به گزارش ایرنا، سید حسن قاضی زاده هاشمی شامگاه یکشنبه در همایش «یاوران سلامت» در سالن مرکزی همایش های دانشگاه علوم پزشکی تهران، برخی گرفتاری ها درنقاط دیگر دنیا نیز وجود دارد البته ناکارآمدی در برخی نقاط دنیا کمتر است؛ درعین حال داد نمی زنند و مردم را نگران نمی کنند و یاس و ناامیدی در جامعه پمپاژ نمی کنند.
وی اضافه کرد: حتی اگر مدینه فاضله و جامعه عاری از مشکل هم درست شود باز هم فرصت برای نیکوکاری هست و افراد هنرمند کسانی هستند که بتوانند فرصت های کمک و خیرخواهی را خلق کرده و با انجام اینگونه اقدامات، روح خود را آرام کنند.
هاشمی خاطرنشان کرد: از دوران انقلاب چهل سال گذشته و زحمات بسیاری کشیده شده اما شاهد صحنه هایی هستیم که شایسته نیست؛ کودکانی که تا کمر در سطل زباله خم می شوند و یا بچه هایی که در اطراف تهران در کوره پزخانه های آجرپزی کار می کنند، خودمان را مقصر می دانیم و باید توبه کنیم.
**اوج توفیق انسان، اقدامات خیرخواهانه و کمک به دیگران است
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیاز امروز جامعه ایرانی را مشارکت در اقدامات داوطلبانه و خیرخواهانه دانست وگفت: اوج توفیق انسان، اقدامات خیرخواهانه و کمک به دیگران است.
وی اظهار کرد: حساب خیرین و نیکوکاران از بقیه جداست زیرا آنها با انجام اینگونه فعالیت ها سعی دارند به دیگران احسان کنند.
هاشمی با بیان اینکه میزان کمک مهم نیست و کمیت در انجام عمل خیر معنا ندارد،گفت: مهم اخلاص و خمیرمایه ای است که در پس آن نهفته است و گاهی حتی یک نگاه محبت آمیز و دستگیری از یک ناتوان ارزشمند است.
وی ادامه داد: در کشور ما امثال گروه های داوطلبانه ، خیرین و نیکوکاران بسیار هستند و در عین حال کاش جوان ترها زمان انقلاب بودند و می دیدند که چقدر آن روزها دل ها به هم نزدیک و مردم مهربان بودند، عاشقانه به یکدیگر کمک می کردند؛ از اعتصاب بخش صنعت نفت تا کسانی که در مصرف نفت صرفه جویی می کردند که گرما بخش خانه دیگری باشند.
وزیر بهداشت به دوران انقلاب و فعالیت های جهادی اشاره کرد و گفت: در ابتدای انقلاب، با گروهی از جوانان به صورت داوطلبانه توانستیم با جمع آوری مبلغ 10 هزار تومان به روستایی آبرسانی کنیم و اینگونه فعالیت ها منحصر به ما نبود و مردم بسیاری در اینگونه اقدامات مشارکت داشتند این جریان بعدها به جهادسازندگی تبدیل شد که چهره کشور را از نظر محرومیت بسیار تغییر داد.
هاشمی اضافه کرد: اوج فعالیت های نیکوکارانه و خیرخواهانه در دوران دفاع مقدس تجربه شد و همه آحاد ملت به مشارکت آمدند؛ پیرزنی که حتی اگر هیچ نداشت، در بسته بندی و فراهم آوردن وسایل مورد نیاز برای ارسال به جبهه مشارکت داشت و فرزندان خود را به نبرد فرستاده بود .
وی به فعالیت یکی از گروه های داوطلبانه اشاره کرد و افزود: امشب از زوج نیکوکاری تقدیر شد که در کانادا تحصیل کرده اند اما در اطراف خاش عاشقانه و صادقانه مشغول خدمت هستند و عملی ارزشمندتر از این نیست چراکه دستگیری از افراد با هفتاد سال عبادت برابری می کند.
هاشمی یادآور شد: هنر داوطلبان، بسیجیان و جهادگران این است که بتوانند دیگران را برای انجام امورخیر واقدامات نیکوکارانه تشویق کنند و آنها را به مشارکت بطلبند.
وی یکی از اقدام های موثر در ترویج و توسعه فعالیت های خیرخواهانه را تربیت والدین دانست و افزود: اگر می خواهید نسل آتی هم در مسیر خیرخواهانه قرار گیرند باید از هم اکنون شروع کنید زیرا خانواده ها نقش زیادی در این روند دارند.
به گزارش ایرنا، گردهمایی ملی گروه های داوطلب حوزه سلامت با عنوان«یاوران سلامت» با حضور وزیر بهداشت، معاون اجتماعی وزیر بهداشت، رئیس کمیته امداد، جمعی از مدیران وزارت بهداشت، پزشکان، استادان حوزه سلامت و گروه های داوطلب در رشته های مختلف از جمله پزشکی، دندانپزشکی، پرستاری، مامایی، توانبخشی، سلامت روان و پایش و غربالگری سلامت در سالن مرکزی همایش های دانشگاه علوم پزشکی تهران، برگزار شد.
حاضران در این همایش، با تکمیل فرم ثبت نام، در راستای اعتلای سنت نذر در بین اقشار مختلف جامعه و استفاده مطلوب از توانمندی های خیرین و نیکوکاران در عرصه های مختلف حوزه سلامت، با کمپین «میخواهم در نذر سلامت شرکت کنم» همراه شدند.
پرفسور منوچهر دوایی نیز در این همایش به صورت آنلاین، در جمع حاضران در سامانه یاس به نشانی www.yas190.ir ثبت نام کرد همچنین از 10 گروه داوطلبانه خیر در حوزه سلامت تقدیر شد.