arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۳۹۹۵۷
تاریخ انتشار: ۱۱ : ۱۶ - ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۶

تلاش برای برهم زدن سخنرانی مصطفی معین /دولت روحانی، کشور را از دوران سیاه 8 ساله تحریم بیرون کشاند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
وزیر سابق دولت اصلاحات، انتخابات آزاد، عادلانه و قانونمند را نیازمند اخلاق دانست و گفت: رسالت اصلی پیامبر اسلام(ص)، مکارم اخلاق بود که ایران در رتبه‌بندی اخلاقی کشورهای اسلامی، جزء رتبه‌های آخر قرار دارد.
 
به گزارش انتخاب به نقل از ایسنا، مصطفی معین در جلسه بررسی اخلاق انتخاباتی در سالن اجتماعات شهید چمران دانشگاه بوعلی‌سینای همدان، به بررسی اخلاق انتخاباتی پرداخت و اظهار کرد: رمز عقب‌افتادگی جهان سیاست‌زدگی است، اگر علم با مداخلات سیاسی دچار موانع شود، از پیشرفت جامعه نیز جلوگیری می‌شود.
 
معین با اشاره به دولت روحانی تأکید کرد: دولتی که کشور را از دوران سیاه 8 ساله تحریم بیرون کشاند و به صورت برابر با 6 کشور قلدر جهان به پای میز مذاکره و گفت‌وگو نشاند و توانست برجام را به نتیجه برساند، نیاز به تداوم مدیریت دارد.
 
وی انتخابات آزاد، عادلانه و قانونمند را نیازمند اخلاق دانست و تصریح کرد: علم بدون اخلاق سر از هیروشیما در می‌آورد و اگر همگرایی داشته باشد، جامعه را به رشد می‌رساند.
 
وی جامعه ما را دچار آسیب‌های اجتماعی عمیق و گسترده‌ای دانست و یادآور شد: آسیب‌هایی که امروزه کشور به آن دچار است، مربوط به دولت مهرورزی است بنابراین جامعه‌ای که در آستانه فروپاشی اخلاقی است، نیازمند برگزاری انتخاباتی بااخلاق و سالم است.
 
معین، الزامات اخلاقی و پایبندی به آن را برای انتخابات عنوان کرد و گفت: رعایت اخلاق انتخاباتی در سه سطح مسئولان و برگزارکنندگان، کاندیداها و مردم باید مورد توجه قرار گیرد.
 
وی همچنین از محدودیت فعالیت نهادهای مدنی و احزاب سیاسی در کشورهای جهان سوم به ویژه کشور ما سخن گفت و خاطرنشان کرد: در کشور احزاب و گروه‌های سیاسی فقط در زمان انتخابات اجازه فعالیت دارند و این موضوع نشان‌دهنده عدم‌آگاهی و شناخت افراد نسبت به حقوق خود است.
 
معین در برخورد با فردی که سعی داشت با صدای بلند نظم جلسه را برهم زند، گفت: اگر افراد بدانند و نسبت به روش‌های احقاق حقوق و نیز داشتن تحمل در برابر مخالفت‌ها و احترام به حقوق دیگران آگاهی داشته باشند، می‌دانند که در چنین جلساتی نباید نظم را بر هم بزنند و سوالات خود را به گونه‌ای مطرح کنند که حقی از کسی گرفته نشود.
 
وی یکی از مهمترین اصول اخلاقی را رعایت نظم عنوان و اظهار کرد: رعایت قوانین و نظم حاکم بر هر اجتماعی از جمله نشانه‌های دموکراسی است و چنانچه در جلسه‌ای، اقلیتی خواسته‌ای داشته باشند به طوریکه حقوق اکثریت نقض نشود، نسبت به احقاق حقوق خود اقدام کنند.
 
معین درباره پایبندی به اصول انتخابات بیان کرد: قانونی که به مجلس رسیده است، باید به خوبی اجرا شود و همه به آن پایبند باشند و چنانچه ضعفی بود، در قالب قانون نسبت به تصحیح آن اقدام شود.
 
وی مسئولان و مدیران را نیز در قبال رعایت حقوق مردم موظف دانست و گفت: مسئولان اجرایی و سیاست‌گذار نیز در مقابل مردم موظفند تا احراز کاندیداها را به خوبی اعلام کرده و در پاسداری از آراء آنان تلاش کنند.
 
معین ادامه داد: نظام اجتماعی و حکومتی باید فرصت‌های برابر را عادلانه در اختیار کاندیداها قرار دهد تا خود را به مردم معرفی کنند و در کمال شفافیت اجازه حضور نمایندگان مردم بر سر شمارش صندوق‌های رأی را دهند.
 
وی با تأکید بر لزوم بی‌طرفی عوامل اجرایی انتخابات، نهادهای دولتی و نظامیان اظهار کرد: کسی حق ندارد به خاطر گرایش‌های سیاسی خود به افراد و گروه خاصی اهانت کند و یا در امر انتخابات مداخله داشته باشد.
 
وی قانون‌مداری و رقابت سالم را از جمله اصول اولیه اخلاقی در انتخابات اعلام کرد و گفت: پرهیز از روش‌های غیراخلاقی، داشتن صداقت و توجه به مواردی چون گفتار و پندار و کردار نیک، ایجاد هماهنگی و دوری از نفاق و هتاکی به دیگر نامزدها و خودداری از دادن وعده‌های پوچ از جمله مواردی است که کاندیداها باید مورد توجه قرار دهند.
 
معین، نسبت به پرهیز ار تعصبات قومی و فامیلی برخی گروه‌ها نیز تذکر داد و گفت: کشور در سطح پایینی از نظر اعتماد اجتماعی قرار دارد و در این زمان نباید با قرار گرفتن آقازاده‌ها در صف اول به بدگمانی‌ها و بی‌اعتمادی‌ها دامن زده شود.
 
وی با اشاره به لزوم همبستگی تصریح کرد: از هر نوع تبلیغات و تعصبات قومی جلوگیری شود و با نظارت بر هزینه‌هایی که توسط نامزدها برای تبلیغات انتخاباتی انجام می‌شود، جلوی صرف پول‌های کثیف و بیت‌المال در این زمینه گرفته شود.
 
وی رازداری و خودداری از ورود به حریم خصوصی افراد را نیز بیان کرد و افزود: رأی‌دهندگان باید با افزایش شناخت و آگاهی خود، تحلیل درستی از شرایط ملی و منطقه‌ای بیابند و با مطالعه سوابق افراد و نامزدها و درنظر گرفتن اقدامات مثبت آنان و اطلاع از برنامه‌هایشان کاندیدای موردنظر خود را انتخاب کنند.
 
معین با تأکید بر اینکه نظارت بر صندوق‌های رأی حق مردم است، بیان کرد: با رعایت موارد لازم اخلاق انتخاباتی در سه سطح مردم، مسئولان و کاندیداها، انتخابات باشکوه و سالم و قابل دفاعی برگزار خواهد شد.
نظرات بینندگان