پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : نایب رییس فراکسیون امید در مجلس گفت: براساس مذاکرات هیچ وقت قرار نشد که فراکسیون امید لیست مجزایی بدهد، اما شنیده شده که فراکسیون مستقلین و ولایت با یکدیگر در خصوص ۱۲ کرسی هیأت رئیسه به توافق رسیدهاند تا از هر فراکسیون ۶ نفر حضور داشته باشند.
به گزارش انتخاب به نقل از ایسنا، محمدرضا تابش در حاشیه جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران پارلمانی گفت: اگر مستقلین، توافق با فراکسیون ولایت روی ۱۲ کرسی هیأت رئیسه را شایعه میدانند ما آماده هستیم با مستقلین برای تثبیت وضع موجود توافق کنیم.
نماینده مردم اردکان در مجلس در تشریح تثبیت وضع موجود ادامه داد: نظر ما این است که رئیس و نواب رئیس ثابت باشند و ۹ کرسی باقیمانده بین ۳ فراکسیون امید، مستقلین و ولایت تقسیم شود. آنها که راوی این موضوع بودهاند باید بگویند چه مقصودی داشتهاند. به نظر ما همه فراکسیونها باید در هیأت رئیسه حضور داشته باشند. مرام اصلاح طلبان و اعتدال گرایان این است که هیچ جریانی حذف نشود و از همه فراکسیونها نسبت به تعداد نمایندگانی که در مجلس دارند در جایگاه هیأت رئیسه نیز سهمیه داشته باشند.
وی با بیان اینکه این فراکسیون بر حضور یک زن و یک نفر از نمایندگان اهل سنت در هیأت رئیسه تأکید دارد گفت: اگر از سهمیه مستقلین و امید، این دو نماینده در هیأت رئیسه حضور داشته باشند، برای تحقق این ایده مشکلی وجود ندارد که این امر با تعامل محقق میشود. در قالب فراکسیونها با نمایندگان فراکسیون امید صحبتی نشده است. گفتوگوهای انجام شده با نمایندگان فراکسیون امید به صورت جداگانه بوده، اما با این شرایط بسیار خوشبین هستیم تا براساس تعامل، هیأت رئیسه تشکیل شود.
تابش با تشریح دلیل تغییر روز رأی گیری انتخابات هیأت رئیسه مجلس گفت: این تعویق صرفاً براساس مرّ قانون بوده؛ زیرا از زمان انتخاب هیأت رئیسه دائم باید یک سال گذشته باشد و به همین جهت انتخابات روز چهارشنبه هفته جاری برگزار میشود. درخواست من از رسانهها و مطبوعات این است که به فضای تعاملی در مجلس کمک کنند، زیرا شرایط کشور به نحوی است که در این وضعیت نیاز به تعامل داریم. اداره مجلس از اهمیت بالایی برخوردار است و تعامل بین دولت و مجلس در معرفی کابینه بسیار اثرگذار خواهد بود.
نایب رییس فراکسیون امید در مجلس متذکر شد: اگر بخواهیم درباره وزن فراکسیون چانه زنی کنیم باید طالب پستهای بیشتری در هیأت رئیسه باشیم ولی شرایط کشور حساس است و به ادامه تعامل بین دولت و مجلس که در حال حاضر رقم خورده نیاز داریم. مردم تندروها را منزوی کردهاند و ما نیز در مجلس نباید به گونهای رفتار کنیم که راه برای تندروها باز شود.
نایب رییس فراکسیون امید در مجلس در خصوص شائبه دخالت وزرا در انتخابات هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: این موضوع را باید خودشان توضیح دهند. امیدوارم دولت هیچگاه تمایل به چنین اقدامی نداشته باشد، همچنین شأن مجلس و نمایندگان بالاتر از این است که دولت بخواهد در چینش آنها دخالت کند. تعامل بین دولت و مجلس امری ملی است. در سایه تعامل دولت و مجلس برای رفع مشکلات کشور تلاش می کنند و قطعا مطالبه مردم نیز تعامل است.