
دکتر سید کاظم ملکوتی روز شنبه در نشست خبری که در محل دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان برگزار شد، اظهار داشت: از سال ۲۰۰۵ تاکنون میزان شیوع اختلالات روانی در دنیا ۲۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
وی با اعلام اینکه ۱۰ درصد زندگیهای با ناتوانی مربوط به افسردگی است، افزود: بعد از ارتوپدی، افسردگی بیشترین دلیل از کار افتادگی افراد را شامل میشود.
ملکوتی با عنوان این مطلب که ۵۰ درصد افراد دچار افسردگی از دریافت درمان محروم هستند، اظهار داشت: در ایران حداقل ۶۰ درصد افراد دچار اختلالات روانی به دنبال درمان نمیروند و یا اینکه درمان را دریافت نمیکنند.
به گفته وی، هزینه افسردگی در دنیا یک تریلیون دلار در سال است.
عضو هیأت علمی دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان یکی از دلایل عدم مراجعه افراد افسرده برای درمان را ناشی از «استیگما» یا همان خجالت عنوان کرد و افزود: متأسفانه افراد افسرده نمیخواهند بیماری خود را بروز دهند.
در ادامه دکتر جعفر بوالهری رئیس دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان از اختلالات روانی به عنوان یکی از پرهزینهترین بار بیماریها نام برد و افزود: نشانههای افسردگی شامل غمگینی، بیحوصلگی، نداشتن اراده، سستی، افکار خودکشی و در نهایت اقدام به خودکشی است.
به گفته وی، معضل نظام درمانی کشور ما این است که افسردگی در لابلای سایر بیماریها پنهان مانده است.
همچنین دکتر علی اصغرنژاد مدیر گروه بهداشت روانی دانشگاه علوم پزشکی ایران از افسردگی به عنوان یک اختلال و بیماری نام برد که عملکرد فرد را مختل میکند.
وی در عین حال روش ناسالم برای پیشگیری از افسردگی را منجر به بروز آسیبهای اجتماعی دانست و گفت: آخرین نشانه درمان افسردگی، بازگشت میل جنسی فرد است.
در ادامه دکتر محمد صابری زفرقندی مدیر گروه مطالعات اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار داشت: اختلالات روانی بعد از سوانح و حوادث و همچنین بیماریهای قلبی و عروقی بیشترین بار بیماریها را شامل میشود.
وی با اعلام اینکه افسردگی میتواند بار بیماریها را افزایش دهد، افزود: اضطراب و افسردگی مهمترین عامل برای شروع اعتیاد است و در عین حال افسردگی و اضطراب یکی از عوارض روانپزشکی است.
صابری زفرقندی به پدیده «دلمردگی» در جامعه به عنوان یکی از عوارض اختلالات روانی در کشور اشاره کرد و گفت: این پدیده که تا حدودی در جامعه شایع است، ناشی از وضعیت بد اقتصادی و همچنین نبود نشاط در جامعه است.
وی در ادامه به مشکلات بیمهای برای پوشش داروهای رواندرمانی اشاره کرد و گفت: متأسفانه بیمهها در این زمینه چندان خوب عمل نمیکنند.