پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دولت سوئد در طرحی خلاقانه تصمیم گرفته از انرژی گرمایشی مرکز داده های اطلاعات خود برای گرم کردن هزاران خانه استفاده کند.
به گزارش سرویس آی تی انتخاب به نقل از زد دی نت، بسیاری از مراکز داده های اطلاعاتی در سراسر جهان روزانه گرمایی غیرقابل باور را تولید می کنند، اما این ابتکار خلاقانه دولت سوئد است که این گرما را به مصارفی مثبت رسانده و هدر ندهد .
قرار است مبدلهای حرارتی مرکز اطلاعات استکهلم به شبکه گرمایش شهری مرتبط شوند.اپراتورهای دیتاسنتر نوردیک و دیجی پلک، دو تامین کننده اصلی انرژی پیشرو در سرتاسر سوئد هستند که قرار است از گرمایش بیش از حد از سرورها برای گرم کردن معادل 10هزار خانوار استفاده کنند.
2 شرکت می گویند قرارداد استفاده مجدد از گرمای داده ها در مقیاس بزرگ جهانی اولین بار است که انجام می شود . گرمایی که قرار است انرژِ مرکز داده های عملیاتی را با مبدل های حرارتی به طور غیر مستقیم به منظور انتقال گرما به سیستم گرمایش مجتمع های شهر انتقال دهد.
به گفته مدیران دیجیپلکس، یک مرکز داده پیشرفته نیاز به بررسی هر مسیر برای کاهش راندمان کربن خود دارد، چرا که مراکز داده جهان مسئول 2 درصد از انتشار گازهای گلخانه ای سالانه جهان و 3 درصد مصرف انرژی در جهان هستند.این شرکت در بیانیه ای گفت: "هر بار که ما اینترنت را مرور می کنیم، مجموعه تلویزیونی را پخش می کنیم یا از سیستم داده های ابری استفاده می کنیم، یک فرآیند تولید گرما در یک مرکز داده شروع می شود . اگر این مرکز داده جایگزین سوخت فسیلی باشد که گرمای بیش از حدی را در جو قرار می دهد، ما به عنوان افرادی مبتکر خواهیم بود که به کنترل تغییر آب و هوا کمک می کنیم."
او افزود که دیجیتال سازی گرما نیاز به حمایت دارد و استفاده از گرمای بیش از حد از مرکز داده دیجیتالکس در استکهلم برای گرم کردن هزاران خانوار، نمونه ای از آنچه که می تواند در بلند مدت به دست آید خواهد بود.
در بخشی دیگر از این بیانیه نیز اشاره شده که این همکاری جهش بزرگ است که می تواند فعالیت های دیجیتال ساکنان سوئد را در ایجاد خانه های گرم برای خود آن ها تقویت کند.
نزدیک به 90 درصد از تمام ساختمان های استکهلم به شبکه گرمایش مرکزی وصل شده اند و سوئد یکی از تنها کشورهای جهان است که امکان استفاده مجدد حرارت از مراکز داده در مقیاس وسیع را داراست.این توافق به برنامه های جاه طلبانه شهر استکهلم برای عملیات سبزسازی انرژی، کمک شایانی می کند.
کارین ونگراد، شهردار استکهلم گفت: دیجیتالیزاسیون باید با توسعه فن آوری زیست محیطی همراه باشد. استفاده از راه حل های هوشمندانه برای به دست آوردن بیشترین هماهنگی بین حرارت داده های بازیافت شده و نیازهای گرمایش شهر بخشی از هدف محیطی برای عدم نیاز به سوخت فسیلی تا سال 2040 است."