arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۷۰۱۴۴
تاریخ انتشار: ۰۲ : ۱۱ - ۲۰ مهر ۱۳۹۶

سیدحسن خمینی: باید از زندگی یاران امام روایت صادقانه داشته باشیم

تولیت آستان امام خمینی(ره) گفت: امروز واقعیت این است که جامعه ما با فراز و فرودهای مختلفی که دارد، با وحدت، انسجام و نیرویی که از تحول انقلاب می تواند بگیرد، می تواند همه مشکلات را پشت سر بگذارد به شرطی که خودمان را به نیروی اولیه انقلاب مجهز کنیم.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
تولیت آستان امام خمینی(ره) گفت: امروز واقعیت این است که جامعه ما با فراز و فرودهای مختلفی که دارد، با وحدت، انسجام و نیرویی که از تحول انقلاب می تواند بگیرد، می تواند همه مشکلات را پشت سر بگذارد به شرطی که خودمان را به نیروی اولیه انقلاب مجهز کنیم.

به گزارش جماران، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در مراسم سی و پنجمین سالگرد شهادت آیت الله اشرفی اصفهانی گفت: از اموری که معمولا در نهضت ها، انقلاب ها و حرکت های بزرگ مغفول مانده توجه به نقش یاران اصیل رهبران درجه یک است.
 
یادگار امام خاطر نشان کرد: کمتر کسی به زندگی یاران پیامبر (ص) توجه کرده و متأسفانه کمتر به یک زندگینامه کامل از صحابه دسترسی پیدا می کنید؛ به گونه ای که حتی تاریخ فوت برخی از این بزرگان، که همه مدیون آنها هستیم، مشخص نیست. البته این اتفاق بعضا در مورد خود ائمه ما هم هست. تاریخ این جفا را کرده که زندگی بسیاری از کسانی که در کربلا جنگیدند مشخص نیست. اتفاق بزرگی که می افتد این است که دست ما از مجموعه ای از معارف خالی می ماند. وقتی ما نمی دانیم اصحاب ائمه(ع) چگونه زندگی می کردند الگویی برای زندگی نداریم.
 
وی افزود: البته در تاریخ می توانیم عللی برای این اتفاق پیدا کنیم. یکی از این علل شعاع نور شخصیتی است که حول او بودند. هرکس واقعه کربلا را نگاه می کرده جز امام حسین (ع) چیزی را نمی دیده است. وقتی پیامبر (ص) را می دیده توجهی به دیگران نداشته و این حجاب ناشی از نورانیت وجود نقطه کانون است. خیلی وقت ها هم خود اصحاب نمی خواستند سخنی در رابطه با خود بگویند.
 
سید حسن خمینی اظهار داشت: علت دیگرش بعضا دعواهایی بوده که بعدا شکل گرفته است. معمولا فشارها و سختی هایی روی تاریخ نگاران بوده و نهایتا چیزهایی را نمی نوشتند. بسیاری از موارد بنای بر حذف بوده است. بعضا با یک تغییر کوچک فضائلی را حذف کردند و کسانی را بزرگ کردند که به کارشان می آمد. پس علت دوم می تواند این باشد که قلم در دست کاتبان منصف نبوده است.
 
وی با تأکید بر اینکه اگر کمک یاران امام نبود توفیقات انقلاب به دست نمی آمد، گفت: نباید بگذاریم این یاران مشمول اتفاقی شوند که برای صحابه افتاد و روایت صادقانه از زندگی آنها داشته باشیم و نقش افراد را در جای خودش به درستی حکایت کنیم. اگر به این مسأله توجه نکنیم گرفتار همان مشکلاتی می شویم که گذشتگان داشتند.
 
یادگار امام با بیان اینکه یاران امام ویژگی هایی داشتند، تصریح کرد: یکی از ویژگی های بزرگ یاران امام این است که به امام ایمان داشتند. شهید مطهری می گوید وقتی به درس اخلاق امام می رفتیم تا یک هفته تحت تأثیر اخلاق امام بودیم. یاران امام به دینداری امام و اینکه هرچه می گوید برای خدا است ایمان داشتند. این خیلی مهم است که کسانی که با بزرگی کار می کنند به او ایمان داشته باشند.
 
یادگار امام افزود: دومین نکته این است که یاران امام به هوش امام ایمان داشتند و پذیرفته بودند که اگر امام تصمیمی می گیرد ناشی از یک هوش سرشار است. امام به دقت حوادث ایران را تعقیب می کرد و مسائل جهان را می دید و برکنار از سیاست نبود. شتاب حوادث در سال 56 به قدری زیاد است که تنها یک راننده زبردست می تواند آن را هدایت کند. این نکته خیلی مهم است که یاران امام به دیانت، درایت و شجاعت امام ایمان داشتند که این امر یک سرمایه برای انقلاب است.
 
وی گفت: دومین نکته این است که یاران امام از مسیر مبارزه برای خودشان طمعی نداستند. آدم هایی که در روز خوشی دور آدم جمع می شوند به امید غنائم می آیند و وقتی کار سخت شود می روند. کسانی که آن سال ها دور امام بودند به امید نان و نوا نیامده بودند. آیت الله شیخ حسن صانعی می گفت من و پدرت روزها چشممان به در خشک می شد که یک نفر سلام کند.
 
سید حسن خمینی با اشاره به اینکه سیدالشهداء (ع) یاران خود را از همه برتر دانست، اظهار داشت: دلیل این سخن سیدالشهدا (ع) این است که این 72 نفر مرد روز سختی هستند. یاران امام مردان روزهای سختی، غربت و مصیبت امام بودند. خیلی از این مصیبت ها در مقابل مقدسین بود. ایستادن در مقابل مقدسین سخت تر از دیگران بود چون از پشت مقدسات همه گونه تخریب می کنند. مقدسین ظرف فرزند امام را آب کشیدند.
 
وی از شهید مدنی و آیت الله راستی کاشانی به عنوان کسانی که در کنار امام ایستاندند یاد کرد و ادامه داد: دوران مبارزه بسیار سخت بوده و زندان، تبعید و شلاق دارد. یکی از مهمترین ویژگی های یاران امام این بود که دنبال حطام دنیا نبودند.
 
یادگار امام گفت: به این دلیل امیرالمؤمنین(ع) افضل بر همه است که مرد روزهای سخت است. یاران امام به امام ایمان داشتند و در وجود او یک هویت الهی، درایت عمیق و شجاعت حسینی و علوی دیده بودند. دوم اینکه به خاطر حطام دنیا نیامده بودند. سوم اینکه نیت ها را پاک کرده بودند. آیت الله اشرفی اصفهانی از مبرزترین این مجموعه است؛ درس فلسفه امام رفته و از مؤمنین قبل از فتح است که در سیمای این فرد یک متحول کننده بزرگ دیده است.
 
وی تأکید کرد: مجموعه ما وظیفه داریم که یاران امام را با ویژگی هایی که داشتند برای تاریخ بشناسانیم و آنها را آنگونه که بودند برای فردای جامعه خود تکرار کنیم. لذا این جلسه برای این است که یک یار بزرگ امام را بشناسیم، بشناسانیم و نام او را به عنوان یکی از ارکان حرکت امام در اذهان نگه داریم.
 
یادگار امام در پایان گفت: امروز هم واقعیت این است که امروز جامعه ما با فراز و فرودهای مختلفی که پشت سر گذاشته و با وحدت، انسجام و نیرویی که از تحول انقلاب می تواند بگیرد، می تواند همه مشکلات را پشت سر بگذارد به شرطی که خودمان را به آن نیروی اولیه مجهز کنیم. اگر همه ما با هم باشیم با توجه به رهبری معظم و مجموعه توانمندی که نظام جمهوری اسلامی دارد می توانیم از همه مشکلات پیش روی جامعه عبور کنیم.
برچسب ها: سید حسن خمینی
نظرات بینندگان