معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه صادرات غیرنفتی کشور به ۴۷ میلیارد دلار رسیده است گفت:امیدواریم این رقم به ۵۰ میلیارد دلار نیز برسد و ما به سمت صادرات ۱۰۰ میلیارد دلاری غیرنفتی حرکت کنیم.
به گزارش انتخاب، اسحاق جهانگیری که در بیست و یکمین سالروز صادرات سخن می گفت، افزود: ما سالیان گذشته درباره صادرات ۱.۵ تا ۲ میلیارد دلاری صحبت می کردیم بنابراین باید از کسانی که کشور را به این نقطه رسانده اند قدردانی کنیم و احترام آنها را حفظ کنیم.
وی گفت: اینکه دو برابر نفت درآمد غیرنفتی داریم کار بسیار بزرگی است.
وی با بیان اینکه حدود ۲۳ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در کشور مشغول به کار هستند گفت: حدود ۴ میلیون نفر از این شاغلین در بخش دولتی و مابقی یعنی حدود ۲۰ میلیون نفر در بخش خصوصی شغل ایجاد کرده و در آن زمینه مشغول به کار هستند.
وی گفت: سه میلیون نفر بیکار فعلی را نیز همین بخش خصوصی می تواند با رونق کسب و کار به سرکار ببرد.
وی با بیان اینکه اقتصاد ایران به رتبه هجدهم یا نوزدهم دنیا رسیده است گفت : بنابراین باید از بخش خصوصی حفاظت شود و قدردان آن باشیم.
وی گفت: بخش خصوصی به رفتار ما دولتی های نگاه می کند که اگر با آنها رفتار خوبی داشتیم کارهای بزرگتری انجام می دهد پس باید به رفتار خود با بخش خصوصی نهایت دقت را داشته باشیم .
جهانگیری گفت: خارجی ها نیز برای سرمایه گذاری در کشور به رفتار ما دولتی ها با بخش خصوصی خود مان نگاه می کنند که اگر رفتار ما با آنها مناسب بود آنها نیز ترغیب به سرمایه گذاری می شوند.
بی اعتنایی دنیا به حرف های رئیس جمهور امریکا بی سابقه است
معاون اول رئیس جمهور گفت: در تاریخ کمتر پیدا می شود که رئیس جمهور آمریکا با کشوری مثل ایران اینطور حرف بزند و دنیا هم بی اعتنایی کند.
اسحاق جهانگیری در ادامه سخنانش در مراسم روز ملی صادرات افزود: این امر در تاریخ کشورمان بی سابقه و در دنیا نیز کم سابقه است.
وی تصریح کرد : بعد از برجام و اجرای توافق اقدام مشترک ، فضای بین المللی برای کار با ایران بسیار مثبت شده است زیرا دنیا می داند ایران جای مهمی بوده و کشورمان سیاست های خوبی را در پیش گرفته است.
جهانگیری با بیان اینکه آمریکا، آفریقا، اروپا و آسیا می خوهند با ایران کار کنند ، افزود : شما صادرکنندگان باید از این فرصت برای کار کردن با دنیا استفاده کنید.
وی با بیان اینکه می دانید در این راه مانع نیز وجود دارد ، افزود: هنر آن است که با اینگونه موانع کار را پیش ببریم.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب که ما می خواهیم با تمام دنیا به استثنای یکی دو کشور روابط خود را گسترش دهیم ، گفت: آمریکایی ها خودشان را از اقتصاد ایران محروم کرده اند و ما هیچ وقت به آمریکایی ها نگفته ایم که به اقتصاد ایران نیایید و کار نکنید.
وی افزود : این سیاستمداران آمریکایی هستند که شرکت های آمریکایی را از مزایای ارتباط با ایران محروم کرده اند و الا محدودیت برای این موضوع وجود ندارد.
دیپلماسی اقتصادی مهم ترین سیاست دولت است
معاون اول رئیس جمهور گفت: دیپلماسی اقتصادی جزء مهم ترین سیاست های دولت است.
جهانگیری در ادامه سخنانش تصریح کرد: وزارت خارجه درصدد تغییر ساختار و تشکیلات خود است تا در مرکز این سیاست ها ، دیپلماسی اقتصادی قرار بگیرد و معاونت ها را طوری تعیین می کند که معاونت اقتصادی در وزارت خارجه موضوع اصلی شود.
وی با تاکید بر اینکه باید سفارتخانه های ایران در کشورهای دیگر حامی صادرکنندگان باشند ، افزود : سفیری موفق تر است که به صادرکننده ایرانی بهتر خدمت رسانی کند.
جهانگیری گفت : به مدیران سراسر کشور از وزیر تا استاندار و سفیر تصریح می کنیم که از بخش خصوصی حمایت کنند.
وی با بیان اینکه ثبات اقتصادی مهم ترین پیش نیاز فعالیت اقتصادی است ، گفت : اصرار داریم شاخص های اقتصادی مهم و تعیین کننده برای فعالان اقتصادی به طور شفاف بیان شود.
وی با بیان اینکه به طور میانگین سالانه ۴۵ تا ۵۰ میلیارد دلار از فروش نفت و تقریبا ۴۵ تا ۵۰ میلیارد دلار از صادرات غیرنفتی ارز نصیب کشور می شود ، گفت : در بخش عرضه ارز در سال توانایی ۱۰۰ میلیارد دلاری داریم و اگر واردات کالایی ما ۵۰ میلیارد دلار فرض شود ، تراز ما مثبت است.
وی تصریح کرد : حدود ۲۰ تا ۳۰ میلیارد دلار در محاسبات تراز مثبت تجاری داریم.
جهانگیری نتیجه گیری کرد: دلیلی نداریم که بگذاریم تلاطم در نرخ ارز به وجود بیاید و صادرکنندگان نگران شوند.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه در بازار هیچ تلاطمی وجود ندارد ، گفت: نرخ تغییرات ارز قابل قبول است و تغییراتی نیست که شما صادرکنندگان را با شوک اقتصادی مواجه کند.
اصرار داریم در مبادلات بین المللی بجای دلار از ارزهای دیگر استفاده کنیم
معاون اول رئیس جمهور گفت: در مرحله فعلی اصرار داریم در مراودات بین المللی بجای دلار از ارزهای رسمی دیگر مثل یورو استفاده کنیم.
اسحاق جهانگیری در ادامه سخنانش در مراسم روز ملی صادرات افزود: برای این کار بدنبال آن هستیم که با کشورهای هدف به تفاهم برسیم که با پول ملی کار کنیم.
وی افزود: در سفر اخیرم به ترکیه ، روسای بانکهای مرکزی دو کشور به توافق رسیدند که در مراودات خود از پول ملی دو کشور استفاده کنند.
وی گفت: اگر بتوانیم با کشورهای دیگر مانند چین، روسیه و کشورهای همسایه نیز این کار را انجام دهیم منافع صادرکننده و واردکننده ایرانی فراهم می شود و ما حتما این مسیر را دنبال خواهیم کرد.
جهانگیری با اشاره به سخنان اردوغان برای در اختیار گذاشتن تجربه ترکیه در امر گردشگری گفت: سالی یک میلیون و نهصد هزار گردشگر ایرانی به ترکیه سفر می کنند و در مقابل چهارصدهزار نفر از آن کشور به ایران می آیند که ما می توانیم از تجربیات ترکیه برای جذب بیشتر گردشگر و جذب درآمدهای ارزی آن استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه بسته حمایتی صادرکنندگان در سال ۹۶ در ستاد اقتصاد مقاومتی تصویب شد گفت: به غیر از جوایز مادی ، موارد دیگر مانند تسهیلات غیر مالی و غیر مادی برای صادرکنندگان پیش بینی خواهد شد.
وی گفت: بعنوان مثال چرا فقط مقام های دولتی از پاویون فرودگاه برای خروج از کشور استفاده کنند و این تسهیلات می تواند در اختیار مثلا صادرکنندگانی که بیش از ۲۰۰ میلیون دلار صادرات دارند نیز در نظر گرفته شود.
وی گفت: همچنین می توان برای صادرکنندگانی که از رقم بخصوصی بیشتر صادر می کنند تسهیلاتی در نظر گرفت که در یک زمان مشخص بتوانند با وزرای مرتبط دیدار کنند و از آنها برای حل مشکلات خود و یا ارائه راهکار در جهت کم کردن موانع صادرات استفاده کنند.
در این مراسم همچنین از صادرکنندگان نمونه کشوری با حضور معاون اول رئیس جمهور و وزیر صنعت ، معدن و تجارت تجلیل شد.