پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: نتيجه آراء نمايندگان مجلس شوراي اسلامي به وزراي پيشنهادي رئيسجمهور روحاني براي دولت دوازدهم نشان داد مستقلترين و بيطرفترين وزير پيشنهادي در اين مجلس رأي ندارد و اينطور که معلوم است اهل تعامل بودن عامل مهمي براي به دست آوردن رأي اعتماد است.
يکي از نمايندگان مجلس در اظهارنظري که در مورد علت رأي نياوردن وزير پيشنهادي نيرو کرده، بر اين نکته تأکيد کرد که آقاي بيطرف، به درخواستهاي تعدادي از نمايندگان که از وي خواستههائي براي حوزههاي نمايندگي خود داشتند حاضر نشد پاسخ مثبت بدهد و به آنها گفت انجام اين خواستههاي شما به دلايل فني امکان پذير نيست. اين نمايندگان به وزير پيشنهادي نيرو به همين دليل رأي ندادند ولي به هر وزيري که در پاسخ به خواسته هايشان پاسخ مثبت داد رأي اعتماد دادند.
بدين ترتيب، معيار رأي اعتماد دادن به وزراي پيشنهادي يا لااقل يکي از معيارها تمکين آنها در برابر خواستههاي نمايندگان است و شايد به همين دليل باشد که وزيري که رئيسجمهور او را «برند» کشور و نظام و دولت معرفي ميکند در ميان وزراي رأي اعتماد گرفته نفر دهم ميشود و وزيري که وعده جا به جائيهاي مورد نظر نمايندگان را ميدهد در ردههاي بالاتر قرار ميگيرد.
معيار اگر اين باشد و تا وقتي که چنين است، مشکلي از کشور حل نخواهد شد و شايسته سالاري فقط يک آرمان خواهد بود که همه آرزوي آن را دارند ولي به آن نميرسند. امروز افکار عمومي داخل کشور نسبت به انتخاب رئيسجمهور و آراء نمايندگان مجلس ارزيابي چندان مثبتي ندارد. مردم معتقدند هم رئيسجمهور ميتوانست افراد قويتري به مجلس معرفي و پيشنهاد کند و هم مجلس ميتوانست در اعلام نظر و رأي در مورد وزراي پيشنهادي بهتر عمل نمايد.
از اين واقعيت مثبت هم غفلت نميکنيم که ابقاء چند تن از وزراي دولت يازدهم توسط رئيسجمهور و رأي اعتماد نمايندگان مجلس به آنها نقطه قوت دولت دوازدهم است. با اينحال نميتوان انکار کرد که دولت دوازدهم از نظر توان و کارائي آن چيزي نيست که افکار عمومي به ويژه رأي دهندگان به رئيسجمهور روحاني انتظارش را داشتند. تأکيد رئيسجمهور روحاني بر ضرورت توجه به اشتغال در دولت دوازدهم، ايجاب ميکرد اين دولت با کارآمدي بيشتر به ميدان ميآمد که متأسفانه چنين نشد. اقتصاد، اکنون مشکل مهم کشور است و حل اين مشکل فقط با گروه قدرتمندي از مجموعه اقتصادي در دولت ميسر خواهد بود که چنين نيست. آموزش عالي از مشکلات مهم کشور است که متأسفانه وزارت علوم، فناوري و تحقيقات وزير ندارد. اينها ضعفهاي مهمي هستند که دولت دوازدهم را از سطحي که مورد انتظار بود پائينتر نشان ميدهند و نگراني اين است که اين دولت نتواند خواستهها و انتظارات مردم را برآورده کند.
رئيس جمهور روحاني ميتوانست از نيروهاي قويتري که خوشبختانه در جامعه وجود دارند استفاده کند و آنها را به مجلس معرفي نمايد و دولت دوم خود را چنان قوي به ميدان بياورد که بتواند بسياري از مشکلات را ريشه کن نمايد. مجلس نيز ميتوانست با دقت لازم و با کنار گذاشتن ملاحظات و گرايشهاي شخصي و جناحي براي روي کار آمدن دولتي قوي به رئيسجمهور کمک کند. اين، حق مردم است که براي پيروز شدن بر مشکلات اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و آموزشي، دولتي توانمندتر داشته باشند با وزرائي که بر چيزي غير از قانون تکيه نکنند و از ميان ضابطه و رابطه، بدون هيچ ترديدي ضابطه را ترجيح بدهند.
با اينکه دولت دوازدهم را در اندازهاي که بتواند از عهده مشکلات موجود در عرصههاي مختلف برآيد نميدانيم، از آنجا که انتخاب وزرا حق رئيسجمهور و رأي اعتماد دادن يا ندادن به آنها حق نمايندگان مجلس است، براي دولت دوازدهم که از ديروز کار خود را آغاز کرده آرزوي توفيق داريم و اميدواريم رئيسجمهور روحاني در مورد دو وزارتخانه باقيمانده يعني علوم و نيرو با انتخاب افرادي کارآمد و قوي تا حدودي ضعفهاي موجود را جبران نمايد. اگر همانطور که رئيسجمهور روحاني ديروز در مجلس اعلام کرد وزراي اين دولت با هم هماهنگ و همدل باشند اين اميد وجود دارد که در پيشبرد اهداف نظام جمهوري اسلامي و حل مشکلات موجود موفق شوند. همراهي ساير قوا و نهادها و ارگانها و البته نقد و نصيحت مشفقانه و منصفانه رسانهها نيز ميتواند کمک خوبي براي تحقق اهداف و آرمانها به نفع مردم و کشور باشد که اميدواريم چنين شود.
دولت دوازدهم هر چند از داشتن وزيري همچون مهندس بيطرف محروم ماند ولي اميد است اين دولت در برابر وعدههائي که رئيسجمهور روحاني در تبليغات انتخاباتي داد بيطرف نماند.