رئیس جمهور با اشاره به روابط روبه گسترش ایران و ترکیه در بخش های مختلف بر ضرورت توسعه، تقویت و تحکیم همه جانبه مناسبات دوجانبه، منطقه ای و بین المللی تهران-آنکارا تاکید کرد.
رئیس جمهور افزود: توسعه و تقویت همکاریهای منطقه ای ایران و ترکیه در زمینه های مختلف از جمله گسترش امنیت، آرامش و ثبات در کشورهای منطقه بویژه یمن، حفظ تمامیت ارضی کشورها و جلوگیری از تغییر مرزهای جغرافیایی، مقابله با دخالتهای فرامنطقه ای در امور داخلی کشورهای منطقه و مبارزه همه جانبه با تروریسم بسیار مهم و تاثیرگذار خواهد بود.
روحانی با اشاره به ضرورت تلاش مشترک همه کشورهای اسلامی منطقه بویژه ایران وترکیه در راستای حل وفصل موضوع فلسطین، گفت: مردم مظلوم فلسطین حق دارند تا اعلام کنند که می خواهند به سرزمین خود بازگردند، اما توسط رژیم صهیونیستی به خاک و خون کشیده می شوند.
رئیس جمهور اظهار داشت: ایران و ترکیه باید مناسبات و همکاری های خود را در بخش های مختلف از جمله همکاری های مرزی، مبارزه با جرائم سازمان یافته، محیط زیست، گردشگری، مبارزه با مواد مخدر و همکاری های کمرگی و ترانزیت و روابط بانکی، انرژی واستفاده از پول ملی در مناسبات تجاری بیش ار پیش ارتقاء داده و کمیسیون مشترک روابط راهبردی دوکشور در این راستا تلاش کنند.
روحانی با اشاره به اینکه توسعه روابط بانکی موجب رونق در مناسبات و همکاری های تجاری و اقتصادی تهران-آنکارا خواهد شد، خاطرنشان کرد: توسعه روابط با ترکیه به عنوان کشور دوست، همسایه و مسلمان برای ایران حائز اهمیت است.
رئیس جمهور ادامه داد: امروز فرصت ها و ظرفیت های گسترده سرمایه گذاری در ایران فراهم است که فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران ترکیه هم می توانند در آن حضور داشته و فعالیت کنند.
اردوغان از انعقاد موافقتنامه تجارت ترجیحی میان ایران و ترکیه خبر داد
«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهورترکیه نیز در این دیدار با تقدیر از حضور ایران در اجلاس آنکارا، گفت: اهتمام و تلاش ایران در برگزاری هرچه بهتر این اجلاس نشان دهنده علاقه و جدیت دو کشور در توسعه همکاریهای منطقه ای است.
اردوغان با اشاره به ضرورت تلاش در راستای توسعه همه جانبه مناسبات و همکاریهای ایران و ترکیه در بخش های مختلف، اظهار داشت: شورای عالی همکاریهای راهبردی ایران و ترکیه بزودی در ترکیه برگزار خواهد شد.
رئیس جمهور ترکیه همکاری و رایزنیهای ایران و ترکیه در زمینه حل و فصل مسائل منطقه ای بویژه مبارزه با تروریسم و گروه های تروریستی را سازنده و مثبت عنوان کرد و خواستار توسعه و تقویت روابط فی مابین در این راستا شد.
اردوغان با بیان اینکه استفاده از پول ملی در مبادلات تجاری در توسعه روابط اقتصادی و تجاری تهران-آنکارا تاثیر بسزایی دارد، اظهار داشت: در آینده ای نزدیک هیات عالی رتبه از مقامات ترکیه برای انعقاد موافقتنامه تجارت ترجیحی میان ایران و ترکیه به تهران سفر خواهند کرد.
روحانی در دیدار با پوتین: مناسبات ایران و روسیه ادامه پیدا می کند
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه همچنین در دیدار با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور فدراسیون روسیه در آنکارا، با تبریک اعتماد مجدد مردم روسیه و انتخاب مجدد وی به عنوان رئیس جمهور این کشور با رای بالا، گفت: روابط و همکاریهای ایران و روسیه با اراده مصمم دو دولت در سطح خوبی قرار دارد و بیش از پیش گسترش خواهد یافت.
رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت اجرای دقیق توافقات ایران و روسیه در حوزه های اقتصادی، انرژی، حمل و نقل و ترانزیت، اظهار داشت: توسعه و تسهیل هرچه بیشتر مناسبات بانکی رفت و آمد برای تجار و مردم دو کشور، تحرک بیشتری به روابط اقتصادی و تجاری تهران- مسکو میبخشد.
روحانی افزود: روابط تجاری و مبادلات با استفاده از پول ملی، دو کشور را در رسیدن به اهداف مورد نظر در مناسبات و همکاریها نزدیک تر خواهد کرد.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه همکاری های ایران و روسیه در سطح راهبردی ادامه خواهد یافت، تاکید کرد: روابط دوجانبه و چندجانبه ایران و روسیه بویژه در این اجلاس باید در راستای ادامه فرآیند صلح، ثبات و روند سیاسی و تحقق خواست مردم در سوریه ادامه داشته باشد.
روحانی روابط و همکاریهای تهران-مسکو در بخشهای مختلف را مثبت ارزیابی کرد و با اشاره به اینکه رؤسای جمهور دو کشور در طول چهار سال گذشته 12 دیدار با هم داشته اند، گفت: ایران و روسیه در بسیاری از موضوعات منطقهای و بین المللی بویژه در مسئله سوریه دیدگاههای مشترک و همکاریهای مثبت و سازندهای با هم دارند.
رئیس جمهور اجلاس سران ایران، روسیه و ترکیه در سوچی و برگزاری کنفرانس سوری- سوری بدنبال آن را گام مهمی در راستای حل و فصل بحران سوریه عنوان کرد و افزود: امنیت و ثبات در سوریه، بازگشت آوارگان سوری به کشورشان و تلاش برای شکل گیری آینده سوریه با آراء مردم این کشور از اهداف مهم اجلاس آنکارا است.
روحانی با بیان اینکه همه باید نسبت به تعهدات خود در برجام پایبند باشند، تاکید کرد: اگر شرایطی پیش بیاید که نتوانیم از منافع برجام بهرهبرداری کنیم، تصمیم جدیدی اتخاذ خواهیم کرد.
رئیس جمهور با تاکید بر ادامه همکاری های ایران و روسیه در راستای توسعه ثبات و امنیت منطقه ای و بین المللی خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم تا در یمن هرچه سریعتر بمبارانها و کشتار مردم متوقف و نیازهای غذایی و دارویی مردم این کشور با کمک جامعه جهانی تامین شود.
پوتین: روسیه مصمم به سرمایه گذاری در اقتصاد ایران است
«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور فدراسیون روسیه نیز در این دیدار با اشاره به روابط و همکاریهای مثبت و نزدیک ایران و روسیه در زمینه مسائل دوجانبه، منطقه ای و بین المللی بویژه در موضوع سوریه، بر ضرورت گفتگوی دائم و همیشگی مسئولان دو کشور در راستای گسترش مناسبات تهران- مسکو تاکید کرد.
پوتین با اشاره به اینکه روابط ایران و روسیه در سطوح عالی سیاسی، اقتصادی، انرژی و دفاعی ادامه مییابد، گفت: روسیه مصمم به سرمایه گذاری های بیشتر در حوزه های مختلف اقتصادی در ایران است.
رئیس جمهور روسیه خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم با تقویت مبادلات بانکی، از پول ملی دو کشور در مبادلات تجاری استفاده کنیم.
پوتین با تاکید بر پایبندی ایران به تعهدات خود در برجام، اظهار داشت: پایبندی همه طرفها به تعهدات خود در این توافق ضروری بوده و جامعه بین المللی باید از پایداری برجام حمایت کند، چرا که هرگونه ضربه به برجام، خدشه به دیپلماسی در سطح منطقه و جهان است.
رئیس جمهور روسیه تاکید کرد: ایران یک قدرت بزرگ منطقه ای با ملتی هوشمند است و باید جایگاه، حقوق و منافع خود را در سطوح ملی و منطقه ای داشته باشد و سایر کشورها به آن احترام بگذارند.
روسای جمهور ایران و روسیه خواستار حضور بشار اسد در نشست استانبول شده بودند، چرا که تمام جهان، حتی امریکا و عربستان نیز بقای اسد بعنوان رئیس جمهور سوریه را قطعی می دانند. در مقابل، اسد حضور خود در ترکیه را مشروط به تماس اردوغان و دعوت رسمی او از رئیس جمهور سوریه کرده بود.