پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : کارشناسان اقتصادی بر این باور هستند که به دلیل ضعف ساختار در اقتصاد جهانی، احتمال از دست رفتن ۵۰ درصد سرمایه بورس بازان وجود دارد.
به گزارش انتخاب به نقل از مهر، چاپ انبوه اسکناس توسط بانک های مرکزی جهان برای به گردش درآوردن مجدد اقتصاد جهانی از بعد از بحران مالی ۲۰۰۷ میلادی به یک رکورد بی سابقه ای رسیده است؛ به همین دلیل کارشناسان اقتصادی به این باور رسیده اند که یک بحران مالی دیگر در راه است.
در همین ارتباط «جیم راجرز» موسس «گروه کوانتوم» صندوق های پوشش ریسک گفت: بازار بورس در اواخر امسال یا سال آینده میلادی با خطر فروپاشی روبرو است.
همچنین در مصاحبه ای جداگانه «مارک فابر» سرمایه گذار سرشناس سوئیسی گفت: پیش بینی می شود بعضی از سهام داران تا ۵۰ درصد دارایی خود را در بورس از دست بدهند.
بسیاری از سرمایه گذاران، اجرای برخی سیاست ها از سوی مقامات اقتصادی را به دلیل نادیده گرفتن ضعف ساختاری در اقتصاد جهانی- که به دنبال بحران مالی جهان در سال ۲۰۰۷ میلادی بوجود آمده- را عامل فروپاشی و شروع بحران جدید می دانند.
رکود اقتصادی در آمریکا با سقوط بازار مسکن در سال ۲۰۰۷ میلادی شکل گرفت که بعد منجر به ناتوانی در بازپرداخت وامهای مسکن با نرخ سود بالا شد و این موضوع به یکی از وخیم ترین بحران های بانکداری بین المللی تبدیل شد.
در حال حاضر بانک مرکزی آمریکا و بانکهای مرکزی بسیاری دیگر از کشورها برای جلوگیری از فروپاشی سیستم مالی به چاپ تریلیون ها دلار و تزریق آن به بازار بورس و تبدیل آن به دیگر دارایی ها از قبیل زمین روی آورده اند.
این اقدام از سوی فدرال رزرو در آمریکا منجر به سودهی سرمایه گذاران شده است؛ اما تاثیر آن در «اقتصاد واقعی» دیده نمی شود.