arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۸۸۵۱۰
تاریخ انتشار: ۴۴ : ۱۱ - ۲۶ دی ۱۳۹۶
وزیر ارشاد:

هیچ اشکالی بر حضور نوازندگان زن روی صحنه وجود ندارد / همه استان‌ها باید تابع این رویه باشند / موارد خلاف دستورالعمل را پیگیری می‌کنیم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در جشنواره ها به درآمدزایی به عنوان یک موضوع کمک کننده نگاه می کنیم؛ اینکه بتوانیم فضای فرهنگ و هنر را با اقتصاد عجین کنیم به طوری که بین هزینه و درآمد نسبتی برقرار شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

اشکالی بر حضور نوازندگان زن روی صحنه وجود ندارد / همه استان‌ها باید تابع این رویه باشند / موارد خلاف دستورالعمل را پیگیری می‌کنیم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در جشنواره ها به درآمدزایی به عنوان یک موضوع کمک کننده نگاه می کنیم؛ اینکه بتوانیم فضای فرهنگ و هنر را با اقتصاد عجین کنیم به طوری که بین هزینه و درآمد نسبتی برقرار شود.

به گزارش «انتخاب»، سید عباس صالحی در حاشیه شب ششم جشنواره موسیقی فجر و پس از اجرای ارکستر ملی ایران در جمع خبرنگاران حاضر شد و به برخی از سوالات آنان پاسخ داد.

جشنواره های هنری فجر باید درآمدزایی هم بکنند

صالحی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که مدیران جشنواره های هنری فجر طی سالیان اخیر همواره دلیل ضعف ها را کمبود منابع مالی عنوان کردند، آیا تیم جدید وزارت ارشاد تصمیمی برای افزایش بودجه جشنواره ها که طی سالیان اخیر ثابت مانده دارد یا خیر، عنوان کرد: ما در بحث اقتصاد فرهنگ و هنر به ماجرای درآمدزایی به عنوان یک موضوع کمک کننده نگاه می کنیم. اینکه بتوانیم فضای فرهنگ و هنر را بتوانیم با اقتصاد عجین کنیم به طوری که بین هزینه و درآمد نسبتی برقرار شود، در طولانی مدت به نفع فضای فرهنگ و هنر خواهد بود. با این نگاه بودجه جشنواره ها به عنوان بودجه پایه محسوب نشده، بلکه به عنوان بودجه مکمل مورد توجه قرار می گیرد.

وی ادامه داد: طبعا دراین فضا شرایط اقتصادی کشور هم تاثیر خود را دارد اما تلاش دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر این بوده که بتوانیم این منابع را افزایش دهیم. اما اینکه جشنواره صرفا بخواهند به بودجه های حمایتی و مکمل اتکا داشته باشند، بعد از مدتی به هم می ریزند و از درون فرهنگ و هنر را دچار اختلال می کنند، بنابراین به نظر می آید ما باید ترکیب این دو را در کنار هم ببینیم.

هیچ اشکالی بر حضور نوازندگان زن روی صحنه وجود ندارد

سید عباس صالحی در پاسخ به سوالی درباره عدم اجازه حضور نوازندگان ارکستر اصفهان در کنسرت اخیر این گروه در شهر اصفهان و چرایی آن گفت: انچه ما در وزارت ارشاد در این زمینه اصرار داریم این است که باید بر مبنای یک رویه واحد عمل کنیم تا تمام شهرها و استان ها تفاوتی در سلیقه در مقام اجرا نداشته باشند. طبیعتا این دستور العملی است که باید در مرکز تدوین شود و همه استان ها بر اساس همان رویه عمل بکنند. طبعا نباید اتفاقی غیر از چارچوب رویه موجود بیفتد.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه نیز در پاسخ به این سوال که آیا وزارت ارشاد موضوع عدم اجازه حضور نوازندگان زن در شهر اصفهان را پیگیری و دستوراتی در این زمینه خواهد داد یا خیر نیز عنوان کرد: حتما موردی که خلاف رویه معمول و دستورالعمل عمومی باشد، وزارت ارشاد پیگیری می کند. هیچ ایراد و اشکالی بر حضور نوازندگان خانم روی صحنه وجود ندارد و همه استان ها باید تابع این رویه باشند.

مدیر بعدی جشنواره موسیقی پس از نهایی شدن آیین نامه اعلام می شود

صالحی در ادامه درباره شائبه اختلافش با حمیدرضا نوربخش رییس سه دوره اخیر جشنواره موسیقی فجر نیز گفت: اتفاقا در این روزها بنده دیدارهایی با آقای نوربخش داشتم و پیرامون مسائل مختلف جشنواره موسیقی فجر باهم به گفتگو نشسته ایم.

وی درباره تعیین مدیر بعدی جشنواره موسیقی نیز گفت: با توجه به اهمیت موضوع من با آقای حسینی (معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) طی روزهای گذشته جلساتی را درباره اجرای آیین نامه ای قابل اتکا در جشنواره موسیقی فجر برای سال های متمادی برگزار کردیم. اتفاقا بر این اساس قرار است کمیته مشترکی از استادانی که مجموعه حداکثری از حوزه موسیقی را پوشش می دهند آیین نامه جشنواره موسیقی را نهایی می کنند.

وزیر ارشاد بیان کرد: کارهای اولیه مربوط به تدوین آیین نامه جشنواره موسیقی فجر انجام گرفته و ایشان دراین حوزه جلسات مختلفی را با مجموعه های مختلف برگزار کردند. وقتی ما به سمت نهایی شدن آیین نامه جشنواره برویم به طور حتم متناسب با آیین نامه مدیر جشنواره موسیقی فجر نیز تعریف می شود تا بتواند نظر حداکثری جامعه موسیقی را پوشش دهد.

«جایزه باربد» اتفاق خوبی بود

وی در ارزیابی سه دوره قبلی جشنواره موسیقی فجر عنوان کرد: هر مجموعه ای را با ویژگی های ایجابی و بعضا انتقادهایی می توان ارزیابی کرد، اما با توجه به مدت حضورم در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چه به عنوان معاون فرهنگی و چه در سمت فعلی من شاهد اجرایی شدن چند اتفاق بودم که می توان روی آن حساب کرد. به عنوان نمونه ورود «جایزه باربد» در جریان فضای موسیقی توانست فرصتی را برای داوری محصولات سالانه موسیقی به وجود آورد و به اعتقاد من مسیر رو به جلویی است. از سوی دیگر اینکه جشنواره موسیقی فجر در این سالها رفته رفته به جشنواره جشنواره های موسیقی تبدیل می شود و اینکه بتوانیم معیار پیشروی یک ساله تولید موسیقی در کشور را در معرض داوری قرار دهیم اتفاقات مثبتی است که می توانیم درباره این جشنواره به آنها اشاره کنیم.

صالحی با بیان اینکه طبیعتا در حوزه معیارهای جشنواره ای همواره حرف و حدیث های همیشگی وجود دارد، عنوان کرد: اینکه در یک فرآیند جشنواره ای تمام تولیدات موسیقایی در فرآیندی قابل داوری قرار بگیرد، اتفاق خوبی در جشنواره های موسیقی فجر سال های اخیر بود که همان گونه که گفتم تحت عنوان «جایزه باربد» به جامعه موسیقی و مخاطبان معرفی شد. ما در حوزه موسیقی نواحی نیز شاهد اتفاقات خوبی در جشنواره موسیقی فجر بوده ایم.

برچسب ها: صالحی ، ارشاد ، نوازنده زن
نظرات بینندگان