پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : برادر آیتالله هاشمی رفسنجانی میگوید: آقای روحانی و آقای جهانگیری در مقام اجرایی کشور حضور دارند و نمیتوانند هر حرفی را بزنند. در واقع نه آنکه حرفی برای گفتن نداشته باشند، واقعیت آن است که دستشان پر است اما برای مصالح کشور و نظام مجبورند این حرفهای بیربط را بشنوند و لبخند بزنند و پاسخی ندهند. معتقدم این مناظرات هیچ تناسبی با نظام جمهوری اسلامی ندارد و برخلاف اخلاق اسلامی است.
به گزارش انتخاب، «نامهنیوز» آورده است: تحلیلهای مختلفی از برنده و بازنده دومین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری مطرح میشود اما محمد هاشمی میگوید برنده مناظرهها ضد انقلاب بود که با استناد به سیاهنماییهایی که نامزدهای اصولگرا میکنند علیه نظام جمهوری اسلامی به تبلیغ میپردازند.
مشروح گفتوگوی «نامهنیوز» با محمد هاشمی را در ادامه بخوانید:
دومین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم نیز برگزار شد، شما با نگاه به طرح مباحثی که انجام گرفت چه ارزیابی دارید؟
متأسفانه مناظره دوم بویی از اسلام و توجه به ارزشهای نظام جمهوری اسلامی نداشت. کاندیدای جناح اصولگرا سیاهنمایی و بزرگنمایی میکنند و دائم از وعدههایی سخن میگویند که رئیس مجلس، سیاستمداران و کارشناسان اقتصادی بارها گفتند تحقق آنها غیرعملی است اما کاندیداهای اصولگرا بیتوجه واقعیتها در پاسخ به هر سؤالی همین چند شعاری را که درست کردند بیان میکنند.
در طرف مقابل آقای روحانی و آقای جهانگیری در مقام اجرایی کشور حضور دارند و نمیتوانند هر حرفی را بزنند. در واقع نه آنکه حرفی برای گفتن نداشته باشند، واقعیت آن است که دستشان پر است اما برای مصالح کشور و نظام مجبورند این حرفهای بیربط را بشنوند و لبخند بزنند و پاسخی ندهند. معتقدم این مناظرات هیچ تناسبی با نظام جمهوری اسلامی ندارد و برخلاف اخلاق اسلامی است.
آقای روحانی نسبت به مناظره اول بهتر وارد مباحث شد و به شبهههای رقبای اصولگرای خود پاسخ داد، فکر میکنید انتظارات جریان اصلاحات را برآورده کرد یا آنکه انتظار دارید بیشتر و صریحتر طرح بحث کند؟
آقای روحانی در مناظره دوم خوب ظهور کرد. آقای روحانی الان رئیسجمهور کشور است و نمیتواند آنگونه که آقای قالیباف هر چیزی را میگوید و هر هدفی دارد مثل او ظاهر شود. آقای روحانی واقعیتها و حرفهای زیادی را برای گفتن دارد. به هر حال عدهای از جامعه انتظار دارند آقای روحانی برخی حقایق را در مناظرات بیان کند چون در دعوا نان و حلوا تقسیم نمیکنند.
وقتی نامزدهای اصولگرا جنگی را شروع کردند خوب باید پاسخ مناسبی داده شود. اما حالا آقای روحانی مقید به اخلاق است و در جایگاه ریاست جمهوری و مقام دوم کشور قرار دارد بنابراین ملاحظاتی را انجام میدهد. معتقدم این قبیل رفتارهایی که از نامزدهای اصولگرا سر میزند در دولتهای نهم و دهم وجود داشته و مردم نیز نتایج آنها را دیدند که سبک اداره کشور در سیاست داخلی، سیاست خارجی، حوزه فرهنگی و اجتماعی چطور است. حالا اگر دوباره بیایند بخواهند با همان روشها مردم را خام کنند، این اتفاق نمیافتد چون مردم میدانند آزموده را آزمودن خطاست.
نظر شما درباره اینکه آقای رئیسی و آقای قالیباف دائم فقر و بیکاری را ابزاری برای کسب رأی قرار دادند و سعی میکنند یکسوم جمعیت ایران را فقیر و مستضعف مطلق جلوه بدهند، چیست؟
سیاهنمایی روی دیگر این جنبهها است. فقر همیشه وجود داشته و دارد، اینطور نبوده که خواسته و حاصل کار دولت یازدهم باشد. تأمین اجتماعی و امداد و کمکها همواره در دولتهای گذشته به این طبقه اجتماعی انجام شده است، بنابراین آنها فراموش نشدند. منتها مسأله اصل نظام است. آقای قالیباف بحث عدم کارآمدی مدیریت کشور را بیان میکند این بحثی است که از اول انقلاب همیشه گروههای لائیک و ضدانقلاب در داخل و خارج مطرح میکردند و میگفتند دین حکومت ندارد بلکه صرفا مسألهای بین انسان و خدا است.
حالا آقای قالیباف وقتی مدیریت کشور را سنتی میخواند در واقع همان حرفی را میزند که ضد انقلاب علیه جمهوری اسلامی میزد چون سبک مدیریت کشور از اول انقلاب تاکنون تغییر نکرده است و فقط اشخاص تغییر کردند. نکته دیگر آنکه مدیریت کشور صرفاً در قوه مجریه خلاصه نمیشود کل ارکان نظام اعم از تقنینی، قضایی، نظامی، انتظامی و ... را شامل میشود.
حالا آقای قالیباف همان حرفی را هدف قرار داده که ضدانقلاب و بدخواهان نظام میگفتند دین حکومت ندارد. واقعاً باید از آقای قالیباف پرسید با چه قیمتی میخواهد رأی بیاورد و به مقام ریاست جمهوری برسد. مارکسیستها در زمان مبارزه با رژیم شاه میگفتند هدف وسیله را توجیه میکند، بنابراین برای رسیدن به مقام میشود هر جنایتی انجام داد اما ما مسلمانان این حرف را رد میکردیم و میگفتیم نباید برای رسیدن به یک هدف متعالی جنایت کرد. الان «باور هدف وسیله را توجیه میکند» در ادبیات نامزدهای منتقد دولت یازدهم مشهود است. هدف آنها کسب رأی مردم است و حاضرند برای رسیدن به هدفشان از ابزارهای دروغ، تهمت، تخریب و سیاهنمایی استفاده میکنند.
به نظر شما آقای قالیباف و مدیران شهرداری او جزو ۴ درصدیها هستند و بالای شهر زندگی میکنند یا ۹۶ درصدی هستند و در جنوب شهر زندگی میکنند؟
نمیدانم کجا زندگی میکنند اما بخشی از این ۴ درصدیها در ۱۲ سال گذشته براساس عملکرد شهرداری تهران شکل گرفتند. اگر ریشه برجسازیها و مراکز تجاری - مسکونی دنبال شود به کجا میرسد؟ ۷۰۰ هزار خانه خالی در برجهای شمال تهران الان وجود دارد.
در واقع میفرمایید آقای قالیباف به ۴ درصدیها در ۱۲ سال گذشته کلی مجوز برجسازی داد و آنها را تقویت کرد؟
بله، البته من تقسیمبندی آقای قالیباف را قبول ندارم. عکسهای تهران امروز را با تهران ۱۲ سال پیش مقایسه کنید. واقعا چه وضعیتی برای شهر تهران به وجود آوردند. همه باغها و فضای سبز تهران را به اسم برج باغ نابود کردند. یک باغ دو هزار متری را تخریب کردند و برج ساختند و قیمتش به ۵۰۰ میلیارد تومان رسید، در یک کوچه شش متری ساختمان ۲۱ طبقه مجوز دادند. در مجموع معتقدم باید ریشهیابی کرد و دید چه کسی عامل به وجود آمدن ۴ درصدیها شد و ثروتهای بادآورده را برای آنها به ارمغان آورد و حالا خودش میآید جمعیت ایران را به ۴ درصدی و ۹۶ درصدی تقسیم میکند و منتقد این وضع میشود.
شما آقای میرسلیم را از گذشتههای دور میشناسید. انتظارتان از او چیست، چون ظاهراً دارد در زمین آقای قالیباف بازی میکند؟
آقای میرسلیم الان یکی به نعل و یکی به میخ میزند. بر اساس شناختم میگویم آقای میرسلیم شخص دیگری بود. سالیان طولانی آقای میرسلیم را میشناسم. معتقدم او به شخصیت واقعی خودش یعنی مصطفی میرسلیم برمیگردد و یک جاهایی هم طور دیگری رفتار میکند. کسی که داوطلب پست ریاست جمهوری است باید شخصیت ثابتی داشته باشد. داشتن شخصیت دوگانه مطلوب نیست.
برنده این دو مناظره از دید شما چه کسی بود؟
متاسفانه برنده این مناظره ضدانقلاب بود. دود سیاهنمایی کردن به چشم مردم و نظام میرود اما بهره آن را ضد انقلاب میبرد. اگر رصد شود شبکههای مختلف خارجی اعم از بی.بی.سی و صدای آمریکا چه تعابیری نسبت به نظام به کار میبرند.
در واقع شما معتقدید شبکههای خارجی برای تخریب نظام از حرفهای آقای قالیباف و رئیسی استفاده میکنند؟
بله آنها استفاده میکنند. آقای احمدینژاد وقتی سال ۸۸ علیه آقای هاشمی و آقای ناطق آن حرفها را زد، فردای آن روز آقای بنیصدر در پاریس مقاله نوشت و گفت «ما که از اول گفتیم حالا خودشان میگویند». یعنی ضد انقلاب خارجنشین از این نوع مسائل سوءاستفاده میکند. امروز هم شبکههای ضد انقلاب از سیاهنمایی نامزدهای اصولگرا بیشترین بهره را میبرند و ادعاهای خودشان را به صحبتهای اینها مستند و علیه نظام جمهوری اسلامی اقدام میکنند.