پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : نماینده سازمان ملل در امور مقابله با خشونت جنسی در مناطق درگیر، گفت: قساوت گستردهای علیه زنان و دختران مسلمان روهینجایی از طرف ارتش میانمار سازماندهی و اجرا شده و ممکن است این اقدامات جرایم جنگی، جرایم علیه بشریت و نسل کشی ارزیابی شود.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، پرامیلا پتن، نماینده سازمان ملل در امور مقابله با خشونت جنسی در مناطق درگیر که با قربانیان خشونت جنسی روهینجا در کمپهای بنگلادش دیدار کرده بود، گفت: کاملا با ارزیابی زید رعد الحسین، کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل که تاکید داشت روهینجاییها قربانیان پاکسازی قومی شدهاند موافق است.
او در جریان کنفرانس خبری خود، گفت: استفاده گسترده از خشونت جنسی یک عامل محرک بوده که موجب شد بیش از ۶۲۰ هزار روهینجایی از میانمار فرار کنند. همچنین خشونت جنسی یک ابزار حساب شده برای ایجاد رعب و وحشت و از میان بردن روهینجاییها به عنوان یک گروه است.
دولت میانمار تمام اتهامات وارد شده به ارتش را رد میکند. دولت میانمار همچنین با درخواست این مقام عالی سازمان ملل برای بازدید از ایالت راخین واقع در شمال میانمار مخالفت کرده است. میانمار که اکثر جمعیت آن بودایی هستند روهینجاییها را به عنوان یک گروه قومی قبول ندارد و تاکید میکند که آنها مهاجرانی غیرقانونی از بنگلادش هستند که به کشورشان آمدهاند. میانمار به آنها حق شهروندی نمیدهد و آنها بدون کشور ماندهاند. خشونتهای اخیر ظاهرا پس از حمله گروهی از شبه نظامیان در ۲۵ اوت آغاز شد. پس از آن نیروهای امنیتی میانمار کمپین ویرانگری را علیه روستانشینان روهینجایی آغاز کردند که سازمان ملل و گروههای حقوق بشری آن را کمپینی برای پاکسازی قومی توصیف کردند.
نماینده سازمان ملل در امور مقابله با خشونت جنسی در مناطق درگیر، گفت: حین بازدید از کمپ آوارگان شاهد غم انگیزترین، شک آورترین و وحشتناکترین نوع سوء رفتارهای عامدانه علیه این جامعه مسلمانان روهینجا بوده است.