پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: نزدیکانم در دولت «کار و کرامت» جای ندارند.
به گزارش «انتخاب»، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی کاندیدا دوازدهیمن دوره انتخابات ریاست جمهوری شامگاه امروز (چهارشنبه 20 اردیبهشت) در شبکه خبر و در تشریح برنامههای خود برای انتخابات ریاست جمهوری، با اشاره به مشخصه دولتمردان کابینه کار و کرامت گفت: افراد کابینه دولت کار و کرامت دو مشخصه دارند، افراد این کابینه اهل کار و کارآمدی، هستند و مشخصه دیگر این که روحیه کار انقلابی و خستگیناپذیر داشته باشند، تا با یک تلاش شبانهروزی و کارآفرینی برای رفع مسئله اشتغال تلاش کنند.
وی با بیان این که دومین مولفه موضوع کرامت است، تصریح کرد: شایسته این است که باید با مردم از جمله کارگران، زنان و جوانان با کرامت برخورد شود.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری درباره ویژگیهای دیگر افراد کابینهاش خاطر نشان کرد: ما از چهرههای خوش فکر و کارآمد استفاده میکنیم و ممکن است این افراد کارآمد جزء شاخههای فکری خاص باشند، که در دولت کار و کرامت حتماً میتوانند با ما همکاری کنند و به طور کلی مشخصه دولتمردان ما از مردم با مردم و بر مردم است.
حجتالاسلام رئیسی با اشاره به لزوم اعتماد به جوانان تصریح کرد: هر جا ما به جوانان اعتماد کردیم، ضرر نکردهایم. امروز هر عرصهای که دست جوانان کارآمد قرار گرفته عرصه نوآوری، ابتکار و پیشرفت بوده است. لذا ما بنا داریم از جوانان کارآمد در حوزههای مختلف بهرهمند شویم و یقین داریم حضور جوانان در کشور گرهگشا خواهد بود.
وی از تشکیل یک سامانه ارتباط با رئیس جمهور در دولت کار و کرامت خبر داد و گفت: این سامانه ارتباطی با دولت شامل، بانک ایدههاست که این سامانه در آستان قدس رضوی هم ساماندهی شده است و شامل بانک فکری همه افراد و صاحبنظران به ویژه جوانان است.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی مبنی بر این که در صورت انتخاب شدن، به عنوان رئیس جمهور از اعضای خانواده در دولت استفاده میکند یا خیر، تصریح کرد: سابهق و شیوه من نشان دهنده این است که با وجود این که اعضای خانواده من فعال اجتماعی و درس خوانده هستند بنا ندارم از نزدیکان در دولت استفاده کنم. ضمن این که از مشورت نزدیکانم استفاده خواهم کرد از آنها در دولت استفاده نخواهم کرد.
حجتالاسلام رئیسی درباره تنظیم روابط بین قوای سهگانه به عنوان یکی از وظایف رئیس جمهور تصریح کرد: رئیس جمهور بنا بر قانون اساسی بعد از رهبر مقام عالی کشور است و اگر به قوای دیگر نگاهش تعاملی نباشد، کشور دچار مشکل میشود. البته ما به استقلال قوا معتقدیم، اما این به معنی این نیست که دستگاهها با هم همگرایی و همفکری نداشته باشند.
وی با بیان این که کشور ظرفیت این را ندارد هر روز مشکلی میان مردم مطرح شود، تصریح کرد: در کشور این ظرفیت وجود ندارد مشکلی که روزانه میشود در اتاقهای در بسته حل شود به میان مردم کشیده شود و آنها را نگران کند.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: اختلاف با قوای دیگر باید در نشستهای روسای سران سه قوه و در شوراهای عالی که رئیس جمهور مسئولیت آن را دارد حل شود تا باعث نگرانی مردم نگردد.
حجتالاسلام رئیسی در ادامه خاطر نشان کرد: چرخ اقتصاد در کشور با دعواهای سیاسی به گردش در نمیآید.
وی با بیان این که فقر برای کشور ما زیبنده نیست، تصریح کرد: رفع مشکل فقر و بیکاری با برطرف کردن اختلافهای سیاسی باعث حرکت در جهت رونق اقتصادی میشود و فقر را از چهره زیبای کشور میزداید.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان این که انقلابیگری عین عقلانیت است، تصریح کرد: هرجا در کشور نوآوری و خلاقیت اتفاق افتاده آن حوزه و آن استان مدیریت انقلابی داشته است و هرجا درجا زدهایم مدیریت منفعل و با این تفکر که بودجه و امکانات نداریم حضور داشته است.
حجتالاسلام رئیسی در ادامه مطرح کرد: ترجمه مدیریت انقلابی آن است که ما میتوانیم و به نظر میرسد دستیابی به رونق اقتصادی و رفع بیکاری با مدیریت انقلابی برطرف میشود و این مسائل به یک شعار محدود نمیشود.
وی در پاسخ به سوالی درباره حوزه اختیارات رئیس جمهور، اضافه کرد: اختیارات رئیس جمهور در قانون اساسی آمده است و باید در جهت فعال کردن حوزههای مختلف حتماً مردم را در امور مشارکت داد.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر این که باید از تصدیگری دولت بکاهیم و نقش بخش خصوصی را افزایش دهیم، گفت: باید نقش مردم در بازار و اقتصاد افزایش یابد و رئیس جمهور باید ضمن توجه به قانون اخلاق و نوعآوری به سمتی هدایت کند تا به اهدافمان در سند چشمانداز، برنامه ششم و نگههایی که آرمانهای امام و رهبری به آن تاکید دارند برسیم.
حجتالاسلام رئیسی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا شما از منتقدان در دولت خود استفاده میکنید یا خیر؟ اظهار داشت: انتقاد را باید غنیمت شمرد و منتقدان را نباید مزاحم دانست.
وی با بیان این که زمانی که من در سازمان بازرسی حضور داشتم شعار ما این بود که ناظران را نباید مزاحم و مچگیر بدانیم، اظهار داشت: ما معتقد بودیم باید ناظران را غنیمت بشماریم و عیبها و کاستیهایی را که آنها بیان میکنند در صدد رفعشان باشیم.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: رسانهها، فرهیختگان دانشگاهی و صاحبنظران با انتقاداتشان میتوانند در پیشرفت کشور مفید باشند و باید از نظرات آنها استفاده کرد. اگر نماینده مجلس و یا روزنامهای یک انتقادی کرد نباید با آن برخورد شود و یا آن را مورد تعقیب قرار داد.
حجتالاسلام رئیسی ادامه داد: اگر فضای انتقادی در کشور را مصدود کنیم فساد در کشور رایج میشد، یکی از راههای بستن فساد باز کردن فضای انتقادی در کشور است.
وی افزود: زمانی که بنده به آستان قدس رضوی رفتم، اعلام کردم علاوه بر حسابرسانی که در داخل خود مجموعه هستند، حسابرسانی از بیرون بیایند و به امور مالی آستان رسیدگی کنند که این در جهت شفافسازی بود.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان این که باید به توانایی مردم نگاه متفاوتی داشته باشیم، اضافه کرد: آنچه در 4 سال گذشته فرصت را معطل گذاشت، نگاه به بیرون برای حل مشکلات بود. هیچ کمپانی بدون در نظر گرفتن منافع خود در کشور ما سرمایهگذاری نمیکند.
حجتالاسلام رئیسی تصریح کرد: البته برای پیشرفت و صادرات باید به بیرون نگاه داشته باشیم اما نه اینکه آنها بیایند و از مشکلات کشور ما گرهگشایی کنند. بلکه باید مشکلات به دست مردم و جوانان حل شود.
وی ادامه داد: در درون کشور سرمایههای مادی و انسانی داریم و با تکیه بر این دو مورد و تعامل با عزت و اقتدار با همه جهان میتوانیم مشکلات کشور را حل کنیم.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی درباره این که اولویت شما در حوزه سیاست خارجی و تعامل با کدام کشورها است؟ اظهار داشت: اولویت دولت بنده ارتباط با همسایگان است، ما میتوانیم مناسبات فرهنگی، اقتصادی، سیاسی مناسبی با کشورهای همسایه داشته باشیم.
حجتالاسلام رئیسی تصریح کرد: کشور ما میتواند بازارهای صادراتی خوبی در منطقه، آسیای شرقی، اروپای شرقی و آمریکای لاتین داشته باشد. البته جهان به قول برخی تنها چند کشور نیست و تمام دنیا را شامل میشود.
وی با بیان این که ما با همه کشورها تعامل عزتمندانه خواهیم داشت و ارتباطات خود را تقویت میکنیم، عنوان کرد: البته در این راه باید وزارت خارجه در حوزه اقتصاد نیز نقشآفرینی داشته باشد و اقتصاد نیز باید یکی از محورهای کار در وزارت خارجه باشد.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در تشریح راهبرد دولت خود برای حمایت از مقاومت در منطقه ضمن گرامیداشت یاد شهدای مدافع حرم، اضافه کرد: انصافاً مدافعان حرم به جای اینکه امروز سنگهای دفاع از کشور را در خیابانهای تهران، بنا کنند این سنگرها را فرسنگها دورتر از تهران بنا کردهاند و از وطن در حال پاسداری هستند.
حجتالاسلام رئیسی با تاکید بر این که حمایت از مقاومت امری است که در قانون اساسی و گفتارهای امام خمینی(ره) و رهبری وجود دارد، گفت: جمهوری اسلامی همواره از مستضعفان عالم و مسلمانانی که مورد ظلم قرار گرفتهاند حمایت کرده است و این راه ادامه پیدا میکند.
وی در پاسخ به سوالی درباره این که اگر امریکاییها تحریمهای جدیدی را ضد کشورمان اعلام کنند به موازات محکوم کردن چه اقدامات عملی انجام خواهید داد، افزود: تحریمها را باید فرصت بدانیم چون میتوانی از این طریق اقتصاد کشور را توانمند کنیم.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: به جای این که در برابر تحریمها کوتاه بیاییم باید کشور را مقاومسازی کنیم و در جاهایی که تحریم شدهایم همان عرصه را تبدیل به نقطه قوت خود کنیم.
حجتالاسلام رئیسی تصریح کرد: برخی از کاندیداها در دورههای قبل اعلام میکردند که وضعیت اقتصادی کشور نامناسب است و خزانه خالی است، که این پیام را آمریکاییها گرفتند و دستمایهای ضد خودمان کردند، باید ما به آنها پیام پایداری مردم و مقاومسازی اقتصادمان را بدهیم تا مجبور به عقبنشینی از مواضعشان شوند.
وی در پاسخ به سوالی درباره این که نظر شما درباره عبارت شیطان بزرگ و آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند، چیست؟ اضافه کرد: این روحیه را امام خمینی(ره) ایجاد کرد و به همه اثبات شده که این قدرت در ملت ایران وجود دارد و تحدیدات آنها تو خالی است.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: سید حسن نصرالله اعلام کرد که تشکیلات رژیم صهیونیستی عنکبوتی است و اگر توکل به خدا داشت باشیم و به تواناییهای خود اعتقاد داشته باشیم آنها نمیتوانند به ما ضربه بزنند.
حجتالاسلام رئیسی ادامه داد: زمانی آنها میتوانند علیه ما موفق شوند که ما احساس و اظهار ضعف کنیم، در همین راستا باید قدرت ملی خود را تا میتوانیم تقویت کنیم.
وی با تاکید بر این که قرار بود با برجام بسیاری از تحریمها برداشته شود نه تعلیق، گفت: این اتفاق نیفتاد و در برابر بدعهدی طرف مقابل باید با اقتدار عمل کنیم و خود را در برابر تهدیدات مقاوم کنیم که همان اقتصاد مقاومتی است.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: اگر ما خود را در حوزههای اقتصادی صنایع و معادن، کشاورزی، رفع بیکاری و فقر توانمند کنیم دشمن در برابر ما عقبنشینی میکنم.