وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از ارائه لایحهای به دولت در زمینه حفظ حریم خصوصی و صیانت حقوق شهروندی در فضای مجازی خبر داد و تاکید کرد: پیامرسانهای داخلی امنیت دارند و هرگز اطلاعات خصوصی افراد در اختیار کسی قرار نمیگیرد.
به گزارش انتخاب؛ سیدحسین نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس در تشریح نشست مشترک امروز کمیسیونهای امنیت و اقتصادی که با حضور وزیر ارتباطات و دبیر شورای عالی فضای مجازی برگزار شد، اظهار داشت: محمد آذری جهرمی در جلسه صبح امروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با عنوان بررسی تهدیدات اقتصادی تلگرام و امنیت پیامرسانهای داخلی، گفت که فضای مجازی مراجع مورد اعتماد را دچار تغییر و تحول میکند، رمزگذاریهای نوین در حال شکلگیری است که مرجع اعتماد جدیدی را خلق مینماید. بنابراین نظامهای اعتماد دچار تحول میشوند و نظامهای اعتماد فعلی را زیر سوال میبرند.
نقوی حسینی ادامه داد: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این جلسه گفت که تلاش دولتها این است که این رمزگذاریها را بومی و داخلی کنند، این نوع تحولات نیازمند سیاستگذاری است لذا احتیاج به حمایت و تقویت پیامرسانهای داخلی با تقسیم وظایف بین دستگاهها هستیم.
وی افزود: بر اساس اظهارات آذری جهرمی، این وزارتخانه حمایت و تقویت این موارد را بر عهده گرفته و پنج وظیفه اصلی را که شورای عالی برای وزارت مشخص کرده، در حال انجام دادن است اعم از تامین پهنای باند و ارائه تسهیلات و غیره.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین گفت: وزیر ارتباطات تاکید کرد که کیفیت و عملکرد کمی پیامرسانهای داخلی به طور جدی در حال گسترش است و جای خود را باز میکند. اگر ما زیرساختهای پیامرسان را با هدف انتقال فعالیتهای اقتصادی تقویت کنیم حجم وسیعی از فعالیتهای اقتصادی و اشتغال را ایجاد کردهایم البته باید بین پیامرسان و رسانه تفکیک قائل شد، اینکه همه مردم کلیه اطلاعات و موضوعات را در یک پیامرسان خارجی باور میکنند مخاطرهآمیز است. باید کاری کنیم انتقال آن به پیامرسان داخلی صورت گیرد و این مخاطره حس نشود، راه آن هم جدایی رسانه و پیامرسان است.
نقوی حسینی با بیان اینکه طبق گفته وزیر، ظرفیت رسانهها نیازمند گسترش و تقویت است، گفت: وزیر به این موضوع اشاره داشت که حریم خصوصی در فضای مجازی و صیانت از حقوق شهروندی نیازمند قوانین، مقررات و آییننامههای خاص خود است که در این زمینه گامهای مهمی برداشته شده به طوریکه وزارت ارتباطات در زمینه حفظ حریم خصوصی و صیانت حقوق شهروندی در فضای مجازی لایحهای را با نظر کلیه کارشناسان و متخصصان تهیه و تقدیم دولت کرده که آماده تقدیم به مجلس است.
وی افزود: وزیر تاکید کرد که پیامرسانهای داخلی امنیت دارند و هرگز اطلاعات خصوصی افراد در اختیار کسی قرار نمیگیرد ولی پیامرسان داخلی نیازمند پشتوانه قانونی است که قانون باید در جهت حفظ حریم خصوصی و اطلاعات مردم از آن حمایت کند.
این نماینده مجلس ادامه داد: طبق توضیحات وزیر، ما جنگ، تحریم و توطئهها علیه ملت و انقلاب را با حضور مردم حل کردیم. فضای مجازی را هم باید با مشارکت و حضور همین مردم حل کنیم به همین دلیل ما نقشه راه استفاده از فضای مجازی را داریم چون نقش فضای مجازی غیرقابل انکار است. پیامرسانها هم جزئی از این فضا میباشند و به نظر میرسد وحدت رویه و وحدت موضع وجود ندارد که باید به وجود آمده و مشکلات و تهدیدات رفع شود. دولت گسترش فناوری ارتباطات را از دستاوردهای خود میداند.
نقوی حسینی یادآور شد: آقای جهرمی در این جلسه تذکری دادند مربوط به اینکه اعلام نظر و طرح موضوعات مربوط به ارز به عهده شورای عالی پول و اعتبار است. هدف از طرح موضوع صرفا جلب توجه و اهمیت مبادلات مجازی بود.
در ادامه این جلسه کواکبیان، رحیمی، برزگر، کریمیقدوسی، گودرزی، زرآبادی، کبیری، فاطمه حسینی و ذوالنوری نظرات خود را مطرح کردند.
در پایان بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس جمع بندی این جلسه را به شرح زیر اعلام کرد:
1 – شأن ملی ما حکم میکند دارای شبکههای پیام رسان ملی باشیم، پس باید همه تلاشها در جهت شکلگیری و تقویت آنها باشد
2- ضرورت و تقویت شبکههای پیام رسان ملی که مرز 15 میلیون را عبور کرده
3 – اعتماد مردم به شبکههای پیام رسان ملی جلب و تضمین شود به همین جهت نیازمند قانون هستیم
4 – خدمات دولت در سطح شبکههای پیام رسان داخلی باید ارائه شود
5 – تغییرات کاربری فضای مجازی در حوزه اقتصادی نیازمند قوانین و مقررات است
6 – لزوم حفظ و تقویت کسب و کار و اشتغال در فضای مجازی
نقوی حسینی در پایان یادآور شد که این جلسه ادامه خواهد داشت و مجددا جلسه مشترکی تشکیل میشود.