arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۰۱۲۹۱
تاریخ انتشار: ۴۸ : ۲۰ - ۱۰ فروردين ۱۳۹۷

رهاسازی زباله گردشگران چه بلایی بر سر دریای خزر آورده است؟

رییس مجمع نمایندگان مازندران رهاسازی زباله و پسماند از سوی گردشگران را مهمترین آسیب دریای خزر دانست و گفت: دریا متولی ندارد و برای کنترل معضلات زیست محیطی باید معاونت امور دریا راه اندازی شود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

عبدالله رضیان با انتقاد از اینکه آلودگی دریای خزر مانند سابق است و هیچ اقدامی برای مدیریت آن نشده است، گفت: در این رابطه جلساتی با استاندار مازندران برگزار شد و وی را مکلف کردیم تمهیدات لازم را برای کنترل و مدیریت آلودگی با هماهنگی دستگاه های ذی ربط مانند محیط زیست و متولی دریا انجام دهد.

به گزارش خانه ملت،نماینده مردم قائم شهر، سوادکوه و جویبار در مجلس شورای اسلامی، افزود: طی هفته های پایانی سال گذشته در نشستی با استاندار تقاضا کردیم متولی معین و خاصی برای دریا تعیین شود زیرا در حال حاضر دریا متولی مشخصی ندارد.

وی ادامه داد: در این رابطه نیاز است برای محیط زیست، صنعت دریایی و گردشگری متولی مشخصی تعیین شود از این رو مقرر شده استاندار سازمان توسعه دریا را راه اندازی کند بنابراین ایجاد معاونتی را به وزارت کشور پیشنهاد دادندکه در چارت استانداری تعریف شود.

این نماینده مردم در مجلس دهم، یادآور شد: به طور قطع اگر معاونت امور دریا در استان های شمالی به ویژه مازندران ایجاد شود برای امورات دریا پاسخگویی وجود دارد و از سویی مدیریت دستگاه های مربوطه و مهمتر از این کنترل آلودگی و بهبود وضعیت محیط زیست دریا را به دنبال دارد.

رضیان با انتقاد از اینکه برداشت بی رویه و آلودگی نسل آبزیان دریای خزر را در معرض تهدید قرار داده است، گفت: مهمترین ذخیره دریای خزر ماهیان خاویاری بوده که متاسفانه به دلیل برداشت های بی رویه وغیرمجاز و همچنین بی توجهی نسبت به بازسازی ذخایر توسط ایران و کشورهای حاشیه دریای خزر نسل ماهیان این گونه آبزیان در معرض انقراض قرار دارد.

نماینده مردم قائم شهر، سوادکوه و جویبار در مجلس شورای اسلامی، افزود: هر چند سازمان شیلات اعلام کرده که سالی 2 میلیون بچه ماهی خاویاری را در دریا رهاسازی کرده ایم اما متاسفانه این آمارها درست نبوده و همین آمارهای نادرست باعث شده که ذخایر به طور تقریبی از بین رفته و در حال حاضر از خاویار دریای خزر چیزی باقی نماند و در واقع تعداد ماهیان خاویاری بسیار محدود واندک است.

وی با انتقاد از اینکه آلودگی دریای خزر نسل وحیات فک خزری را با تهدید مواجه کرده است، تصریح کرد: فک هایی که در کناره های دریا شنا می کنند بیشتر در معرض آلودگی های حاشیه و سواحل قرار دارند بنابراین آلودگی ها باعث شده نسل فک خزر در خطر انقراض قرار گیرد.

نماینده مردم قائم شهر، سوادکوه و جویبار در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه ورود فاضلاب به دریای خزر تا حدود زیادی مدیریت شده است، گفت: فاضلاب های صنعتی به شدت کنترل می شود؛ یکی از مهمترین آسیب های دریای خزر رهاسازی زباله و پسماند از سوی گردشگران است در این رابطه نمی توان تمامی تقصیرها را بر گردن گردشگر انداخت زیرا در کنار کنار سواحل امکاناتی برای جمع آوری زباله به درستی فراهم نشده البته نیاز است در این رابطه فرهنگ سازی مناسبی صورت گیرد.

رییس مجمع نمایندگان استان مازندران با بیان اینکه کشورهای حاشیه دریای خزر نقش موثری در آلودگی دریای خزر دارند، گفت: نشست هایی را سران کشورهای حاشیه دریای خزر داشته اند و موارد مطروحه در این نشست ها بیشتر در رابطه با حریم سرزمینی بوده و به موضوعات زیست محیطی پرداخته نشده است در این رابطه می طلبد این کشورها با پیگیری مشکلات زیست محیطی دریا در قالب توافق چندجانبه مقرراتی را برای جلوگیری از آلودگی دریا وضع کنند.

برچسب ها: دریای خزر
نظرات بینندگان