پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : به گفته منابع آگاه از مذاکرات، محدود شدن تولید نیجریه و لیبی در دستور کار نشست تولیدکنندگان نفت اوپک و غیراوپک نخواهد بود.
به گزارش انتخاب، دو منبع آگاه که به دلیل محرمانه بودن اطلاعات مایل نبودند نامشان فاش شود به بلومبرگ گفتند: نیجریه آماده است زمانی که تولیدش در ۱.۸ میلیون بشکه در روز تثبیت شود، تولیدش را محدود کرده یا حتی کاهش دهد. از سوی دیگر نیز لیبی نیز تا زمانی که به هدف تولید ۱.۲۵ میلیون بشکه در روز تا دسامبر دست پیدا نکند قصد ندارد به هیچ توافقی برای کاهش تولید ملحق شود.
تولیدکنندگان بزرگ نفت شامل عربستان سعودی و روسیه روز دوشنبه برای ارزیابی کارآمدی توافق کاهش تولید در سن پترزبورگ روسیه دیدار میکنند.
محمد الرومهی، وزیر نفت و گاز عمان، روز دوشنبه در سن پترزبورگ به خبرنگاران گفت: هیچ نیازی نیست که تولیدکنندگان نفت اوپک و سایر تولیدکنندگان در میزان عرضه کاهش بیشتری دهند.
عصام المرزوق، وزیر نفت کویت، نیز در مصاحبهای در این شهر گفته بود تولیدکنندگان کاهش بیشتر تولید را مورد بحث قرار ندادند و پیش از این که نشست کمیته مشترک وزیران تشکیل شود، مشاورههای بیشتری خواهند داشت.
لیبی و نیجریه که از اعضای اوپک هستند، به دلیل مشکلاتی که برای احیای تولیدشان در بحبوحه ناملایمات داخلی داشتند، از شرکت در توافق کاهش تولید که از ژانویه سال جاری به اجرا در آمده است، معاف شدند.
اما تولید رو به رشد این کشورها در ماههای اخیر باعث شده گمانه زنیهایی ایجاد شود که اوپک ممکن است تولید آنها را برای کمک به تثبیت بازار محدود کند.
نفت برنت تحت تاثیر نگرانیها نسبت به تولید رو به رشد نیجریه و لیبی و همچنین تولید آمریکا که کاهش تولید اوپک و متحدانش را تا اندازهای جبران کرده است، از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون ۱۵ درصد کاهش قیمت داشته است.
اوپک روز یکشنبه در بیانیهای که در وب سایت این سازمان منتشر شد، اعلام کرد: خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان با هیات نمایندگان لیبی و نیجریه برای صحبت درباره برنامههای احیای تولید آنها از جمله چالشهایی که در حال حاضر مواجه هستند، در تعطیلات پایان هفته گذشته دیدار کرد.
محمد بارکیندو، دبیر کل اوپک، روز یکشنبه در سن پترزبورگ به خبرنگاران گفت: بازار به نفت بیشتری از لیبی و نیجریه نیاز دارد، زیرا روند تعادل مجدد بازار پس از شروع آهستهای که داشت، در اواخر سال با روند سریعتری پیش خواهد رفت.
وی اظهار کرد: روند تعادل مجدد بازار آهستهتر از پیش بینی اولیه بوده اما در جریان است و در نیمه دوم تسریع خواهد شد. انتظار میرود تقاضا برای نفت در نیمه دوم دو میلیون بشکه در روز رشد کند. با اینهمه وی مشخص نکرد که آیا این رقم با مدت مشابه سال ۲۰۱۶ یا نیمه اول سال جاری مقایسه شده است.
طبق آمار بلومبرگ، نیجریه تولید نفت خود را در ژوئن به ۱.۷۵ میلیون بشکه در روز در مقایسه با ۱.۵ میلیون بشکه در دسامبر افزایش داد، در حالی که تولید لیبی در همین مدت از ۶۳۰ هزار به ۸۴۰ هزار بشکه در روز صعود کرد.
الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه، به خبرنگاران گفت: ما البته درباره وضعیت همه کشورها از جمله لیبی و نیجریه گفتوگو خواهیم کرد. روسیه تولید نفتش را از اکتبر مطابق با توافق کاهش تولید، به میزان ۳۰۰ هزار بشکه در روز کاهش داده است.
به گفته یک منبع آگاه، وزیران نفت روز دوشنبه درباره راههای دیگری برای تسهیل روند احیای تولید در لیبی و نیجریه گفتوگو خواهند کرد.
نماینده لیبی در مذاکرات روز شنبه به کمیته متشکل از اعضای اوپک و غیراوپک اعلام کرد این کشور برای رساندن تولید به ۱.۲۵ میلیون بشکه در روز و حفظ آن در این سطح حداقل تا پایان سال جاری به سختی تلاش خواهد کرد.