مراسم تشییع پیکر زنده یاد ناصر ملکمطیعی، بازیگر مشهور سینمای ایران از ساختمان شماره دو خانه سینما آغاز شد.
به گزارش «انتخاب»، با وجود آنکه اعلام شده بود مراسم تشییع از ساعت ۹:۳۰ صبح آغاز میشود اما ساعاتی قبل از آغاز مراسم، تعداد زیادی از دوستداران و طرفداران ملکمطیعی در خانه سینما حضور پیدا کردند.
پیکر ناصر ملک مطیعی پس از اقامه نماز توسط حجت الاسلام آهنگران، روی دوش مردم و در خیابان وصال شیرازی به قطعه هنرمندان بهشت زهرا بدرقه شد.
از جمله هنرمندان و مسوولان حاضر در این برنامه میتوان به سعید راد، فرامرز قریبیان،پوری بنایی،بهزاد فراهانی،خشایار اعتمادی،فریدون جیرانی،حسین محجوب،منوچهر شاهسواری، ابراهیم داروغه زاده و... اشاره کرد.
ناصر ملک مطیعی در سن ۸۸ سالگی بامداد شنبه 5 خرداد ماه از دنیا رفت؛ او متولد ۱۳۰۹ در تهران بود و در حدود ۱۰۰ فیلم و سریال در قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایفای نقش کرده بود.
وی علاوه بر بازیگری، سابقه نویسندگی و تهیهکنندگی سینما را نیز در کارنامه فعالیتهای فرهنگی و هنری خود داشت.
ملکمطیعی پس از پیروزی انقلاب اسلامی بازی نکرد اما در سال ۱۳۹۲ در فیلم سینمایی «نقش نگار» به کارگردانی علی عطشانی مقابل دوربین رفت و پیشتر هم مقابل دوربین مستند «قیصر 40 سال بعد» به کارگردانی مسعود نجفی رفت.
این بازیگر پیشکسوت طی روزهای گذشته به علت نارسایی کلیه و تنگی نفس در بیمارستان بستری شده بود.
امیر علی ملک مطیعی فرزند این بازیگر هم مطرح کرد: آرزوی من این بود که تصویر پدرم را روی پرده ببینم و این اتفاق در فیلم آقای عطشانی (نقش نگار) رخ داد. او دوست داشت یک یادگاری قشنگ برای شما بگذارد.
او با تشکر ویژه از پرستویی گفت: ایشان از پدر من خیلی حمایت کردند و حجت الله ایوبی (رییس سابق سازمان سینمایی) هم با مشکلاتی که برایش پیش آمد اما پشت پدرم ایستاد و فیلمش اکران شد و من توانستم او را به آرزویش برسانم اما از رییس صدا و سیما هم میپرسم که چرا خبر مرگ پدر من از صدا و سیما پخش میشود و این فقط یک سوال است که چطور میشود وقتی هنرمندی میمیرد، میشود تصویرش پخش شود ولی تا مدتی قبل امکانش نبود!
مسعود کیمیایی کارگردان سینما هم بیان کرد: ما از اینکه هنرمندمان رفت ناراحتیم ولی اینجا ماندن و فیلمسازی هم خیلی سخت است. من دلتنگ بهروز وثوقی هستم چون از نوجوانی با هم کار کردیم. کسی که اینجا مانده خیلی سختی کشیده است. من به ناصر ملک مطیعی که با او قیصر را کار کردم تعظیم میکنم.
او با اشاره به صحبتهای پرویز پرستویی گفت: پرویز پرستویی بازیگری بیپروا است و بدانید ترس، دشمن جسارت است.
پرویز پرستویی هم در مراسم به سخنرانی پرداخت و گفت: بهروز وثوقی حجت را تمام کرد و امروز همه جای دنیا ما را میبینند که چطور از هنرمندانمان تجلیل میکنیم.
این بازیگر با اشاره به اینکه باید به پوری بنایی، انوشیروان روحانی، سعید راد، نصرت کریمی و همه هم نسلان او تسلیت گفت؛ در پاسخ به شعارهای مختلفی که مردم سر میدادند، گفت:اینجا هستیم چون میهن ما اینجاست و مهر وطن نیروی بزرگ ماست. این سایه گسترده است و گستردهتر میشود و وای به حال کسانی که این سایه را نمیخواهند. مهر مردم مرهم است. در این ساعات گذشته صدا و سیما به یاد آورد ناصر خان را ببیند ولی یادتان می آید چند وقت پیش با او چه کردید؟ ناصر خان تاریخ سینمای ایران است. صدا و سیما، مال شما نیست. با پول ما و بیتالمال صدا و سیما شده است.
وی با انتقاد از اتفاقات پیش آمده در برنامه های تلویزیونی ضبط شده با حضور ملک مطیعی گفت: آقای مهران مدیری شما هنرمند شایستهای هستید و یک سوال از مهمان خود میپرسیدید که عاشق هستی؟ شما میدانستی که ناصر ملک مطیعی عاشق مردم است؟ چرا او را دعوت کردید و بعد تلویزیون به جایش طبیعت نشان داد؟ اینها که اختلاس نکردند. من از صدا و سیما سوال دارم که آیا او فقط فیلم علی عطشانی را بازی کرده؟ «فرمان» سینما نبوده که در سابقه کاریاش فقط به همان یک فیلم اشاره میکنید. آن «بالا »که مدام میگویید اجازه پخش نداده کیست و کجاست؟ چه شد که بعد از مرگ مشکل ندارد؟
پرستویی در پایان سخنانش افزود: ناصر خان رفت ولی شما را به وجدانتان قسم اهالی سینما، کمی بیشتر هوای هم را داشته باشیم. بگذارید نسل جدید که میآید قدر بداند. این شتر دم خانه همه میخوابد.
محمد متوسلانی به عنوان یکی از هنرمندانی که در این مراسم صحبت کرد پس از دعوت مردم به آرامش و همراهی برای بهتر برگزار شدن مراسم به شعارهای مردم و به گلهمندیها اشاره کرد و گفت: کسانی که چنین ظلمهایی میکنند باید ببینند مردم چه میخواهند. تاریخ حتما جواب میدهد که این ظلمها از حقارت است یا نادانی یا عقده.
پژمان بازغی سخنان خود را آغاز کرد و گفت: من سینمای ایران را با بازیگران قدیمی چون ملک مطیعی، وثوقی و فردین شناختم که دو نفر از این عزیزان را دیگر نداریم .
بازغی همچنین گفت که او آخرین نفری بوده است که با ملک مطیعی دیدار کرده و در این ملاقات بر قدردانی از پیشکسوتان سینما تاکید داشته است.
محسن امیریوسفی رییس کانون گردانندگان خانه سینما نیز که به دعوت فریدون جیرانی پشت تریبون سخنرانی قرار گرفت،گفت: امروز برای تشییع 'فرمان' سینمای ایران باید از قیصر نیز یاد کنیم .
امیریوسفی همچنین از صحبتش با وثوقی و ضبط صدای او که یک پیام درمورد مرحوم ملک مطیعی داشت نیز خبر داد .
وقتی سخنران بعدی هنوز روی سن نیامده بود مردم همچنان شعار می دادند و از پرویز پوستویی برای ایراد سخن دعوت کردند اما پوری بنایی از مردم خواست که سکوت را رعایت کنند تا سخنرانی ها انجام شود و بعد شعارها و درخواست های خود را اعلام کند .
دهکردی که در میان انبوه شعارهای مردم سخن می گفت به این نکته اشاره کرد که ما برای بدرقه یکی از درخشان ترین بازیگران سینما به خانه ابدی اینجا دور هم جمع شده ایم.
دهکردی به این نکته نیز اشاره کرد که ملک مطیعی 40 سال به مردم سرزمین خود احترام گذاشت و به ما یاد داد که سکوت برنده ترین اسلحه است .
مراسم تشییع با سخنرانی هنرمندان همراه است اما ازدحام مردم سخنرانیها را تحت تاثیر قرار داده است.
در مراسم تشییع پیکر ناصر ملکمطیعی، بسیاری از چهرههای نامآشنای سینمای ایران از مسعود کیمیایی تا مهناز افشار و فرامرز قریبیان حضور پیدا کردهاند.
علی دهکردی یکی از حاضران در این مراسم به چهل سال دوری ملکمطیعی از سینما اشاره کرد و گفت: «او به ما یاد داد که سکوت بُرندهترین سلاح است.»
در ویدئوی زیر، توضیحات فرزند ناصر ملک مطیعی را درباره ماجرای قطع برنامه تلویزیونی او که در آذرماه سال 96 را میشنویم. امیرعلی ملک مطیعی درباره محدودیت های بازیگری پدرش و اینکه در سال های پس از انقلاب چه می کرده نیز صحبت کرده است.