arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۸۶۴۹۸
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۱۵ - ۱۳ دی ۱۳۹۶

الشرق الاوسط: بغداد و اربیل قصد تشکیل کمیته‌ای ۷ نفره برای حل اختلافات را دارند

یک منبع آگاه در ائتلاف ملی (شیعیان) از احتمال دستیابی به راه حلی برای بحران میان بغداد و اربیل در آینده‌ای نزدیک به ویژه پس از انعطاف‌ پذیری که دو طرف اخیراً نشان داده‌اند، خبر داد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

الشرق الاوسط: بغداد و اربیل قصد تشکیل کمیته‌ای ۷ نفره برای حل اختلافات را دارند

یک منبع آگاه در ائتلاف ملی (شیعیان) از احتمال دستیابی به راه حلی برای بحران میان بغداد و اربیل در آینده‌ای نزدیک به ویژه پس از انعطاف‌ پذیری که دو طرف اخیراً نشان داده‌اند، خبر داد.

به گزارش ایسنا، این منبع که نخواست نامش فاش شود، در مصاحبه با الشرق الاوسط گفت، دو طرف قصد دارند کمیته‌ای هفت نفره تشکیل دهند که پنج تن از بغداد و دو تن دیگر کرد هستند. ماموریت این کمیته بازنگری در تمامی پرونده‌های مورد اختلاف میان دو طرف است.

وی تصریح کرد: کمیته پرونده‌های سیاسی، اقتصادی و مسائل مرزها و فرودگاه‌ها را به صورت دقیق مورد بررسی قرار خواهد داد و من پیش‌بینی می‌کنم که فعالیت این کمیته در آینده‌ای نزدیک برای حل بحران میان بغداد و اربیل نتیجه بدهد.

این در حالی است که اظهارات ضد و نقیضی در مورد موافقت اربیل با تحویل گذرگاه‌های زمینی و فرودگاه‌ها و گمرک‌ها به دولت فدرال مطرح شده است. این‌ها خواسته‌هایی است که حیدر العبادی، نخست وزیر عراق آنها را به عنوان شروطی جهت مذاکره با اربیل مطرح کرده است.

احسان الشمری، فرد نزدیک به دولت العبادی و رئیس مرکز اندیشه سیاسی در پیامی در فیسبوک نوشته بود: آنچه در دوره اخیر رخ داد و همچنین تنش‌های داخلی و بحران پرداخت حقوق‌ها باعث شد که اقلیم کردستان چندین تصمیم از جمله تحویل مرزهای بین‌المللی با ترکیه و ایران به دولت عراق و تشکیل کمیته عالی سازمان‌دهی فعالیت گذرگاه‌های زمینی، گمرک‌ها و فرودگاه‌ها را اتخاذ کند.

وی فاش کرد که این کمیته دستورالعمل‌هایی را براساس قانون اساسی عراق و اختیارات دولت فدرال تدوین کرده و منتظر تیم فنی اقلیم کردستان است.

با وجود اینکه دولت العبادی بیانیه‌ای را در تکذیب یا رد اظهارات احسان الشمری منتشر نکرده است اما برخی از منابع از سخنگوی دولت اقلیم کردستان نقل کردند که وی موافقت اقلیم کردستان با تحویل گذرگاه‌های مرزی به بغداد را تکذیب کرد.

سفین دزیی، سخنگوی دولت اقلیم کردستان در گفت‌وگوهایی مطبوعاتی این مساله را تکذیب کرد، اما گفت: صحبت‌هایی در مورد اداره مشترک آنها مطرح است.

سخنگوی دولت اقلیم کردستان گفت: دولت اقلیم کردستان از هر گام مثبتی برای پایان دادن به مشکلات حل نشده میان اقلیم کردستان و دولت فدرال براساس قانون اساسی استقبال می‌کند.

وی افزود: گام‌هایی که اخیرا بغداد برداشت اقلیم کردستان از آنها به عنوان نوعی حسن نیت تعبیر کرده است.

در همین حال، ریناس جانو، سخنگوی حزب دموکرات کردستان امکان دستیابی بغداد و اربیل به راه حلی قریب الوقوع برای بحران را بعید ندانست.

وی در مصاحبه با الشرق الاوسط گفت: اقلیم کردستان تمایل خود را برای تسهیل در تمامی سطوح از جمله تحویل گذرگاه‌های مرزی اعلام کرده است، اما به این شرط که این مساله به روش غیرنظامی انجام بگیرد.

با وجود ضد و نقیض بودن اظهارات مسؤولان در بغداد و اربیل اما بیشتر تحرکات و شاخص‌هایی که ظرف روزهای اخیر رخ داده نشان می‌دهند که دو طرف برای دستیابی به راه حلی درخصوص بحران انعطاف نشان داده‌اند.

از سوی دیگر، امین بکر، نائب رئیس فراکسیون پارلمان "تغییر" به دولت‌های بغداد و اربیل نسبت به هرگونه توافق‌های جانبی یا مذاکرات محرمانه‌ای "که به نفع طرف‌های سیاسی و به ضرر کردها باشد"، هشدار داد.

امین بکر خاطرنشان کرد: اظهاراتی در رسانه‌ها مبنی بر مذاکرات محرمانه و غیرعلنی میان بغداد و اربیل مطرح شده و اینکه ممکن است دولت اقلیم کردستان امتیازدهی‌هایی کند و در مقابل دستاوردهای سیاسی برای حزب دموکرات کردستان رقم بخورد و این مساله‌ای است که اگر رخ دهد ما به هیچ وجه آن را نخواهیم پذیرفت.

وی افزود: مدیریت گذرگاه‌های مرزی یا فرودگاه‌ها یا حل و فصل مناطق مورد مناقشه باید براساس منافع مردم عراق با تمامی اقشار و نه از طریق سیاست طرف پیروز و طرف شکست خورده باشد.

برچسب ها: اربیل ، بغداد
نظرات بینندگان