پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه «مصر نقش کلیدی در فلسطین و غزه دارد» گفت: فلسطینی ها باید به دنبال ایجاد تشکیل کشور مستقل فلسطینی باشند، اگر این مساله را به تاخیر بیاندازند باز هم اسرائیل موقعیت خود در کرانه باختری را تقویت میکند و شرایط برای تشکیل یک کشور مستقل سختتر میشود.
قاسم محبعلی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه «گروههای فلسطینی باید با یکدیگر مسائلشان را حل و فصل کنند»، گفت: اگر گروههای فلسطینی بتوانند اختلافاتشان را حل و فصل کرده، جبهه واحدی تشکیل دهند و بدون مداخله قدرتهای خارجی تصمیم بگیرند و به این نتیجه برسند که کشور فلسطین را بدون اراده طرف مقابل و خواست اسرائیلیها تشکیل دهند، وارد فضای جدیدی شده و یک روند جدیدی را اتخاذ میکنند.
وی تصریح کرد: تاکنون چنین ارادهای بین فلسطینیها وجود نداشته و آنها سعی میکردند که با هماهنگی دولتهای عربی و موافقت آمریکا یا جامعه بینالمللی به یک نتیجهای برسند و به همین پیشرفتشان خیلی کند بوده و حداکثر چیزی که بدست آوردند دولت خودگردان، غزه و برخی از مناطق مانند کرانه باختری بوده است.
این تحلیلگر مسائل منطقه با بیان اینکه «فلسطینیها و حامیان آنها باید به سراغ تشکیل کشور مستقل فلسطینی بروند و آن را به عنوان یک کشور مستقل بشناسند»، گفت: سپس میتوانند با استفاده از آن بر طرف مقابل خودشان فشار آورده و امتیازات بیشتری بگیرند اما تا وقتی که یک موجودیت حقوقی مستقل فلسطینی شکل نگرفته طبیعتا دست اسرائیل و آمریکا برای اعمال فشار بر مردم فلسطین باز است.
مدیر کل پیشین خاورمیانه وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: اگر سالها قبل این کار را انجام داده بودند، الان خیلی جلوتر بودند، اما اگر باز به تاخیر بیاندازند باز هم اسرائیل بتدریج موقعیت خود را در کرانه باختری تقویت میکند و شرایط برای تشکیل کشور مستقل فلسطینی سختتر میشود.
محبعلی همچنین درباره نقش مصر در آشتی میان گروههای فلسطینی اظهار کرد: مصر نقش کلیدی در مساله فلسطین وغزه دارد، در واقع تنها راه ارتباطی غزه با دنیای خارج از طریق مصر انجام میشود.
وی افزود: بنابراین مصر نقش حیاتی برای فلسطینیها دارد، در هر حال مصر یک بازیگر است و بازی خودش را دارد و منافع ملی خودش را دنبال میکند.
این تحلیلگر مسائل منطقه همچنین درباره خبری مبنی بر این که محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین احتمالا استعفا خواهد داد، گفت: این مساله ممکن است تاکتیکی از سوی محمود عباس باشد تا از یک طرف فلسطینیها را تحت فشار قرار دهد و از سوی دیگر به طرف آمریکایی و اسرائیلی بگوید که با کنار رفتن وی ممکن است فرد تندروتری سر کار بیاید و هزینههایشان افزایش یابد که از این طریق بتواند با چانه زنی امتیاز بگیرد.