پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : معاون پارلمانی رئیسجمهور گفت: شورای نگهبان صحت انتخابات را تأیید کرد یعنی اینکه اگر تخلفی انجام شده جزیی بود که در سرنوشت یک حوزه یا حتی یک صندوق انتخابات تأثیری نداشت.
به گزارش انتخاب به نقل از خبرآنلاین، با اعلام تأیید صحت انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم عملا پرونده این دوره از رقابت های سیاسی هم بسته شد اما سید ابراهیم رئیسی تأکید دارد تخلفات انتخاباتی مورد اشاره شورای نگهبان را از طریق قوه قضائیه پیگیری می کند. موضوعی که براساس موضع این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در اذهان ایجاد سئوال کرد، این بود که آیا در این دوره تخلف خاصی صورت گرفته که رئیسی اینقدر مصر به پیگیری آن است.
حسینعلی امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور و عضو هیأت اجرایی مرکزی انتخابات درباره 10 مورد تخلفات انتخاباتی ارسالی به قوه قضائیه گفت: این موارد مرسوم هر انتخاباتی است و اگر حتی در سرنوشت و نتیجه آرای یک صندوق اخذ رأی تأثیر می گذاشت شورای نگهبان آرای آن صندوق را باطل می کرد.
مشروح این گفتگو را در ادامه بخوانید.
شورای نگهبان نامه تأیید صحت انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم را همراه با 10 تخلف برای رسیدگی در مرجع قضایی به وزارت کشور ارسال کرد، شما که عضو هیأت اجرایی مرکزی انتخابات هستید آیا درباره موضوعات تخلفات بررسی داشتید؟شورای نگهبان شب گذشته این نامه را به وزارت کشور داد اما از جزئیات آن مطلع نیستم. در مجموع باید گفت انتخابات در کلیه مراحل با نظارت شورای محترم نگهبان انجام شد، از کوچکترین واحد اخذ رأی که صندوق باشد تا تجمیع صندوق های روستاها، بخش ها، شهرستان ها، استان ها و در نهایت کل کشور با نظارت شورای نگهبان انجام گرفت. وقتی شورای نگهبان به عنوان ناظر قانونی، صحت انتخابات ریاست جمهوری را تأیید کرد، دیگر ایجاد تردید و تشکیک قانونی و به مصلحت کشور نیست.
زیر سئوال بردن انتخابات بعد از اعلام رسمی ناظر به جز اینکه اعتماد عمومی را کم کند و تشکیک در کارکرد دستگاه های رسمی مثل شورای نگهبان و وزارت کشور ایجاد کند حاصل دیگری ندارد. ضمن آنکه من خودم به عنوان عضو هیأت اجرایی مرکزی انتخابات تفکیک آرای 31 استان را از وزارت کشور گرفتم. تقریبا تمام صورتجلسات را دیدم و صورت جلسات را جمع جبری کردم. یعنی یکی یکی صورت جلسات 400 شهرستان بررسی، امضاها را کنترل و در نهایت آرای اخذ شده را جمع جبری کردم. همان طور که گفتم عضو هیأت اجرایی مرکزی انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم و سال ها عضو شورای نگهبان بودم و معتقدم در صحت نتیجه انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم هیچ تردیدی وجود ندارد.
در مجموع باید قاعده رقابت های انتخاباتی را از جوانمرد بزگواری مثل حاج آقای ناطق نوری یاد بگیریم که شمارش آرای انتخابات ریاست جمهوری در حال انجام بود اما وقتی دید رقیب در شمارش آرا پیش افتاده است صبر نکرد و بلافاصله به رقیب تبریک گفت. این مسئله یک نقطه عطفی در تاریخ رقابت های انتخاباتی به ثبت رساند.
آیا 10 مورد تخلفاتی که شورای نگهبان برای رسیدگی به قوه قضائیه ارجاع داد تأثیری در میزان آرای نامزدها داشت؟خیر، انتخابات تمام شد، شورای نگهبان براساس آنچه نظارت داشت و وزارت کشور برگزار کرد، صحت انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم را تأیید کرد.
یعنی همان اعدادی که وزیر کشور از آرای نامزدها روز 30 اردیبهشت اعلام کرد، به تأیید شورای نگهبان رسید؟باید همان باشد چون در نامه دیروز شورای نگهبان به وزارت کشور هیچ مسئله خاصی ندیدیم. اعلام شده بود صحت انتخابات ریاست جمهوری تأیید می شود.
10 مورد تخلفاتی که درباره انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم برای رسیدگی به قوه قضائیه ارسال شد آیا تفاوتی با ادوار دیگر می کند یا این دوره تخلف خاصی صورت گرفته است؟خیر، تقریبا مشخص است چه مواردی هر دوره مورد شکایت قرار می گیرد، تفاوت خاصی این چند روز بررسی می کردم بین مطالبی که همیشه بوده ندیدم که موضوع خاصی را اعلام کرده باشند. در دوره های قبلی هم همین طور بود. مهم آن است که یک انتخابات پرشور و شکوهی برگزار شد. مردم همه پای صندوق های رأی آمدند و به فرمایش مقام معظم رهبری که همیشه به مشارکت حداکثری تأکید دارند لبیک گفتند. ما به این مردم نیاز داریم نباید به شکلی برخورد کنیم که مردم ناامید شوند. ما در صحنه های مختلف باید حرمت مردم را داشته باشیم. امیدواریم شکایت ها نیز انشاءالله با تدبیر مسئولان محترم قوه قضائیه به نحوی حل و فصل شود که انتخابات پرشور و شکوهی که برای مردم بسیار شیرین بود خدایی نکرده به تخلف تبدیل نشود. کما اینکه ما به عدالت و دیانت قضات محترم دادگستری کاملا اطمینان و اعتماد داریم.
آیا همه 10 مورد تخلفات یادشده متوجه دولت است یا به هیأت نظارت مرکزی انتخابات ریاست جمهوری هم بر می گردد؟الان هیچ آماری ندارم ببنیم شکایت ها به چه صورت است.
چون برخی دارند با بزرگنمایی القا می کنند که این تخلفات فقط در حوزه اجرای انتخابات صورت گرفته، آیا این طور است؟وقتی که شورای محترم نگهبان صحت انتخابات را تأیید کرد معلوم است اگر تخلفی انجام شده جزیی بود که در سرنوشت یک حوزه یا حتی یک صندوق انتخابات تأثیری نداشت که شورای نگهبان صحت انتخابات را تأیید کرد والا در ادوار گذشته انتخابات دیدیم گاهی بود که شورای نگهبان یک یا چند صندوق و حتی یک یا چند حوزه اخذ رأی را باطل کرده است اما در این دوره شاهد هیچ کدام از این موارد نبودیم.
عده ای می خواهند احضار برخی فرمانداران را حالت خاصی نشان دهند، آقای رحمانی فضلی گفت اتفاق مهمی نیست فرمانداران احضار شده فقط می روند توضیح می دهند، نظر شما چیست؟افرادی که احضار شدند تا الان که مطلع هستم موضوع با یک توضیح حل شده است، تا الان موردی که منجر به صدور قرار تأمین باشد نشنیدم. طبیعتا کسی که احضار می شود قاضی تکلیف دارد متناسب با اتهام قرار تأمین صادر کند. وقتی قرار تأمین صادر نشده و موضوع با یک توضیح حل شده حکایت از آن می کند که مسائل خیلی جزیی بود که حتی نیازی به صدور قرار تأمین هم نبود.
برخی دنبال آن هستند، فضای بعد از انتخابات طور خاصی جلوه دهند گویی اینکه قرار است احضارها و بازداشت هایی صورت بگیرد، آیا فضا این طور است؟باید خوشبین باشیم و جنبه مثبت موضوع را ببنیم، من بعید می دانم با این انتخابات بسیار پرشور و شکوه آن هم با این رأی بالای آقای آقای روحانی که مردم دوباره به او اعتماد کردند مسئله خاصی پیش بیاید.
انتخابات سال دوم هیأت رئیسه مجلس برگزار شد و تعداد اعضای فراکسیون امید کمتر و تعداد اعضای فراکسیون ولایی بیشتر شد این مسئله نحوه تعامل مجلس و دولت را در یکسال آینده چه طور خواهد کرد؟از اول اعلام کردیم که در بحث های مربوط به امور داخلی و اداره مجلس، دولت هیچ ورودی ندارد. حتی هفته گذشته با معاونان پارلمانی وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی جلسه داشتم و بسیار تأکید کردم که «ما هیچ گونه نقشی درباره انتخاب هیأت رئیسه مجلس نداریم، مباحث داخلی درباره نحوه اداره مجلس به دولت ربطی ندارد چون مربوط به تشخیص نمایندگان محترم است و هر چه رأی نمایندگان بود ما احترام می گذاریم». آنچه امروز در مجلس اتفاق افتاد رأی نمایندگان مجلس بود. ما به اصول دموکراسی معتقدیم، در یک نظام جمهوری اسلامی باید به نتیجه دموکراسی تمکین و توجه کرد. رأی نمایندگان به همین وضعیتی که پیش آمده و تعلق گرفته برای ما قابل احترام است، با همین ترکیب فعلی که امروز هم ایجاد شد، برای همه اعضای منتخب آرزوی توفیق بیش از پیش داریم و انشاءالله دولت با این ترکیب کار می کند. دولت درصدد ارتقای تعاملاتش با مجلس شورای اسلامی است. بارها هم تأکید کردیم هرگاه دولت و مجلس با هم همراه بودند دغدغه های مشترک داشتند کارهای کشور خوب پیش رفت، در دعوا و نقار منازعات سیاسی و بی نتیجه هیچ خیری وجود ندارد.