پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : نماینده مردم اهواز در مجلس با اشاره به اثرات مخرب ریزگردها در حوزه اقتصادی، بهداشتی و خدمات رسانی، بر ضرورت از بین بردن منشاء خارجی ریزگردها با استفاده از روابط حسنه ایران با کشورهایی مثل افغانستان، عراق و ترکیه تاکید کرد و گفت که ترکیه با ایجاد سد سازی و انتقال آب یکی از عوامل تاثیرگذار در بحران ریزگردها را تشکیل می دهد.
علی ساری در گفتوگو با ایسنا، درباره تاثیر مخرب ریزگردها بر منطقه گفت: مهمترین تاثیر ریزگردها بر روی سلامتی تمام مردم خوزستان است، این ذرات با نفوذ به داخل خانهها امکان زندگی را از مردم سلب می کند. از بعد اقتصادی به سیستم بازار واردات لطمه میزند و آنها را به تعطیلی میکشاند و چرخه حرکت اقتصادی را مختل میکند و همین طور با تاثیر گذاشتن بر سیستم کشاورزی باعث می شود اکوسیستم منطقه آسیب های فراوانی را متحمل شود.
وی ادامه داد: تاثیرات اجتماعی این پدیده بر زندگی مردم این مناطق بسیار تاثیرگذار است و باعث کاهش مشارکتهای مردمی میشود. مردم در مناطق مختلف شهر با نشان دادن ماسکهایشان بر روی صورت این سوال را میپرسند که تا کی این وضعیت برای مردم در خوزستان ادامه دارد؟ ریزگردها با نشستن بر روی حوزههای آب در منطقه که حتی سیستمهای تصفیه درستی ندارند و به صورت ابتدایی اداره می شوند، برای سلامت مردم مخرب هستند.
این نماینده مجلس همچنین گفت: تحقیقات مربوط به پژوهشکدههای کشاورزی گواه بر این است که کیفیت آب در این مناطق مورد تهدید قرار می گیرد و موجب بیمارهای خطرناک برای افراد جامعه می شود. در روزهایی که ریزگردها به منطقه وارد می شود کل خدمات سازمانی را تحت تاثیر خود قرار میدهد و برای مثال در بهمن ماه گذشته صنعت برق، آب، خدمات بیمارستانی و خدمات اجتماعی را به تعطیلی کامل کشاند.
ساری درباره کانون ریزگردها نیز خاطرنشان کرد: دو منشاء داخلی و خارجی باعث ایجاد این معضل در کشور ما هستند در بحث داخلی روزهای بحرانی ما در شرق و جنوب شرق اهواز قرار دارد، تالابهای شادگان و هورالعظیم و شریفیه نقش مهمی دارند. در حوزه کشورهای خارجی ما با کشورهای ترکیه، عراق و افغانستان مواجه هستیم. در غرب ایران کشور ترکیه با ایجاد سد سازی و انتقال آب در این منطقه یکی از عوامل تاثیرگذار این بحران را تشکیل می دهد.
نماینده مردم اهواز در مجلس درباره نقش دیپلماسی کشور در بحران ریزگردها تصریح کرد: عدهای از دوستانی که درباره مسئله ریزگردها اظهارنظر میکنند، چشم خود را بر روی واقعیتها میبندند و اگر عادلانه نگاه کنیم خواهیم دید که اگر این منطقه از بین برود کل ایران از بعد امنیت ملی مورد تهدید قرار میگیرد. ما باید در حوزه دیپلماسی خارجی ورود جدی و فعالی داشته باشیم. در شرایطی که منطقه نیازمند آرامش و ثبات است ما نیز نباید این بحران ملی کشور را نادیده بگیریم.
وی تاکید کرد: باید با استفاده از روابط حسنهای که با کشورهایی مثل افغانستان، عراق و ترکیه داریم منشاء خارجی این ریزگردها را از بین ببریم. غفلت در این حوزه جایز نیست و مسئولان باید درباره اقدامات و کارهای خود و مذاکراتی که انجام می دادهاند، توضیح دهند.
ساری در پایان یادآور شد: مسئولان در حوزه آبی کشور باید در سیاست گذاریهای خود تجدید نظر نمایند، آنها با انتقال آب از مناطقی که درگیر تنشهای آبی هستند نابودی این مناطق را رقم میزنند و تبعات زیست محیطی فراوانی را برای مردم به وجود میآورند.